reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ula,Joasiek podeslala juz linki;-)to wlasnie ta dieta sie katujemy:-Dnie jeste latwo,nie powinno sie nawet pic kawy,ale ja bym z lozka nie wstala,wiec kawunie popijam:tak:

Bbakania ja tez lubie tulipany;-)

spacerek zaliczony,potem zlal nas deszcz,ehhh...Marysia jeszcze nie spi,a to do niej nie podobne;-)

Milego wieczorku:-)

reklama
Witajcie!
Ja tylko na chwilę, bo walczę z Jaśkiem, który za nic nie chce usypiac w lóżeczku - odkładam go a on ryk :szok: juz mam dość :wściekła/y:
wczoraj walczyłm od 24 do 3 - nie pamiętam ile śpiewałam, ile odkładałam, cyc to już smoczek więc go oduczam

Aniknulka no to masz też niezłego wymuszacza- domagacza;-).
Ja już z moim sobie na razie poradziłam, pisałam o tym wcześniej jak wył ponad 2 godz. od 23.00-ok. 1.30, domagając się żebym go wzięła na ręce a najlepiej do nas do łóżka.
Czułam się podle, ale nie wzięłam!!!:no: Głaskałam, całowałam i kładłam go w łóżeczku chyba z 500 razy, a on wstawał i wył. W końcu usnął!!!:tak:
Od tamtej pory czyli jakieś ze dwa tyg. temu już nie zrobił awantury i ładnie śpi w łóżeczku jak go odkładam po karmieniu.:-):-D
Słyszałam, że konsekwencja to najlepsza metoda, żeby czegoś dziecka nauczyć.
Nie jest prosto, ale nikt nie mówi, że wychowanie jest proste.
Może spróbuj tak jak ja, tylko musisz być twarda do końca - mnie pomagał mąż, bo bym się chyba złamała.:zawstydzona/y:
TRZYMAM KCIUKI

Jasiek w końcu padł (21.30) jednak zostawiłam go w łóżeczku i zakazałam m wchodzić i brac go na ręce ja w tym czasie poszłam się myć żeby nie słyszeć płaczu (bo serce boli mimo wszystko) :-( ale usnął potem tylko poprawiłam go bo ulożył się w nizbyt wygodnej pozycji, pogłaskalam i przebudził sie o 22 znów pogłaskalam powiedziałam siiiii i usnął - na noc zrobiłam herbatke malinową mam nadzieje, że obędzie sie bez noszenia na rękach :tak: cóż na razie nie liczę, że będzie kolorowo ale zobaczymy może sie uda.
Spokojnej nocy :-)

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio

Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna

[/I]5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Kubalowi chyba choróbsko odpuściło. Zaliczyliśmy spacerek, ale jak wracałam to zaczął padać śnieg z deszczem. i czy tak ma wyglądać wiosna. Buuuuuu

Aniknulka trzymam za ciebie i Jasia kciuki:-):-)

Najlepsze życzenia dla Oleńki Joaśkowej

witam:-)
moje dziecko niestety nie lubi dlugo spac pobudka o 5:40 ale juz padl na drzemke... za to tylko jedna pobudka w nocy na jedzenie a nie dwie jak zwykle ale to pewnie dlatego ze biedny ma katar i zle mu sie je... a do noska nie da sie dotknac zeby go wyczyscic to placz jest straszny i trzeba sie nagimnastykowac bo kreci glowka:-(
mamy juz 4 zabki dwie gorne jedynki przebily sie jednego dnia a widze ze nastepne tez juz sie biela:tak:
u nas dzis sloneczko wiec moze bedzie spacer bo wczoraj nie bylismy:-)
milego dnia wszystkim:-)

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio
Antoś

Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna
Brunko

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

witajcie

U nas nocka super... mała spala 11h do 7:-) i ja wyspana, bo dawno nie lezałam w łozku przed 22:-p Po Paulince juz nie widac, ze chorowała... ale sie ciesze:-)
W niedziele jedziemy na chrzciny, wiec tymbardziej super, ze mała wyzdrowiała...:tak: Tylko moja zamówiona sukienka nie przychodzi... mam nadzieje, ze do pt. przyjdzie, bo nie wiem w co sie ubiore:zawstydzona/y:
Miłego dnia zycze!

Ktoś skasował moją Pauline:

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio
Antoś

Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna
Paulinka
Brunko

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Witam z rana:-)

Marysia wstala o 5 i juz zalicza pierwsza drzemke;-)pogoda ladna,suchutko i bezwietrznie:-)

Gratuluje Brunkowi zabeczkow:-)
Asiowo trzymam kciukasy,zeby sukienka przyszla do piatku:-)

Wszystkiego naj,naj dla Bruna to juz 9mcy

Milego dzionka:-)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Długo, bo od piątku nie miałam okazji zajrzeć na forum, sporo się u mnie działo.Dletego nie jestem na bieżąco z wątkami.W każdym razie życzę wszystkim powodzenia w zadaniach, które sobie postawiłyście!!!!(odchudzanie,zakupy,nauka samodzielnego zasypiania itd.)
W piątek wizyta u dietetyka, w weekend odwiedziny znajomych w niedzielę,wyjazd do babci no a poniedziałek zwariowany w pracy,wieczorem jeszcze gorzej bo zakupy w sklepie ze zdrową żywnością a potem gotowanie dla Milenki do poźna jedzonka.(teraz zgodnie z zaleceniami pani doktor mała ma jeść więcej warzyw i kosztem mleka z butelki)
Tak w skrócie to powiem Wam, że musimy razem z małą przejść na dietę bezglutenową i bezbiałkową ( na tej i tak do tej pory jesteśmy bo karmię Milenkę piersią a ona ma skazę).Mało tego pani dietetyk zaleciła takie karmienie że dla nas to całkowita rewolucja-zrezygnować z butli a uczyć innych smaków-dorosłego jedzonka i ograniczyć białko które może tuczyć moją córeczkę-waży obecnie 11 kg a wcale nie je więcej niż inne dzieci.Do tego wszystkiego mam oduczyć małą nocnego cycusia-oj nie udaje mi się to od piątku,dzisiaj w nocy probowałam ok. 1 godziny,ale byłam tak padnięta a mała nie dawała za wygraną że w końcu dałam pierś a Milenka zasnęła.
W ogóle okazało się że dietetyk zalecił badania wątroby Milence,czy nie jest ona za bardzo obciążona braniem fenoterolu w ciąży (od 20 tygodnia) oraz żółtaczką:no:troszkę mnie to wszystko zmartwiło ale lepiej być świadomym i działać niż szkodzić nic nie wiedząc.
Sobie też mam sprawdzić tolerancję na gluten także zaraz zmykam do lekarza.

Jeszcze tylko spóźnione życzenia dla kochanych solenizantów NADINKI MIKOŁAJKA MACIUSIA PAULINKI ARTURKA I OLEŃKI !!!!!!
nadzieję że nikogo nie pominęłam w pośpiechu?

miłego dnia dziewczyny,jak będę mieć chwilkę to się odezwę.

Do góry