reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata, dobrze, że rozmowy o pracy masz juz za sobą. A na pewno z czasem coś i ciekawego i blisko siebie znajdziesz.

Magdziarko, piosenkę znam oczywiście. A czy to śpiewa ta kobitka, która grała w "Hable con ella" Almodovara? Uwielbiam hiszpański język.:tak: Uczyłam się 2 lata i mam nadzieję, ze jeszcze do niego wórcę.

A my po Chrzcinach. Stas był grzeczniutki, wszystko przespał. Ksiądz znajomy, więc było bardzo rodzinnie. Impreka sie udała, pomogli nam przyjaciele (też zaproszeni) - obsługiwali gości, jak by sami byli gospodarzami. Tacy przyjaciele, to skarb.:tak:
No i przeżyliśmy tez wymianę rur z gazem. Wczoraj Wocjiaszek pojechał do dziadków, ja ze Stasiem do mojej mamy. A Marcin został pilnowac panów robotników. W sumie poszło szybko, ale co się nasprzątaliśmy to moje (przecież zaraz po tym, jak w niedziele poszli goście, zaczeliśmy przygotowywać mieszkanie do remotu (folie, kartony, itp.). Ale już po, jeszcze tylko wszystko troszkę przykurzone.

reklama
Najważniejsze już macie za sobą . Dobrze , że tak szybko jesteście po wymianie tyc rur.
Ja byłam po starszą w szkole z małą i spała mi na dworze 2 godziny i to była jej już 2 drzemka w ciągu dnia taka długa.

Witam wieczorkiem!
Ja dziś skorzystałam ze słońca i wyszłam z małym na spacer (byliśmy godzinę a mały po małym przebudzeniu po 30 min znów lulany usnął) więc trochę odetchnęłam było wprawdzie zimno ale założyłam mu kombinezon przykryłam kołderką i jeszcze taką narzutą zapinaną do wózka więc miał cieplutko - jak się wyspał to od razu miał lepszy humorek. M właśnie go usypia a ja popijam herbatkę i wpadłam na chwilę zobaczyć co u Was teraz mam trochę więcej czasu an czytani.
Wprowadziłam małemu już deserki i zupki (czasem kupuję słoiczek bo jakoś bardziej się nimi zajada niż robionymi domowym sposobem)

Majka fajnie że masz już ciepłą wode, a facetka musi wymienić i tyle
ja jak nie wezmę wieczornego prysznica to :baffled: szkoda gadać a przy dziecku to katastrofa.

Mamoot bardzo oryginalne dania chyba na następną imprezę też zrobię szwedzki stół (dużo wygodniej) :tak: cieszę się, że chrzciny udane no i czekamy na zdjęcia Stasia :tak:

Magdziarko podziwiam, że masz tyle energii i jeszcze chodzisz na dodatkowe zajęcia ja po tych koszmarnych nockach w dzień mam ochotę tylko na spacer i wyciszenie a pod wieczór to tylko herbatka i jakiś kocyk:tak:

ale ja mam lenia... chyba nastrój Asiowo mui się udzielił hihi :-D

W sobotę idziemy na wesele (ale na krótko bo Jasiek nie ssie butli (próbowałam ale nie da się go zmusić a kupowanie wszystkich rodzajów butelek jest niepotrzebnym wydatkiem) muszę być pod ręką więc tylko za pierwsze stoły)

Mata,Kasiu ja teżnie mam prawka,a bardzo by się przydało:dry:

Lorcia ale masz zdolne dziecko:tak:

Aniknulka przespanych nocek:tak:

Asiowo awansu dla M.:tak:

Maja dobrze,że już po awarii:tak:

Mamoot fajnie,że wszystko się udało:tak:

A my też dziś byliśmy na dworze zmroziło nas troszke,mały coś niespokojny ale on zawsze przed kąpielą robi mi jazdy-taki już jest:dry:Muszę iść i przygotować wszystko bo się denerwuje:baffled:

Aniknula ja też kupowałam butelki i smoczki, potem dałam małej soku który jej posmakował i zaczęła pić , dawałam jej 2 razy kaszkę na sztucznym mleku i już sama nie wiem co ją tak naprawdę przekonało

Ja wracam do tematu książek. Bardzo mi zalerzało na książce którą mogła bym czytać wieczorem dla córki i syna za jednym razem. Zawsze z tym jest problem. Ona chce o jakiejś księżniczce a on o rycerzach i smokach. Więc myślałam żeby kupić coś co bym mogła i m razem czytać. Jakąś przygodową troche dla dziewczyn troche dla chłopców;-)

Dzisiaj zajrzy pewnie do nas Daruunia to się trochę ruszy na bb

Jestem :szok::szok::szok: dopiero przebrnęłam przez Wasze wszystkie posty:szok: aż mnie oczy bolą i pieką a najgorsze jest to, że wszystko mam w głowie pomieszane... ehhh...
Działo się tu niesamowcie dużo!!!
Głuszku! Biedna Ty! Mam nadzieję że gips już sciągnięty...

Kochane witam Was serdecznie!!! Nawet nie wiecie jak bardzo tęskniłam za Wami!!! :tak: Ale coś kosztem czegoś, ''wypoczynek''w rodzinnych stronach minął świetnie i ...bardzo szybko, niby 10 dni a zleciało że hoho :-(
Super spotkac całą rodzinkę, przyjaciół, znajomych i mojego psiaka :-)
podróz w tamtą strone minęła strasznie, Bartek rozpłakał się na autostradzie i musieliśmy zjechac, a na parkingu (hihi) poznaliśmy kolesia który podróżował z psem, zostawił on kluczyki w aucie i poszedł do wc a jak wrócił to sie okazało, że pies mu auto zamknął i musiał cegóką szybę wybic :-D:-D:-D ale miał pecha :rofl2:

Co do Bartusia to jest kochany i zrobił furrorę w Żaganiu :-D wczoraj przespał mi w nocy od 21 do 3:20 pierwszy raz tak długo :tak: oby tak było zawsze ;-)

No to dziewczynki jeszcze raz witam!:-) i juz się wtapiam się w bb ;-)

teraz mamy 3 drzemki koło 9, po 12 i w okolicach 15-16. No i jak się szybko obudzi, np. o 16, to nie dajemy jej spać aż do wieczora, wtedy tylko kąpiemy ją punktualnie o 19 (jak śpi do 17, to kąpiemy później), no i od dnia zależy ile w sumie spi w dzień, bo bywa 1,5 godziny i 3,5 ;-)

Mata, to macie identyczny plan dnia jak ja z Krzysiem :tak:. A jak Twoja Dobrusia sypia w nocy przy takich drzemkach dziennych? Bo mój mały usypia około 20, pobudka na jedzenie koło 11, 2, 5...i na dobre wstaje o 7. Czasem jeszcze w nocy są pobudki niejedzeniowe...trzeba do niego wstać, uspokoić i śpi dalej. Nietsety ostatnio z racji ząbkowania takich pobudek jest więcej. Marzę o tym, że w końcu zacznie spać lepiej...nawet jak dla mnie nie musi przesypiać nocy. Będę przeszczęśliwa, jak będzie się budził raz na jedzenie. Ale na razie jest jak jest. Na szczęście mogę trochę odespać razem z nim w dzień.:happy:

U nas dziś była super pogoda na spacer...słońce, bez wiatru...tylko trochę zimno. No i jestem cała szczęśliwa, bo dziś zobaczyłam, ze budują nam plac zabaw na skwerze nieopodal. Do tej pory niczego takiego w okolicy nie bylo...tylko piaskownice, ale nie ogrodzone :dry:.

my się nie kwalifikujemy, bo za duży dochód i ani zł nie dostałabym na wychowawczym, a tak za 3 miesiące będę miała zasiłek ;-) a jak będę szukać potem pracy, to takiej normalnej a nie kombinowanej, bo mam dość zlecen (wcześniej praowałam i mi się nie uśmiecha :no:)

mata a zasilek przysluguje jak jest umowa rozwiązana za porozumieniem stron bo z tego co wiem to chyba nie....

:-D pochwalę wam się że Karol zaczyna pisać i czytać:tak: od kilku miesięcy jego najbardziej ulubione zabawy to literki i liczby i tak z dnia na dzień nauczył się pisać literki a później literka do literki i zaczął czytać:-) oczywiście krótkie wyrazy:tak: nic skomplikowanego ale i tak jestem z niego dumna:-)

Super, ale jestem w szoku, pieknie!!!! Przeciez on tylko rok straszy od Marysi.... WOW!

Przepraszam ze nie odpisuje na więcej ale boli mnie palec bo go sobie dziś urazilam AŁA, do tgo byla sama od 9 do 19 i mam dość. Maly mi się budzi w nocy, mysle ze ten tyłek go boli, mam doła bo nie wiem czemu go sypie, czemu nie moge mieć zdrowego dziecka tylko znowu powtorka z rozrywki.... generalnie jedyna dobra wiadomosc to taka ze ta praca co ma maż to chyba bedzie lepsza kasa niz sie wydawalo na poczatku bo mezulo już podpytal kierownika na którego miejsce on przychodzi a ten kierownik awansuje wyzej i ponoc placa rózne fajne dodatki.... Od jutra ma 4 nocki.... Dziewczyny ide spac bo mąż dzis wstaje do malego i chce sie wyspać. Generalnie zastanawiam sie czy maly nie ma cadidy w jelitach bo Marysia miala tego grzyba i ją non stop sypalo z powietrza. Musze chyba zebrać kupe i zawiesc na badanie mykologiczne. Do tego jutro mam ortopede i soe okaze co powie na tego naczyniaka..... PA

reklama
mata a zasilek przysluguje jak jest umowa rozwiązana za porozumieniem stron bo z tego co wiem to chyba nie....

przysługuje, tylko dostane dopiero po 3 miesiącach ;-)

Głuszku to supre, że z tą pracą męża zapowiada sie lepiej niz myślałaś :tak: mam nadzieję, że z Twoimi problemami z kręgosłupem też będzie lepiej :tak:

Joan-na w nocy Dobrusia wstaje podobnie jak Krzyś :tak: ale jak budzi się częściej niż co 2,5 godziny to daję smoka i liczę, że uśnie :sorry2:

Do góry