reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie!
Ja jak zwykle dopiero wieczorem. U nas dziś jakby lepiej. Mały zaczął trochę jeść, łatwiej było go uśpić w ciągu dnia. Mam nadzieję, że to nie była chwilowa poprawa i teraz będzie już lepiej.

Najlepsze życzenia dla Majeczki z okazji 8 miesięcy (jest tylko o dzień młodsza od mojego Krzysia:-)).
Kasiau, cieszę się, że chrzciny udane:tak:
Daruunia, jak to dobrze, że Bartek zdrowy:tak:. Ty też jesteś na pewno spokojniejsza. Gratulujemy 8 ząbka:tak:
Lorcia, odpoczywaj na urlopie. Po tych wszystkich chorobach które przeszliście, należy Ci się relaks:tak:
Magdalenkakol, szybkiego powrotu do zdrowia.
Mata, po raz kolejny widać, że nasze pociechy mają podobny rozkład dnia. Mój maly wstał dziś o 6.20, pierwsza drzemka o 11, a potem parę minut po 15, obydwie drzemki po 40 min. Dziś na szczęście łatwiej było mu zasnąć, prawie bez płaczu:sorry2:
Bbakania, oby mąż częściej robił Wam takie miłe niespodzianki:tak:
Mamoot, mam nadzieję, że Wojtek szybko lepiej się poczuje i jakoś przetrwacie tę noc.

reklama
Witam ponownie!
JA już wykąpana, mm zaliczone i teraz BB :-)
Bartuś zdrowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jupi! Bardzo się cieszę! Tylko wystarczy mokry ręcznik na kaloryfer i git!

AAAAAAAAAAAAAA! Dobrusia Bartut Cię dogonił- mamy 8 zęboli!!!!!!!!!

Gratulacje! Dobrusia i Bartuś prowadzą
9.gif

Wróciłam niedawno z flamenco. Po drodze rozwiozłam makulaturę...Zamówiłam dzisiaj niemieckie pieluchy jednorazowe ale eko . Z flamenco przytaszczyłam od koleżanki zakwas. Od jutra robię chleb na zakwasie:-)sprzedałam kolczyki

Byłam dzisiaj z nim na kontroli u neurologa - wszystko dobrze.Poczytam co u Was , racząc się resztkami Tiramisu. Buziaki

Wyrazu podziwu
uklon.gif
Magdziarko nasza super mamo
5.gif

napisz coś więcej o tych pampersach, co takiego usłyszałaś i co to za nowe niemieckie pieluszki?

Mata oby Dobrusia mniej marudziła i żebys skończyła już pisanie tej pracy życzę owocnego pisania
peace-and-love.gif

spokojnej nocy kochane
motylek.gif

napisz coś więcej o tych pampersach, co takiego usłyszałaś i co to za nowe niemieckie pieluszki?
Pieluszki Moltex 2 gat
http://www.allegro.pl/item523915188_pie ... 18_kg.html
moltexy są super, nawet te 2-gatunkowe . Pierwszy gatunek tutaj: http://apmp.natura.xip.pl/product_info. ... cts_id/860
o zastosowaniu superabsorbentu w tych pieluszkach pisze sam producent na swojej stronie w FAQ. żelu jest istotnie mniej, ale jest. gdyby go nie było, pieluszka musiałaby być bardzo gruba i zużyto by więcej surowca do jej produkcji. bilans Niemcom wyszedł na korzyść zastosowania żelu i odchudzenia grubości.
jedyne w PL pieluszki jednorazowe bez żelu, to Tushies, dostepne w internecie w sklepie: pieluszkarnia.

Witajcie!
A co tu taki spokój? Marlenka, Mata a gdzie Wy? ;-)

My już na nogach niestety od 6:30- ledwo się z łóżka zwlokłam :sorry2:
Teraz Bart bawi się chwilowo u siebie w łóżeczku a ja szybko na bb. Nocka ok, Ł jak zwykle w robocie, jutro przyjedzie moja siostra! Suuuper!

Cały czas wali u nas śnieg :baffled: masakra jakaś...

Miłego dnia Kochane! :-)

CześC wszystkim:-) Napisałam sie napisałam i co nacisnęłam coś i zniknęło wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: U mnie za oknem biało ale to nie to co u Darii:tak:. Leży troszkę śniegu i pewnie utrzyma się jeszcze bo temp. odrobinę poniżej zera:-(. Kuba dzisiaj od 3 do 4 postanowił sobie zrobić przewrwę w spaniu. Oczy miał jak 5zł ale strarałam się do niego nie mówić i nie zabawiać i tak po tej godz. zasnał.
Kacper nie chce chodzić do przedszkola chyba przez to że siedział ze ną2 tyg. Rano jest bunt, że nie będzie się ubierał i niegdzie nie idzie. Mam nadzieję, że szybko przyzwyczai sie że przedszkole to obowiązek. A do tego ubzdurał sobie, ze chce chodzić do innego przedszkola bo tam są nowe zabawki i nowi koledzy.

Magda jak przetestujesz nowe pieluszki to czeka na opinię:tak::tak: Dobrze, że po wizycie z Olkiem u lekarza wszystko w porządku:-):-)

Bbakania ale mąż zrobił Wam niespodziankę. Super, że będzie z Wami dobre i kilka dni:tak::tak:

Mamoot zdróweczka dla Wojtusia.

Joan-na oby mały ci się naprawił już tak na dobre. Teraz powinno być już tylko lepiej

Daruunia extra, że Bartuś zdrowy. Niepotrzebnie się zamartwiałaś. Ale zawsze lepiej przebadać dziecko i mieć pewność

Mata sił i wytrwałości

witajcie

Super, ze Bartus zdrowy!:tak:i gratuluje kolejnych zębolków!

u nas cos nieprawdopodobnego...

Paulinka przespała po raz pierwszy całą noc bez pobudki!!!:-) zasneła o 19:30 i obudziła sie dopiero o 6:40:-) Ło matko... kiedy ja przespałam 8 godzin bez pobudki:nerd::-D Oby jej tak zostało...:-p

Miłego dnia!

Według różnych badań, w przypadku używania klasycznych pieluszek typu Pampers jednorazowych, których część zewnętrzna jest złożona z polipropylenu lub polietylenu, z żelu absorbującego (poliakrylan sodu) oraz z warstwy wewnętrznej, każde dziecko zużywa około 25 kg polipropylenu, czyli około 67 kg czystej ropy oraz od 4 do 5 drzew na część wewnętrzną (często pochodzących z monokultur). Dodatkowo dochodzi do tego wybielanie papieru chlorem, produkujące dioksyny toksyczne dla środowiska i zdrowia dziecka.

Pieluszki ekologiczne nie są jeszcze w 100% ani ekologiczne ani podlegające biodegradacji. Niemniej jednak, przez użycie takich materiałów jak skrobia kukurydziana, niebielonej chlorem celulozy, pozyskiwanie celulozy z lasów o zrównoważonym rozwoju, nietestowanie pieluszek na zwierzętach czy dbałość o opakowanie (makulatura bądź materiały podlegające w 100% biodegradacji), ich bilans ekologiczny jest lepszy niż klasycznych pieluszek jednorazowych.

Witajcie!
Jasio zalicza pierwszą drzemkę, za oknem biało i jeszcze delikatnie pada więc może wyjdziemy na spacerek chyba że się pogorszy
72.gif
- wczoraj spał mi 1,5 godz :szok: byłam w szoku ale pewnie to powietrze tak zadziałało :tak: nocka ok tylko 5 pobudek :dry:

jutro przyjedzie moja siostra! Suuuper!
Cieszę się razem z Tobą kochana będziesz miała towarzystwo (poza Bartem ;-))
131.gif

ja osobiście uwielbiam gości pichcenie w kuchni, rozmowy wtedy czuję, że żyję :-D:rofl2::-D

Paulinka przespała po raz pierwszy całą noc bez pobudki!!!:-) zasneła o 19:30 i obudziła sie dopiero o 6:40:-) Ło matko... kiedy ja przespałam 8 godzin bez pobudki:nerd::-D Oby jej tak zostało...:-p

Pozazdrościć nocki :-D życzę żeby już tak zostało :tak:

Magdziarko ciekawe czy tylko Pampersy czy też i Huggiesy, Happy mają taki skład :confused: po tym co napisałaś zaczęłam się poważnie zastanawiać nad nimi ponieważ nie chce szkodzić swojemu dziecku :no: a jak to się przedostaje do takiego małego organizmu to jakie będzie miało konsekwencje w przyszłości :confused:
56.gif

Agusia mam nadzieję, że Kacper przekona się do przedszkola i będzie chętnie chodził, co do Kuby to mój Jasio nie wytrzymałby godziny, nie usnąłby :no: brak mu cierpliwości (chyba ma to po mamusi:rofl2:)

Życzę miłego dnia kochane
17.gif

reklama
Witam sie i ja:-)
spalysmy dzisiaj do 8.10 pierwszy raz tak dlugo chyba,jestem nie przyzwyczajona teraz mam malo czasu na wyszykowanie sie:-):-D

Zycze milego dzionka:-)

Do góry