reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Bartusiu wszystkiego najlepszego!!!1
Ostatnio zaniedbałam was troszke, ale myśle że nadrobie. Wczoraj robiłam urodzinki 6 dla Magdy. Przy okazji dla znajomych andrzejki. Pogadaliśmy sobie , pojedliśmy. Babcie zajmowały sie dziećmi a ja odpoczęłam jak nigdy. Mam posprzątane mieszkanko i nareszcie M był przez całą sobote zemną w domu. Terza pojechał z dziećmi na wieś.

Ale niestety moja Magdusia znowu dostała ataku kaszlu(nie dobrze to wygląda). Za to Domiś dziś był słodziutki i zjadł 200ml dyni z ziemniaczkam.

reklama
Dzień dobry :-)

Wczoraj wybraliśmy się do Szczecina na cały dzień - pierwszy nasza wyprawa z Lenką. Trochę się bałam, jak zniesie cały dzień w foteliku (nie braliśmy całego wózka, tylko stelaż i wpięliśmy w niego fotelik), ale była zadowolona, zwłaszcza, że wreszcie mogła trochę się porozglądać - z gondolki widać niewiele :tak: Trochę się nawet pokręciliśmy po centrum handlowym i kupiliśmy Lenie kilka ciuszków. W samochodzie cały czas spała - w jedną i drugą stronę - i mieliśmy potem problem, żeby ją uśpić po kąpieli (wróciliśmy o 21, więc wylądowała w łóżeczku dopiero o 22), ale jakoś się w końcu udało i ładnie spała w nocy.
Dzisiaj wyprawiłam Jacka z Małą do teściów, a ja pojechałam do przychodni podgonić zaległości - przed chwilą wróciłam i cieszę się ciszą i spokojem w domku, bo zaraz powinni być z powrotem ;-)

Co do telewizji - na razie mamy ambitny plan, żeby trzymać się zasady, że do 3 roku życia dziecko nie ogląda tv :tak: Nie jest łatwo, bo jak np jedziemy do teściów, to tam telewizor gra cały czas i Lena wykręca sobie szyję, żeby pogapić się w ekran :-D Ale jakoś odwracamy jej uwagę i jest dobrze.

Miłego wieczorku :-)

Dziękujemy za gratulacje ;-)
My jesteśmy jeszcze u teściów, Bartek właśnie zasnął i musze czekac, aż się obudzi- mam nadzieję że do 20-stej wrócimy do domu.

Co do mojego wypadu na łyżwy :-D:-D:-D było świetnie! 8 razy się wywróciłam, ale wszystko ze mną ok :-D bardzo fajnie było, wieki nie jeździłam ale troszkę sobie przypomniałam i nawet było ok;-) już nie mogę się doczekac następnego wypadu- tak szalałam, że byłam cała mokra i chrype mam:eek::-)

Odezwę się wieczorkiem, jak już wrócę do domku ;-)

oj cisza na BB:sorry: ale jak zwykle w weekend:sorry:

Mamoot nie wiem czy dobrze pamiętam ale ty chyba jutro wybierasz się już do pracy?:sorry: Trzymam kciuki!!!!!

Darunia powiadasz chrypa oj szalałaś:-D podobno łyżwy dobre na figurę:tak:

a u mnie dzisiaj byli znajomi na kawce...:-)troszku sobie pogadaliśmy, pomarudziliśmy i jakoś tak lżej na sercu:-D

Darunia fajnie, ze się wyszalałaś :tak: teraz tylko ciepła herbatka :tak:
a ja wymysliłam kołysankę dla Jasia

Gwiazda na niebie świeci dla Ciebie
A aniołek fruwa i nad Jasiem czuwa
Niech dobre duszki przyniosą Ci kolorowe sny do poduszki :-)

Gratulacje dla Bartka!:tak::-)
Aniknulka bardzo ładna kołysanka:tak:

Azile wszystkiego najlepszego dla Madzi:-)

Asiowo żadna praca nie hanbi więc się nie przejmuj:tak:

Darunia zazdroszczę wypadu na łyżwy:tak:

Agacinko no to mała super zniosła pierwszą dłuższą podróż:tak:

Kasiu muszę w końcu spróbować puscic małemu ten film:-D

Ja dzisiaj miała pierwszy raz od 2 lat kaca:zawstydzona/y::no: i powiem Wam,że ciężko mi było cokolwiek dziś zrobić,a tu jeszcze mały wyjaszek w domku:eek:.No ale to tylko moja wina mam słabą głowę i po dwóch drinkach wysiadam:sorry:,andrzejki się udały:tak:.Dzisiaj będzie lanie wosku:-D

Julia "raz w roku i księdzu wolno" :-D najważniejsze, że się dobrze bawiłaś :tak: życzę udanego lania wosku :-D ciekawe jakie wróżby przyniesie ;-)
Azile serdeczne życzenia dla Madzi :-D i gratulki dla Domisia :-D tyle zjdał łakomczuszek :tak:
Agacinko cieszę się, że zakupy udane i mała była grzeczna :-)

Dziękujemy za życzenia dla Madzi. Zdjęcia na zamkniętym;-)
Ale niestety Madziunia mi się rozchorował. Kaszle jak oszalała i nic nie pomaga:-(. Do tego gorączka. Oj u niej to dziwny objaw bo moje dzieci nie gorączkują.

Daruuunia, najlepsze życzenia dla Bartusia. Super, że wypad na łyżwy się udał. Ja nauczyłam się jeździć na łyżwach dopiero 2 lata temu. Rok temu nie ćwiczyłam- wiadomo ciąża. Ciekawe, jak teraz by mi szło.

Patyk, mam nadzieję, że Arturek ma się lepiej. Dużo zdrówka dla maluszka.

Aniknulka, śliczna kołysanka. I śliczne zdjęcie Jasia...jaki duży chłopiec:tak:.

Azile, najlepsze życzenia dla Madzi...przede wszystkim zdrówka.

My dziś byliśmy z małym u moich znajomych na obiedzie. Krzyś czuł się troszkę zagubiony...tyle nowych osób. W pewnym momencie bardzo się rozpłakał i mieliśmy już wracać...włożyłam go do wózka, a on zamknął oczka i zasnął (to była nadprogramowa drzemka). Spał godzinę:tak:, a my mogliśmy jeszcze spokojnie posiedzieć i porozmawiać. Zauwazyłam, że mały na nowe sytuacje i nadmiar wrażeń reaguje brakiem apetytu (dziś jak byliśmy u znajomych, prawie nie jadl) i idzie spać...ma dość i się odcina. Dlatego nie fundujemy mu zbyt często takich wrażeń. Ale z drugiej strony nie możemy go trzymać wciąż w domu. Musi wiedzieć, że poza mamą i tatą są jeszcze inni ludzie i inne miejsca :tak:.

reklama
Daruunia dobrze że jesteś cała :-D:-D:-D
Aniknulka słodka kołysanka , ja ostatnio śpiewam małej co mi tam przyjdzie do głowy
czasem M się ze mnie śmieje
Alize dobrze że urodzinki się udały tylko szkoda że Madzia się rozchorowała - zdrówka
Ja niedawno wróciłam od teściów i mała spała u nich 2 godziny i nawet ją ubrałam na śpiocha, wsadziłam do fotelika i rozebrałam i ona dalej śpi - no ale jak się wczoraj do północy szalało to ja się nie dziwię :-D:-D:-D

Do góry