reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to po powrocie dolacze sie troszke donarzekan;-)
Otoz na 4 tygodnie pobytu w Polsce-3 tygodnie bylam ostro przeziebiona.Nic mi nie pomagalo i bylam przez to nieco uziemiona,wielu spraw nie zdolalam zalatwic.Na szczescie przeszlo mi,chociaz czasem jeszcze zakluje mnie w gardle lub zakaszlne.
Ale poza tym,na szczescie,nie mam jakichs specjalnie wielkich dolegliwosci.Oczywiscie,zdarzyly mi sie 2 razy skurcze lydek,pupa boli od siedzenia przy kompie,brzuszek coraz bardziej zawadza.
Ale powiem szczerze,ze jestem jakos tak pozytywnie nastawiona:-)

reklama
Ja tez mialam juz pare razy takie wystajace gork,zazwyczaj po prawej stronie pepka:-)
I takze odczuwam takie dziwne drgawki....

A ja właśnie zmierzyłam swój brzuszek i mam zaledwie 108 cm:szok::szok::szok:.
OOOOOOOOOOOO jak ja się zdziwiłam tym osiągnięceiem. Szkoda że nie widziałyście jak mierzyła 10 raz i było tyle samo na centymetrze.

Kasia a co na to gin? czy to dziadostwo zagraża teraz dzidzi? Kurcze ja wymaz będe miała za 2 tygodnie dopiero :-(
u mnie niestety nie jest kolorowo, Młoda ma już główkę bardzo nisko w mojej miednicy, nawet jej się zmierzyć nie dało(jednynie brzuchol, a ma wg niego duży bo odpowiada 33-34 tg):szok: , gin przerażony bo to dopiero 31 tydzień a dziewczynie już się tak na świat spieszy... kategoryczny zakaz chodzenia, dobrze że do szpitala mnie nie wziął jeszcze ale sama spanikowałam i po drodze do domu w aptece zrobiłam zakupy(majtki poporodowe, podkłady, podpaski, podkłady poporodowe)a zwlekałam z tym bo jeszcze mam czas....
dostałam fenoterol 4xdziennie, większą dawkę isoptinu, no-spe już biore 3x2 dziennie.... no i wg niego moja Maja urodzi się na pewno najpóźniej w drugiej połowie maja... bo do terminu nie dotrwam.... szlag trafił mój dobry humor...i zaczynam panikować a to nie dobrze...

Co do skurczy łydek to jaki magnez brałyście ?
Dziewczyny mnie też boli wszystko coraz bardziej z resztą jak nie biodra to kręgosłup albo kość ogonowa. Kości teraz się rozchodzą i przygotowują do porodu. Mnie tam cały czas bolą od dawna więc kwestia chyba przyzwyczajenia. Aby do końca.....:-)

1_6347b1c6bd30.jpg

ja biore taki 2 razy dziennie

Kasia ja biorę magnefar b6 (2x1 dziennie), w sumie możesz brać każdy magnez, wcześniej miałam zapisany magvit b6 a to wszystko jest to samo tylko różni się producentem i zawartością mg ;-)

reklama
Flexy nie martw się, córeczka jak piszesz duża, ładnie rośnie, więc nawet jak będzie chciała wyjść sobie trochę szybciej, to i tak będzie wszystko dobrze :tak:

Do góry