reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ula;
najważniejsze,że Dzidzia zdrowa :-) wiem,wiem... łatwo powiedzieć ale naprawdę już niewiele zostało - przecież zaraz bedzie 36 tydzień

reklama
Ula, ale to już dużo nie zostało, więc spokojnie dasz radę :tak:
A w Angli to rzeczywiście porażka z opieką służby zdrowia:angry:, a w Polsce tak narzekamy :sorry2:

Ula wptrzymasz napewno 30 dni to nie jest duzo;))) trzymamy kciuki;)))
Ja mam wizyte o 20 i juz mi stresik przeszedl co bedzie to ma byc;)))

Mata-kow,w Anglii według mnie służba zdrowia jest o niebo lepsza.Pomijając biedne dzielnice Londynu i szpitale w miasteczkach takich jak np.Hull czy Crewe gdzie żaden szanujący sie lekarz nie bedzie pracował.A niestety 70% Polaków mieszka własnie albo w Londynie na najtanszych dzielnicach,albo w robotniczych miasteczkach.
Mnie w Anglii wyleczyli nowotwora piersi,syna wreszcie poprawnie zdiagnozowalii neurologicznie,córki mają fantastycznie leczone zęby i darmowe aparaty na zębach,a obecnie takiej opieki w ciąży jak mam to życze każdej z Was.
Jedna prosta zasada,Polki sa jakies takie zachukane jak tu ida do lekarza,słabo mówią po angielsku a boją sie poprosic o linie językową lub asyste tłumacza.Tu jeżeli lekarz mi sie nie podoba,albo uważam ze jest niekompetentny twardo żądam kolejnego.I natychmiast dostajesz.I jeszcze cie przeproszą za stres.
I rzecz najważniesza-nikt tu nie patrzy na koperte z kasą .

Biorąc pod uwagę że to 21-25 dni przed to i tak u mnie jeszcze czas bo zostało 37 więc w najgorszym wypadku mam 16 dni to ponad 2 tygodnie:-)

Czesc dziewczynki, jakoś po tym weselu nie mogę dojść do siebie, a dzisiaj to taka senna jestem, że nie macie pojęcia. Wesele się udało, była super pogoda, do tego potanczylam sobie z moim M, chyba nie powinnam była. A;le żeby śmiesznie było to na weselu jeden z gości był ginekologiem i do tego murzynem :-D:rofl2:
Wesele naprawdę z klasą , na drugi dzien poprawiny ale kiedy wracalismy ( ja prowadziłam auteczko) to zaskoczyła nas okropna burza z piorunami, wpadłam w pobocze autem i stracilismy dwie opony, przerwały nam się całkowicie. Przeżycie mielismy superowe, naszczescie stało sie to blisko naszego miasta i pomoc w formie rodziny przyjechała. Dlatego nie mogę dojść do siebie po tym weselu, psychicznie mnie ten incydent wykonczył. :baffled:

Limba widzę, że masz inne doświadczenia z angielską służbą zdrowia ;-) mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo moim poprzednim postem :zawstydzona/y:
to jednak nie wszędzie jest aż tak źle jak pisały dziewczyny :tak: Tylko opieka nad kobietami w ciąży to chyba rzeczywiście jakaś taka zdawkowa jest :sorry2:

limba tak jak mowisz wieksze miastato i opieka lepsza ja mieszkalam bardzo blisko Hull w Yorku (godzina drogi) wiec moze dlatego mam takie a nie inne doświadczenia:dry: i masz racje ze wiele Polek poprostu nie potrafi sobie radzić, i sa ignorowane bo się nie odezwa, ja nie mowie ze moj angielski jest świetny ale iść i walczyć o swoje nie mialam problemu. I wlasnie chyba dlatego mojej polożnej ulżylo ze wyjerzdrzam ze nie bede juz jej marudzić.

reklama
Do góry