reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Widze że tematy medyczne w toku.

U nas niestety też:-:)-:)-( Lenka w sobotę nam się rozchorowała, ma potworny katar i bardzo brzydki kaszel, a wczoraj wieczorem dołączyła do tego gorączka :-( Dzisiaj była u niej pediatra i trochę mnie przestraszyła, bo kaszel zakwalifikowała jako "oskrzelowy" - ale na szczęście na razie oskrzela są czyste. Biedna Malutka, strasznie się męczy, prawie nic nie je, a kaszle tak, że w prawie całym domu ją słychać :-( No i już na sam widok Fridy zaczyna płakać, bo ostatnio cały czas jest w użyciu :-(
Dostałam receptę na Eurespal i na razie nie mamy podawać antybiotyku - tylko jeśli nie będzie poprawy po 3 dniach.

Zdrówka dla wszystkich chorujących!!!!

reklama
Hej dziewczyny!
Uff przebrnęłam przez wszystko na czerwcowym wątku a jeszcze czeka mnie zamknięty i pogaduchy :-D Jasio miał dziś 3 drzemki jedną 30 min od 9.30 do 10 potem od 12.30 do 14 :szok: ale bujałam go w wózku więc pewnie dlatego, teraz zasnął o 16.30 i znów bujany śpi nadal :szok:
Mata widzisz też mam dzieciaczka z charakterem :-D
W sobotę byłam u brata w stolicy na obiedzie a w niedzielę u siostry m na kawce z pysznym ciastem (no i jeszcze się pochwalę, że sama też upiekłam torcik :-) smakował)
Joan - na wszystkiego najlepszego dla Krzysia z okazji skończenia półroczku :-)
Głuszku mam nadzieję, że to uczulenie minie choć mój Jasio tez ma takie krostki jak na pierwszym zdjęciu ale od śliny i wpychania sobie wszystkiego do buzi smaruję Emolium kremem specjalnym (tym co polecała Kasiau) i znikają :tak:
Mata mam nadzieję, że w końcu m skończy pokój Dobrusi ubierzesz choinkę i w końcu będziesz cieszyć się spokojem i wyremontowanym domem :tak:
Darunia życze zdrowia (choć myślę, że masz to przeziębienie przez aerobic) ja też się często zaziębiałam się jak ćwiczyłam. Mimo, że ciepło się ubierałam to spocona wracałam do domu i jakoś zawsze musiało mnie gdzies przewiać :wściekła/y:
Magdziarko a ten kaszel Olka może też być przez sche powietrze w domu u mnie jak jest nagrzane a nie przewietrzę pokoju to zawsze w nocy mam napad kaszlu (a jestem już zdrowa) napiję się wody i jest ok
Lorcia szok :szok: żeby pediatra tak olewła sprawy :wściekła/y: ja bym zrobiła jej awanturę i jeszcze przedstawiłabym rachunek za leki bo to przez nią Mikoś jest chory :wściekła/y: no kurza twarz :wściekła/y: jedni narzekają, że rodzice wymyślają choroby drudzy że to niby my olewamy sprawy, a jeszcze inni że męczymy dzieci badaniami :wściekła/y: a oni co robią :crazy::crazy::crazy: gdyby nie te nasze gdybanie, badania i często siódmy zmysł to pewnie dzieciaki już dawno wykończyli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ach szkoda gadać :tak: dobrze, że zawsze mam zapas Calcium w ampułkach i jak tylko usłysze kaszelek u Jasia zawsze 3 dniówka i znika :tak:
Kasiau mam nadzieję, że pierwszy dzień w pracy minął dobrze :tak:
Patyk dobrze, że byłaś przy Arturku jak miał wymioty :szok: nie chce mi się myśleć co by było gdyby... mój też raz zachłysnął się jabłkiem :szok: szybku na brzuch i odbiło mu się mam nadzieję, że terz już nie ma problemów żołądkowych, a co do USG to cieszę się, że wszystko ok

Dziękuje bardzo w imieniu Nadusi :-)

Ojejka bidulki się pochorowały
Daruniu kuruj się - moj M tez w łózku lezy bo chory!!! ( wiecie jak to jest jak facet chory? ) czyli u mnie tez dziecko chore:-D:rofl2:

Hej Kochane! Ja tylko na chwilę, bo nie mam sił siedziec przy kompie
Ja u lekarza bie byłam, czuję się troszkę lepiej, a przez @ taka słaba jestem, byliśmy z Bartem na kontroli zobaczyc czy wszystko ok, no i na szczescie zdrów jak ryba :tak: bardzo się cieszę że nie załapał ode mnie ;-)
Aniknulko ja zaraziłam się od mojego Ł, nie od aerobiku- tak mi się wydaje :baffled:

Miłego wieczorku!

Witajcie Cioteczki:-) Ja na chwilkę melduję że może mnie nie być przez kilka dni, choć mam nadzieję że choróbska szybciej się pozbędziemy. Dopadł nas rota. Od wczoraj Kuba a dzisiaj chyba Kacper dołączył:-( Z Kubą już trochę lepiej. Momentami nie wiem w co ręce włożyć:szok: Nic zmykam. Jak już będzie o to się odezwę.
Życzę Wam i dzieciaczkom zdrówka

Witajcie , ja po pierwszym dniu pracy, szef pojechał wcześniej to się zerwałam o tą godzinkę wcześniej i szybciej byłam w domku. Ogólnie fajnie było , zawsze jakaś odmiana od pieluch - papierki tyle że tęskniłam za Olą .
Agacina mam pytanko stomatologiczne - podobno dzieciom jeszcze bez ząbków podaje się fluor w kropelkach i są wtedy zęby lepsze ?
Gratuluję ząbków i życzę chorowitkom szybkiego powrotu do zdrówka:-)

Azile a jakie leki wziewne dostał Domiś?
my mamy flixotide i volumin...i jak je podajesz małemu?
Już odpowiadam. Domiś dostawał pulmikort i berodual. Mam w domu inhalator więc nie był o ztym problemu. Do tego jeszcze mukosolwan i inhalatora. Tak polubił inhalacje że zasypia przy nich. U mnie bez inhalatora to była by masakra. Więc kupiliśmy go już 2 lata temu i jestem bardzo zadowolona.

Zdrówka wszystkim chorującym!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasiu ciesze sie ze w pracy ok

reklama
Mój Fabianek też dostaje Pulmicort i Berodual, i też mamy inhalator i Fabio ostatnio przy nim zasypia:baffled:.Dzięki temu zetawowi Fabianek przesypia nockę bez ataków kaszlu:rolleyes:

Nadia zasnęła - ale czuję, że idzie kolejny ząbulek, byla dzisiaj marudna... spała i jadla bardzo ładnie ale byla placzliwa:blink:

Do góry