reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mi sie dzisiaj snilo,ze jakis kurzajek dostalam na rekach i zyly mi sie podbarwily na zolto i lekarka zdecydowala,ze mam rodzic-i juz za chwilke,tak bez niczego,mialam malenka w objeciach:-)
Moja mala na kazdej wizycie jest glowka w dol i mam wrazenie,ze juz nie zmienia pozycji.Wydaje mi sie,ze czuje raczki w okolicach pecherza,szyjki.Ale najczesciej czuje malenkie stopki-raz po lewej,raz po prawej stronie brzucha-jak kopie,wyciaga.A po przeciwleglej stronie czuje pupcie,ktora sie pewnie zapiera,zeby dobrze kopnac.:-)

reklama
U mnie też już ok dobrych kilku miesięcy, czuje pupcie i nóżki tuż pod przeponą:-D nieraz mi małe guzki na brzuchu wyskaują z prawej strony wiec stawiam na kolanka lub stópki :-D a malutkie łapki dotkliwie czuje w prawej pachwinie:-D i wierci sie i kręcie i kopie, czasem mozna nawet ja leciutko po pupci mozna poklepac :-D

Moj maluszek też do 28 t.c. był chłopcem :-D już nawet wszyscy nazywali go Oluś, a tu nadle z chlopca zrobila nam sie dziwczynka :szok: i położna w Anglii i ginka w Polsce stwierdzily ze to dziewczynka. Ale jak nam sie jednak chłopiec urodzi to chyba wybuchne śmiechem :-D

ja też dzisiał chyba w depresje popadlam:-(to chyba przez ta pogode! No paskudna jest okropnie! I jakiś taki żl mnie zlapał ze musze siedziec sama w domu, a wszyscy tylko "tego nie rob" "to za cieżkie dla ciebie" "tego to chyba ci nie wolno" "a moze coś zjesz" "może chcesz sie położyć" "a moze chcesz sie zdrzemnąć" rany boskie ile mozna nic nie robic :wściekła/y: ja to chyba jestem jakas dziwna bo bym juz do pracy wrocila coś ze soba zrobila a tu ledwie cos zrobie i juz gadanie ze nie powinnam! Mam nadzieje ze to tylko przejściowe

Liliana- śliczny brzusio!
Joanna- no jestem pod wrażeniem nareszcie doczekalyśmy sie twojego zdjęcia. Dziwie sie jedynie ze nie pochwalilaś sie swoim ślicznym brzuszkiem wcześniej.

Dziewczyny ja już po Usg mała nadal płci żeńskiej ,waży 1891 g (32 tydzień)
BPD - 86 mm
HC - 303 mm
AC - 266 mm
FL - 63 mm
Tętno 140/min
Ułożona jest tak jak myślałam czyli główką w dół pupka po prawej stronie, nie chciała mamusi pokazać profilu bo zasłoniła rączką . W sumie to już ma tam ciasno ale wierci się nadal .Termin z USG wypadł teraz niby wcześniej na 09 - 06-08 zobaczymy . Jak ędzia tak jak pisała Iwosz czyli że urośnie 250 g tygodniowo to obliczyłam wagę na 3890:szok:

Ja na razie odpukać zero rozstępów oprócz tych z poprzedniej ciąży za to cała jestem w żyłach , cała siatka żył i żyłek prawie na wierzchu.

reklama
Mi powyskakiwały rozstępy, a jeszcze nie dawno tak się cieszyłam, że będę miała spokój :-( wszystko przez moje lenistwo, bo dopóki się codziennie kremem przeciwko rozstępom smarowałam, to było ok, ale jak przestałam się regularnie smarować, to się pojawiły :sorry2: dobrze, że tylko na biodrach, bo i tak ich nie będzie widać ;-):-D brzuszek przynajmniej bez ani jednej czerwonej kreseczki :-):-):-)

Do góry