reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie :-D
Ja tak na szybko bo mały szaleje na dywanie i zdążyć za nim n ie można ciągnie go do kabli :tak:
U nas nocka taka sobie chyba 5 pobudek było nie pamiętam bo trochę nietomna :eek:
Ogólnie to ok
Miłego dnia wpadnę później

reklama
odpowiedziałam w innym poście poprzez edycję:-D
rozmawiałam z 2 lekarzami na temat inhalatora i oba zgodnie odpowiedzieli że to jest dla mnie zbędne i lepsze wyniki daje komora inhalacyjna więc kłócić się nie będę:sorry2: poza tym w samej przychodni mieliśmy inhalację ale z innego leku salbutamolu:sorry: to podobno to samo co ventolin wziewny...bynajmniej jest super po 10 minutach od podania leku maluch spokojnie oddycha:tak:
ja już sama nie wiem co mam myśleć:eek: żal mi małego nie wiem czy ja coś źle robię czy co...może za zimno w domu ale mam 21 stopni więc raczej nie..przegrzewać go nie przegrzewam bo byłby spocony więc nie wiem co robię źle czy po prostu ten typ tak ma:-(

my mamy coś takiego:
Babyhaler - komora inhalacyjna dla dzieci

Przepraszam nie zauważyłam. Dzięki za odpowiedź.
U nas w sypialni jak były te mrozy było tylko 10 stopni, pomimo że ostro paliło się w piecu. Ze względu na małego przeprowadziliśmy się do innego pokoju i w nim temp to ok 23st. Może za suche powietrze mamy w domu, że ten katar nie spływa tylko siedzi w nosku.

Witajcie kobietki!

Dziekuje za rady w sprawie wit.D3:-)

Wilmek-te kropelki do nosa to Soframycine.Na katar super,ale nie wolno ich polykac-tylko jak mam to wytlumaczyc Mai?Juz nawet podaje je jej na siedzaco,a i tak cos tam splynie do gardla.No i nie wiem czy od tego,ale od wczoraj ma chrypke:-(

Daruunia-super,ze masz towarzystwo mamy:-)Moja mama ma przyjechac na Wielkanoc,z jednym z braci,na chrzciny.Nie moge sie doczekac,bo widujemy sie tylko raz w roku (1000km odleglosci),no i na skype.
A jesli chodzi o Dzien Babci to jeszcze nie wiem dokladnie,ale myslalam o odcisnieciu raczek i stopek Majki na laurce.....Ale fajny ma pomysl bbakania ze zdjeciem i karteczka:-)

Lorcia-duuuzo zdrowka dla Mikosia,niech mu juz w koncu przejdzie to chorobsko!

Witajcie w południe :-)

Zdrówka życzę wszystkim dzieciaczkom :tak:
I dużo, dużo snu mamusiom które w nocy czuwają :tak:

Staram się być na bieżąco, ale piszecie tyle, że czasami nie nadążam czytać :zawstydzona/y:, a tym bardziej odpisać każdej z osobna :-p
U nas nocka tym razem taka jak zawsze - czyli sen do 7, a później jeszcze do 9 :-D No i jestem wyspana :tak:Ola przesypia całą noc, bo wieczorami zjada nawet do 200ml. Ostatnio zjadła tylko 140ml no i miałam wstawanko o 5 :zawstydzona/y:
My już po lekarzu, byłam z Oleńka na kontroli bioderek - wszystko niby ok, ale zalecił szerokie pieluchowanie i zakaz stawania dla Oli (jak ja mam to mojemu dziecku wytłumaczyć, skoro ona tylko by stała :zawstydzona/y:) Następna kontrola gdzieś za 2-3 miesiące, zobaczymy jak będzie ;-) Moja córeczka na spacerze z babcią ;-), oj chyba się przyzwyczaję do tego luksusu... :zawstydzona/y: a ja zaraz zabieram się za jakiś obiadek :tak: A wieczorkiem idę wreszcie na randkę z moim mężem :-D(od porodu mieliśmy do tej pory tylko jedną ;-)w sumie nie za bardzo randkę, bo raptem wyjście we dwójkę na obiad, ale... ;-)) a potem do kina :-p Ale się cieszę szalenie :-D nie pamietam już jak to jest wyjść gdzieś do miasta tylko ja i T :confused:
Miłego dnia babeczki!!

BbakANia świetny pomysł z tymi karteczkami :-D my jednych dziadków mamy na miejscu a drugich (moich teściów) mamy 120 km od nas jeszcze się nie zdecydowałam co damy :no: nie mam pomysłu a to pierwszy dzień babci i dziadka dla dziadków i Jasia więc wyjątkowy :tak:
Jasio śpi od 12 zobaczymy ile pośpi a ja na bb :-D
Dziewczynki życzę zdrowia i Wam i maluszkom :tak: te inhalacje, leki :baffled: współczuję
Po naszej wizycie w szpitalu Jasiek dostał dziś kataru a i mnie w nocy drapało w gardle :frown: małemu daję Nasivin a sama piję ciepła herbatkę.
Dziś oglądałam na TVN fajny pomysł na pokój dla małego - naklejki wielokrotnego użytku :tak: śliczne i można je przeklejać ze ściany na ścianę, okno, drzwi itp.
FlyMyButterfly - Naklejki ścienne dla dzieci/ FlyMyButterfly - Wall stickers for children's, wall decors.

Aniknulka - zdrówka dla Jasia i dla Ciebie :tak: coby się nic nie przyplątało ;-)
u mnie wczoraj organizm znów szalał, ale dziś czuję się jak "młody bóg" :tak: pewnie przez tą randkę z mężem :zawstydzona/y:
Świetny pomysł z tymi naklejkami do pokoju dziecinnego :tak:, Ola pokój już ma przyszykowany i tylko na nią czeka :tak: zabawek już ogrom, tylko te ściany takie puste... ja myślałam też o czymś takim.. :-) Border bordiura KUBUŚ PUCHATEK od TwojSzkrab (520221440) - Aukcje internetowe Allegro a wcześniej chciałam sama coś namalować, albo poprosić kuzynkę, bo wyczarowuje cuda na ścianach :tak:Jak znajdę to wkleję zdjęcie ;-)

Znalazłam :tak:

Załączniki

• pokoj.jpg
    pokoj.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Fajne te naklejki na ścine, ale cena mnie z nóg powaliła :eek: na szczęście na allegro można już coś do 100zł wyszperać fajnego ;-) u nas ściany puste, bo mala i tak u nas śpi a w soim pokoju to tylko dupcie przebieramy :-p

Joasiek ale masz fajnie z tym wyjśxiem z mężem :tak:

Byłyśmy na spacerku, krótkim, bo niecała godzinkę, no i mała pospała niecałe 25 min :dry: także dzisiaj znów będzie marudnie, chyba że małą dłużej pokima na 3 drzemce (jak w ogóle będzie :sorry:)

Obiadek juz zrobiony (gotowałam zupę wielowarzywną). Najpierw ugotowałam warzywka, wyłowiłam małej trochę, zmiksowałam, a potem doprawiłam naszą i jej zupkę :tak: no i mojej zupki zjadła prawie 30 ml :dry: ja juz nie wiem co zrobic, żeby więcej jadła... daję jej zupkę koło 11-11:30, a wcześniej mleczko dostaje koło 8:30-9 i to tak troszkę, bo ostatnio rano zasypia tylko przy cycu :dry: później już jej nie mogę obiadku dawać bo koło 12 jest kolejna drzemka lub spaeer... jak dawałam jej po 2 drzemce to i tak jadła podobnie... a obiadek je już od prawie 2 miesięcy...

Tak cena jest powalająca (to minus) ale naklejek jest 31 szt i przede wszystkim nie przykleja się ich na raz a można przeklejać wielokrotnie :tak: (to plus) jednak ja na razie mam namalowane przez siebie obrazki Kubusia Puchatka i Tygryska w fotoramach a jak Jasio skończy roczek i wrócę do pracy (mam nadzieję) to zmienię meble kupię jakąś szafę i może zmienię wystrój wtedy zastanowię się nad tymi naklejkami :tak: teraz to mu wszystko jedno co na ścianach :-)

Joasiek a jakimi farbami malowała?

reklama
bruno tez narazie u nas w sypialni wiec pokoiku nie robimy:-)
Mata moj maly tez tak jadl...a wczoraj zjadl caly sloiczek co prawda maly (125g) ale to i tak dwa razy wiecej niz wczesniej...ciekawe jak dzis bedzie...
zycze zeby Dobrusi sie odmienilo:-)
Aniknulka nie dajcie sie chorobie:-)
bruno rano spal 25min teraz zasnal stawiam na nastepne 25 i pewnie to by bylo tyle spania na dzis:zawstydzona/y:

Do góry