reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mój Wojownik właśnie ucina sobie drzemkę, więc mam chwilkę.
Oczywiście wszystkiego NAJ dla Bruna !!!:-)
Agusia04 u mnie też zima, rano to prawdziwa zadymka była -BUUUUU:baffled:,
tylko u joasiek1977 chyba dziś ładnie.

Muszę Was pocieszyć, że słyszałam, że od weekendu ma być prawdziwa wiosna - ponoć ok. 15 stopni na plusie! Mam nadzieję, że tym razem synoptycy się nie pomylą :happy:

Mata, Zyskus słyszę, że nowe ząbki wychodzą! Gratulację!
My ciągle czekamy na górne, które chyba od miesiąca już swędzą!

Dziewczyny uciekam bo Wojtuś właśnie wstał po 20 min. - oj te zęby!!!

reklama
Agusia04 u mnie też zima, rano to prawdziwa zadymka była -BUUUUU:baffled:,
tylko u joasiek1977 chyba dziś ładnie.
Muszę Was pocieszyć, że słyszałam, że od weekendu ma być prawdziwa wiosna - ponoć ok. 15 stopni na plusie! Mam nadzieję, że tym razem synoptycy się nie pomylą :happy:
Hejka popołudniem :tak:
Gratulujemy nowych nabytków - ząbków :-D
Niestety u mnie tak jak u Bbakani, naprzemiennie snieg(deszcz), grad i śliczne słonko :sorry2: Tak pięknie świeciło, że zastanawiałam się nad spacerkiem :zawstydzona/y: ale moje szczęście że nie poszłam, bo po 10min spadł grad wielkości groszku :szok: Ufff A ja słyszałam, że w następnych tygodniach ma być nawet ponad 20st :szok:
Moja panna właśnie zalicza sobie kolejną drzemkę przy otwartym oknie(chociaż tyle) :tak: Śpi jak wczoraj, po godzince, ale nie ma problemu z zasypianiem jak ostatnio :zawstydzona/y: Oby tak zostało :tak:
Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?

Bbakania no to widzę, że spotkanko udane, fajnie tak się rozerwać :tak:

Joasiek my pediatrę odwiedzamy z okazi szczepień (to przychodnia) lub jakiejś choroby (prywatnie), mała ostatnio chorowała nam we wrześniu, a na szczepieniu byliśmy w styczniu (następne dopriero w czerwcu) i jak nic z malutką nie będzie i nie zauważymy nic niepokojącego to nie widze sensu chodzenia po lekarzach :sorry2: jedynie szukamy dobrego ortopedy, który obejrzał by stópkę małej, bo miała płasko-koślawa po urodzeniu i w szpitalu powiedzieli, że to skrzywienie ułożeniowe i jej sie potem naprostuje. potem dwóch pediatrów (w tym i neurolog) stwierdziło, że wszystko ok, więc się nie przejmowaliśmy, ale jak teraz zaczyna stawać, to widać niewielka różnicę w ułożeniu stópki, więc lepeij skonsulowac to :tak: no i szukamy po mału butków profilaktyczno-ortopedycznych, bo nie chcemy małej zaszkodzić zwykłymi butami ;-)

Mi panna w końcu po kąpaniu odpadła, a od 7 rano spała tylko 50 min przed południem i po południu nie dała sie juz położyć :baffled: coś tak przeczuwam, że lada dzień coś sie w buźce wykluje :dry:

Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?

Joasiek ja podobnie jak Bbakania tez chodziłam tylko jak Wojtek miał szczepienia, bo częściej nie miałam potrzeby.
Kanalik łzowy Wojtuń też miał przekłuwany :-( niestety,
ale z oczkami wszystko jest ok.
W tym tygodniu wybieram się na ważenie i mierzenie, więc może uda mi się odwiedzić pediatrę!

Dziewczyny, ostatnio b. bolą mnie plecy w lędźwiach. Skutek prawdopodobnie nszenia mojego "słodkiego Ciężarka":sorry2:, bo jak tylko go podnoszę to czuję taki nacisk w jednym miejscu.:baffled: Jak znacie jakieś dobre sposoby to napiszcie.
Ja zabieram się za przeszukiwanie interku, może uda się coś znaleźć.

Wojtuś już śpi, więc mogę poszperać, ale pewnie jeszcze tu wrócę!

Joasiek u nas podobnie jak u dziewczyn do lekarza chodzilysmy na szczepienia i jak Mania miala goraczke lub jakas wysypke,kiedys bylam u pediatry tak profilaktycznie,ale nic ciekawego sie nie dowiedzialam,jak z dzidziulkiem wszystko ok to chyba niema potrzeby czestego odwiedzania doktora;-)

Bbakania no to super spotkanako mialas i sprzatania troche tez:-D

Mejdia ja mam bole krzyza i rwe kulszowa i na pocieszenie nic mi nie pomaga;-):-Dzartuje oczywiscie(masaz,odpoczynek,masc,basen)jackuzzi jest najlepsze dla mnie,ale jedyne do ktorego mam dostep to na silowni no a tam to juz dawno nie bylam,hihi

Marynia juz spi,spacerowalysmy dzisiaj sporo,potem obiadek u kolezaneczki,zabawa z dzieciaczkami,znowu spacerek i tak jakos dzionek zlecial:-)

Milego wieczorku:-)

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorkiem :tak:

Bbakania, Mata, Mejdia, Marlena - dziękuję za odpowiedzi :-) Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać, bo zawsze mam podany termin szczepień - a byłam ostatnio w styczniu i następny mam po urodzinach Oli... :tak: Wydawało mi się, że to dość spory okres czasu bez kontroli :sorry2: I zapisałam do przychodni małą na jutro - niech ją zmierzą, zważą (moje chuchereczko) a może też coś podpytam.. :zawstydzona/y: chociaż z konkretną odpowiedzią ciężko :baffled: zawsze jest "to normalne"... Poza tym jak byłyśmy w styczniu badać bioderka to lekarz kazał przyjść na kontrolę w kwietniu, więc wezmę skierowanie (a wiem że są kolejki spore :dry:)
Moja Oleńka też miała problem z oczkiem - na szczęście pomogły masaże i antybiotyk :tak:

Moje małe słoneczko już próbuje zasypiać ;-) Taka grzeczniutka dziś znów była :tak: I ze spaniem problemów nie było :zawstydzona/y: Poczytałyśmy trochę, długi czas nie była zainteresowana, a teraz słucha w skupieniu i potrafi ze mną siedzieć z 15min :szok: co dla mojej kręciołki jest nie lada wyczyn :-D Oczywiście czytając mamusia wydaje niesamowite dźwięki i to jest najlepsze :-D
A dziś mnie naszła chęć na słodkie :zawstydzona/y: Muszę się twardo trzymać, buuuu, może wreszcie @? :sorry2:
Ok, lecę poćwiczyć :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry