reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Absolutnie nie uraziłaś.:-D:-DPoprostu nasze dziewuszki za dobrze wychowane i nie potrafią tupac nogami jak cos im sie nie podoba.Jestem pewna ze to głównie wina języka i tego ,że nas przyzwyczajono do innego traktowania.Poczytajcie relacje z porodów na innych forach.Do dzisiaj położne sa aroganckie,żadaja zapłaty za pomoc przy dziecku po porodzie:szok:Ja tez pamietam jak połozne potrafiły drzec morde do rodzącej-Dawałas dupy to teraz nie drzyj sie.Albo-Przyj debilko bo dziecko udusisz:szok::szok::szok:.Słyszałam na własne uszy.A biedulki słowem sie nie poskarżyły.

Gdyby tutaj ktos tak sie do Ciebie odezwał,to Angielka wyszarpałaby takie odszkodowanie za obraze,ze szpital by sie nie pozbierał.A Polka uznałaby że tak ma byc.Dopiero tutaj nauczyłam sie walczyc o godne traktowanie-bo mnie koleżanki angielki nauczyły i wytłumaczyły jak sie nalezy zachowywać.I ważne też,że tu lekarze nie kryją kolegów po fachu gdy tamci popełnia błąd lekarski-u nas w Polsce z pacjenta zrobią wariata i oszusta.

reklama
Ja tez pamietam jak połozne potrafiły drzec morde do rodzącej-Dawałas dupy to teraz nie drzyj sie.Albo-Przyj debilko bo dziecko udusisz:szok::szok::szok:.Słyszałam na własne uszy.A biedulki słowem sie nie poskarżyły.

Dlatego chcę rodzić z mężem, w razie jakby jakaś połozna tak się do mnie odezwała, mąż od razu by zareagował (byc może dość gwałtownie :baffled:)

UrszulaL to Ty sie przeprowadz bliżej Liverpoolu-będziemy mogły razem chodzic na spacerki :tak::tak::tak:.A ty i dzidzius bedziecie miec super opieke.

kasiau30 ,co do socjalu sie nie wypowiadam bo nie kozystałam,na szczescie mąż super zarabia,a ja własciwie pracowałam dla przyjemnosci.
Ale fakt --bez względu na zarobki: lekarstwa,aparaty,okulary,wózki inwalidzkie -dla uczących sie dzieci do lat 18 -wszystko za darmo.Nawet nowiutki samochód za darmo jeżeli masz niepełnosprawne dziecko,a nie ma mozliwosci dowozic go do szkoły miejską komunikacją.
Inny świat pod tym względem.Aha np.ja przez całą ciąże i rok po porodzie mam darmowa opieke dentystyczna,lekarstwa i witaminki.Własnie mam zamiar poszalec,bo nawet wybielanie i pojedyncze implanty tez za free,a brakuje mi lewej piatki i kawa tez już zrobiła swoje :sorry2:

Dlatego chcę rodzić z mężem, w razie jakby jakaś połozna tak się do mnie odezwała, mąż od razu by zareagował (byc może dość gwałtownie :baffled:)

I miałby prawo,pozatym rodzącej sie nie traktuje poważnie bo niby jest tak otumaniona bólem,że sobie cos wymysla albo zle zrozumiała.Maz bedzie w pełni swiadomy i jezeli on zareaguje masz szanse na skarge i odszkodowanie w razie wrednej połoznej.

Ale oczywiscie absolutnie nie dopuszczajmy takiej mozliwosci ze trafimy na jakies jędze.Nasze porody beda szybkie,bezbolesne i w miłej atmosferze:-):-):-)

Limba tylko pozazdroscic, mnie kolezanka ciagnie do angli ale ja wiem ze mojego malenstwa bym samego tu nie zostawila, chociaz mama mowi ze by sie dzieckiem zajela.... Moze jak maluch troszke podrosnie to sie cos wymysli bo u nas nie ma rzadnych leprzych perspektyw....

limba Liverpool to tylko w drodze na i z lotniska ogladam ;-) i zgadzam sie z Toba co do tego ze kobieta naprawde moze sie wiele nauczyć jak walczyć o swoje. Wiesz oni mają inna mentalnosć kazdy sie usmiecha, nawet jak ty kogos potrącisz to on Cię jeszcze przeprosi :-D socjal rzeczywiście super tyle ze moj M tez za duże mial zarobki i się nie lapaliśmy. Z tylmi darmowymi lekami i opieka do 18 tez sie zgadzam ale jak widać im dlaje na pólnoc Anglii tym mniej Polakow i inne podejści do obcokrajowców.

Moj M stwierdzil ze chcebyć przy porodzie , zeby odrazu przepraszać za moje niecenzuralne słowa:-D a tak powaznie to nie obawiam sie ze trafie na jedze bo wiem kto bedzie odbierał moj porod i napewno nie pozwolilabym zeby sie ktos do mnie jakoś nie tak odezwal bo chyba bym zabila (zwlaszcza w czasie porodu)

Dziewvczyny - trzymam kciuki za diety, wyniki i wszystko inne. Koncowki ciazy sa porypane - wszystko sie sypie - ale juz blisko...damy rade

reklama
a ja uwazam ze naciecie to nic strasznego - w ogole sie tego nei czuje, latwiej jest urodzic i goi sie napewno lepiej niz popekany krocze..oczywiscie nei musi peknac - ale jesli peknnie??? wtedy nagonka na personel - ze powinien naciac...ja rodzilam dwa razy i nacinana bylam dwa razy...widocznie nie jestem az taka elastyczna :zawstydzona/y:

Do góry