reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Roni21 też tak myśle że to głupoty...
Asia32 włosy sa martwe więc nic sie nie stanie jeśli je pofarbujesz, tylko uważaj aby nie wdychać farby i przeczekaj ten pierwszy trymestr kiedy dziecko się kształtuje,słyszałam jak starsze babcie mówiły ,że jak pofarbujesz włosy to dziecko też urodzi się z pofarbowanymi włosami-to zabobony.Wydaje mi się,że zadbana przyszła mama to szczęśliwsza mama,ja mam zamiar pofarbować odrosty na początku grudnia.W pierwszej ciąży nic nie robiłam z włosami i na zdjęciach wyglądam koszmarnie...
Głuszek dziękuje za rade, trzymam kciuki za wizyte, ząbkujący szkrab to ciężka sprawa, moja Eryka też to kiedyś przechodziła i wiem jaki to trudny okres ale nie trwa wiecznie, także bedzie lepiej...
Agsno nadal trzymam kciuki za dzieciątko...

reklama
Jeszcze raz gratuluję wszystkim zafasolkowanym.:-D Cieszcie się i dbajcie o siebie, a zobaczycie jak szybko będziecie tulić swoje Fasoleczki.

Co do bólów głowy, to jest to jeden z nieprzyjemnych objawów ciąży. Z tego co wiem, to na ból głowy można brać np. Apap (możecie przeczytać o tym w Internecie jeśli macie wątpliwości). Oczywiście bez przesady i nie całą paczkę, ale dzidzi bardziej szkodzi jak Mamę coś boli i czuje z tego powodu dyskomfort, niż jedna tabletka proszka przeciwbólowego.

Powodzenia Mamuśki (i Tatuśku). Będę Was podczytywać, bo strasznie tęsknię za dzidzią w brzuchu.;-)

hehe widze zaczelo sie na dobre :) problemy z humorami itp :>

agasno - z tata trzeba obrocic jakas flaszke :)

W czwartek do lekaza - bede widzial serduszko - Beata juz widziala ostatnio ;]

Aha powiedzcie mi czy ktos ma ochote poza mna na blizniaki :)

Szworou problem z tym, ze mój tata nie pija, po drugie ma w sobotę nocny dyżur i na 100% nie będzie mógł go zamienić... Więc hmm nie wiem... wołałabym aby nie było alkoholu tego dnia, bo hmm tatuś maleństwa źle to znosi :p tak to jest jak człowiek mieszka 30 lat nad morzem a później musi się dostosować do dolnośląskiego, lubińskiego, kopalnianego klimatu :D

Hmm.. bliźniaki... zamęczyłabym się z dwójką... :) ale jak będą bliźniaki to i dobrze... wszak w zodiaku nawet będą :) Podobno czerwcowe zodiakalne bliźniaki są hmm troszkę zakręcone, ale hmm nie mniej zapewne jak ich mamusia :p

buuu dopadły mnie bóle głowy i starszliwe mdłości. NIe wymiotuję ale cały czas mi niedobrze..... Kurcze w pierwszej ciąży w ogóle tego nie miałam. Jak tak mam cierpieć jeszcze przez 2 miechy to ja dziękuje....
Kochane mamusie i tatusiu jakies rady na mdłosci? Nawet nie wiem co robić bo przy Marysi mnie to omineło. Juz chyba lepsze wymioty bo sobie raz żygniesz i spokój a nie tak cię muli cały dzień brrr.

Czesc!
i ja sie dopisuje na czerwiec 19-21, tez jeszcze konkretnie nie wiem, dopiero po wizycie u gina sie sprecyzuje :tak:

pozdrawiam wszystkie Czerwcówki!

Cześć Głuszek - widzę, że nie próżnujesz i kolejna dzidzia w drodze. Serdecznie gratuluję.
Ja już na wylocie jestem. Prawdę mówiąc nie myślałam, że tak szybko będę oczekiwać kolejnego rozwiązania, ale cóż można poradzić - następnym razem będę bardziej uważać hehe.
Na mdłości i takie całodobowe mulenie mi pomagały kefirki i sucha bułeczka. Słyszałam coś też o cukierkach imbirowych czy herbatkach - sama tego nie stosowałam więc się nie wypowiadam na temat skuteczności. W ogóle powinno się coś cały czas podjadać, żeby żołądek nie był pusty, bo wtedy dolegliwości są najbardziej odczuwane - więc jakieś sucharki itp. są wskazane.
Pozdrawiam -trzymaj się zdrowo.

no nie próżnuje ale raczej to ty nie próżnujesz moja droga!!!!!!:-D:-D :-D życzę łatwego i szybkiego porodu,.
Własnie jestem bo obiedzie i jest mi bosko - zero mdłosci.... popite sokiem grejfrutowym i jest czadzik.
Laseczki co tu tak pusto????
Ale mam lenia w robocie. Mówię wam....

reklama
Do góry