reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Z tymi zabawkami to masz rację bo dzieci ciągle coś chcą a potem się przewala i mało się dziecko tym bawi. Kiedyś człowiek bawił się kawałkiem szmatki i udawał że to lalka a teraz gotowe lalki i dzieciom brak wyobraźni.
Moja ma 7 lat i jest na etapie zadawania coraz to trudniejszych pytań ale poczyta i bajki. Ostatnio lubi czytać Oli jakieś bajeczki.
Dzisiaj zajrzy pewnie do nas Daruunia to się trochę ruszy na bb

reklama
U mnie to zależy od tego czy wyjdę z nią na dwór czy nie. Ostatnio jak wyszłam to spała mi w ciągu dnia 3,5 godziny a drugi raz 40 min. Teraz jak siedzę w domu to 2 razy drzemkę łapie tak po 40 minut za to w nocy budzi się tylko 2 razy .

O to Kasiu gratulacje . nareszcie się wysypiasz. Bo ja widzę poprawę też w spaniu u małego, ale częściej trzeba w nocy wstawać. Może nasze dzieci przechodzą w kolejny etap rozwojowy. No i mój mały ma już swoje pory w dzień w spaniu. I pda wtedy jak czyżyk.

Moja ma różne godziny raz o 8 rano raz o 10 tej , mam nadzieję że to się unormuje. Muszę zacząć ją jakoś systematyzować bo nie długo do pracy. Jedyne co dobre to że jak jest śpiąca to zamyka oczy i śpi tak jak przed chwilką oglądała tv i oczka miała coraz mniejsze aż usnęła
Nasze dzieciaczki nie długo będą coraz to bardziej stałe w swoich poczynaniach i my w końcu odetchniemy.

Hej mamusie :-) w ten mroźny poranek ( nas jest -8 :baffled:)

No to się wbiję w dialog ;-)

rzeczywiście cisza na bb :szok: to chyba jeszcze po weekendzie :sorry2:

ale mnie podpuściłyście wczoraj z tą pracą, że aż poszukałam dokłądnie, gdzie ta firma i okazało się, że na prawie za miastem, a tam nie ma żadnych autobusów i to ponad pół godziny drogi od najbliższego przystanku :baffled:
czemu ja nie zrobiłam prawo jazzdy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: już sobie obiecałam, że na wiosnę zaczzynam kurs :sorry2:

Kasiu to widzę, że Ola poprawiła się ze spankiem, bo pamiętam jak pisałaś, że śpi po 20 minut dwa razy dziennie :tak: ja nie musiałam regulować małej, jak była gotowa, to samam się wyregulowałą :tak: teraz mamy 3 drzemki koło 9, po 12 i w okolicach 15-16. No i jak się szybko obudzi, np. o 16, to nie dajemy jej spać aż do wieczora, wtedy tylko kąpiemy ją punktualnie o 19 (jak śpi do 17, to kąpiemy później), no i od dnia zależy ile w sumie spi w dzień, bo bywa 1,5 godziny i 3,5 ;-)

Widzisz ja ją trochę rozregulowałam bo nie mamy stałego rytmy bo raz muszę wyjść to ją budziłam drugi raz ją nakarmiłam wcześniej bo bałam się że będzie na dworze wyła.
Dziś nie musiałam jej ubierać i iść do szkoły więc sobie leżała i usnęła.
Zaczynam od przyszłego tygodnia bo będzie już na stałe M i nie będzie trzeba ruszać z małą do szkoły.
Mata prawko się przydaje jak nie za rok to za 2 lata i człowiek sobie pluje . Ja narazie sobie darowałam ale niebawem do tego tematu powrócę.

Dzień Dobry :-)

Właśnie zaliczyłam pierwsze skrobanie szyb w samochodzie:sorry2: nie za fajne to to szczególnie jak człowiek się spieszy:wściekła/y: i jak jest laikiem w jeździe po lodzie:-D
Dzisiaj mamy wielki dzień Karol ma pasowanie na Żaczka Przedszkolaczka:-)
także Mikosia sprzedajmy babci i oboje z M idziemy do przedszkola:tak:
Wczoraj byłam u lekarza z moimi nerkami o pani doktor stwierdziła że to raczej nie kolka nerkowa ale ból stawów, kręgosłupa:confused: lekarzem nie jestem ale zaskoczyła mnie diagnoza:dry: ale mimo to dostałam skierowanie na usg i za tydzień się przekonam czy wszystko ok z moimi nerkami:sorry2:
Mikołaj zaczął mi bardzo ładnie spać choć nie wiem na jak długo:sorry2: wstaje o 3.00 karmienie i wstaje w ok 7.00:tak: także mogę śmiało napisać że czuję się wyspana:-D

Azile w książkach na pewno pomoże ci Magdziarka:tak: ja nadal z Karolem jestem na etapie baśni,legend i elementarza:-D pochwalę wam się że Karol zaczyna pisać i czytać:tak: od kilku miesięcy jego najbardziej ulubione zabawy to literki i liczby i tak z dnia na dzień nauczył się pisać literki a później literka do literki i zaczął czytać:-) oczywiście krótkie wyrazy:tak: nic skomplikowanego ale i tak jestem z niego dumna:-)
jeszcze nie wiem co mu kupię za prezent:no: laptopa już ma i właśnie dzięki niemu poznał liczby i literki:tak: książek ma mnóstwo więc nie wiem:no:

Mata spokojnie jak teraz nie zamierzasz wracać do pracy to daj sobie spokój z ogłoszeniem....na pewno od wiosny będzie więcej ofert pracy wtedy zaczniesz myśleć:tak: dostaniesz zasiłek to chociaż jakaś dodatkowa kaska dla was więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:tak: a prawko kochana rób przy dzieciach nie raz ci się przyda:tak:
Kasiu no właśnie a kiedy ty skończysz prawko?pamiętam kochana że nie poszłaś na egzamin czy jakoś tak:confused::happy2:

reklama
hello!
No dzisiaj rano to naprawde zimą powiało:szok: a ja marzne na samą myśl p temperaturze poniżej 10 stopni C.:baffled: Ale cóż kolo południa i tak wybiore sie na spacer z małą.Narazie Zuzol buszuje usilnie walcząc ze snem. :-D

Mata i prawko obowiązkowo powinnaś zrobić kochana. Ja wiem po sobie że bez auta jak bez ręki bym się czuła.:sorry2:

Do góry