• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A to fajnie Magdziarko. Fajnie, że polski i fajnie, że dobrze dogadujesz się w chłopcami w dość trudnym wieku.

A swoją drogą ja w tym roku też kończę 29. :-)

Ja pracuję zgodnie z zainteresowaniami i wykształceniem. Tak się udało i bardzo mi to odpowiada.:-) A mianowicie ochrona środowiska.
Skończyłam ochr. środ. na Uniwerku Warszawskim i od 3 lat pracuję w międzynarodowej wielkiej korporacji inżyniersko-doradczej (firma ma na świecie 6 tys. pracowników, a w samej Warszawie chyba 140 osób). A ja siedzę w kilkuosobowym zespole ochrony środowiska i co projekt, to my swoje "3 grosze" o chronieniu środowiska dorzucamy. Do tego pracuję z jedną z moich najbliższych koleżanek (ze studiów), a druga być może tez niedługo bdzie zatrudniona. Miłe towarzystwo, ciekawa praca. :tak::tak:
Jedyna wada mojej pracy, to wielkość tej firmy, bo wolałabym małą własną firmę - może kiedyś. Ale z drugiej strony taki kolos daje możliwość zmierzenia się z dużymi projektami na skalę Polską.

A w ogóle to ja lubię przyrodę, roślinki, zwierzęta, jeziora, góry. I Mazury :-):-):-)

reklama
Ja z racji krótkiego stażu pracy z powodu studiów nie mogę pochwalić się żadną super pracą, co najwyżej kilkoma epizodami :-D
Obecnie pracuję (tzn. przed zwolnieniem pracowałam :-D) jako ref. ds ekonomicznych (jak prawie wszyscy w firmie) i zajmowałam się sprawami księgowymi związanymi z firmą transportową (po ogólniaku i w trakcie humanistycznych studiów :-D, ale szybko się zorientowałam o co chodzi ;-)). Wczesniej pracowałam przy konfekcjonowaniu obuwia (jak fajnie o brzmi ;-), możliwe że kupiłyście buty które przeszły przez moje ręce, bo zajmowałam się butami sieci ccc ;-)).
Praca w księgowości nawet mi przypadła do gustu, ale jeśli chodzi o obsługe programów komputerowych, bo cała ta papierologia była nużąca ;-) Konfekcjonowanie obuwia nigdy więcej :no: nudna i żmudna robota (ale przynajmniej dobrze płacili ;-)).
Jak szkrabek się już na świecie pojawi mam zamiar spróbować robić to, co lubię i ponoć mi to całkiem nieźle idzie-dziennikarstwo. Wszytko zależy jednak od tego, czy lokalne gazety będą chciały mnie przyjąć. Wcześniej chciały na staż, ale już się trochę zmieniło, więc miejmy nadzieję, że się uda :tak::-)

No to ja może napiszę o sobie... Chociaż skończyłam politologię (dawniej była moją pasją) pracuję w handlu - tzn. mój narzeczony prowadzi dosyć dużą firmę a ja jemu pomagam. Wykorzystuję również znajomość języka angielskiego do nawiązywania nowych kontaktów i podtrzrymywania współpracy z innymi firmami. Generalnie jest mi bardzo dobrze w mojej pracy ponieważ .... he he jak to powiedziały koleżanki UWAGA - sypiam ze swoim szefem i mam go przy sobie prawie każdego dnia :-D:-D:-D
Kiedyś pracowałam w Urzędzie Wojewódzkim.... brrrrrr... nie mam miłych wspomnień... prawie same zazdrośnice tam pracowały. Nie daj Boże kupisz sobie coś nowego do ubrania to zaraz teksty leciały, że mam bogatego sponsora i takie tam... a do tego jeszcze jeździłam swoim samochodem do pracy i parkowałam pod samym urzędem... tego było za wiele :-D:-D Normalnie bez komentarza

ja śpię ze swoją poduchą big fopsy - na początku średnio byłam z nij zadowolona - a teraz jest super. Czasami z moim J. toczymy wojny kto ma z nią spać :-D
Wygodniej mi jednak na prawym boku - chociaż na lewym leżę pzred laptokiem i tym nadrabiam :-)
niesety plecy odpadają - zmniejsza się przepływ krwi do łożyska

Czyli spanie na plecach szkodzi dzidziusiowi:no:to niedobrze trudno się kontrolować w trakcie snu. Joasia a znasz może stronę internetową tych mebelków czy to był sklep?

Magdzia cieszę się, że wszystko ok. :-)Ja glukozę mam za tydzień, nie przepadam za tym badaniem, ale wszystko dla maluszka:tak: Poza kamieniami w nerkach wyniki mam dobre, jeszcze tylko toksoplazmoza i badania hormonalne.
Pozdrawiam;-)

No cóż moja praca nie jest pasjonująca - księgowość - choć ostatnio zajmowałam się zajęciami komorniczymi. :confused:Koleżanki okazują zainteresowanie moim stanem zdrowia choć przez pierwsze 2 m-ce zwolnienia temat mojej ciąży nie schodził z forum biurowego. A to, że mam lewe zwolnienie, ciąża to nie choroba, dlaczego nie powiedziałam i takie tam.:angry:
Po pierwsze dla mnie i mojego męża to też byłą niespodzianka staraliśmy się 9 m-cy o dzidziusia i kiedy odpuściłam pojawiła się nasza kochana fasolka.:sorry2: Byłam bardzo przeziębiona choć wiedząc że chcę dziecko nie brałam antybiotyków, dolegliwości (już ciążowe) zwalałam na grypę, nie było jeszcze czasu na test więc nie robiłam z tego tytułu afery. Jak już się dowiedziałam i poszłam potwierdzić do lekarza to ostatnie wyniki krwi były nieciekawe i kazała mi leżeć. Poza tym spadek wagi -
6 kg i wymioty nie sprzyjają efektywności w pracy.No cóż nikt nie lubi robić papierkowej roboty za kogoś innego. Ale je sie tym nie przejmuję. Moje 3 koleżanki były w ciąży przede mną i jakoś szybko zapomniały kto wtedy przejął częściowo ich obowiązki, no ale one chodziły do pracy - z dłuższymi przerwami (tez miały zwolnienia)- ale musiały pokazać że są solidne. Ja wychodzę z założenia, że zdrowie ma się jedno, a dzidziuś i jego zdrowie są najważniejsze. :tak:

Mata jak dobrze pójdzie to może założysz własne czasopismo a nasze forum się przyda - takie mateczkowe:-D:-D:-D żartuję sobie, no ale wogóle to taką pracę można też wykonywać w domu - pisanie art. - wtedy będziesz miała czas dla maluszka. Nie wiem co dokładnie robi Joasia w firmie, ale może będzie mogła podobnie.:confused:

reklama
Firma Gluck ma swoje salony firmowe w największych miastach (na pewno w Poznaniu i we Wrocławiu), ale ich mebelki można też zamówić w wielu sklepach dla dzieci - musisz popytać; w Kołobrzegu nie ma z tym problemu. Zresztą Gluck robi nie tylko mebelki, ale też fajną pościel, rożki, śpiworki, zasłonki itd., więc można sobie skompletować całe wyposażenie pokoju.
My zamawiamy meble z innej polskiej firmy Meblik www.meblik.pl; cenowo są podobne do Glucka, a też świetne jakościowo no i spodobały nam się wzory i kolory mebli.
Ogromny wybór mebli dziecięcych ma też Vox BABY VOX sklep internetowy - meble dziecięce, wózki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla dzieci.
Adres strony Glucka: W ofercie po

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry