reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

dziewczynki normalnie czuje sie jakbym hektar pola przeorala rekami dobrze ze mam tylko jedna lekcje w soboty bo mialam wrazenie ze ciagnie sie wiecznosc do tego jakis idiota na plebanii rozpalil kadzidla oczywiscie efekt murowany przywitalam sie osobiscie z kibelkiem nawet uroczysty dzien nauczyciela humoru mi nie poprawil brr do tego spalam do 19 wiec niewiem co bede w nocy robila :(

reklama
Hej dziewczyny

Ale Wam zazdroszcze tych Waszych USG i sluchania bijacego serduszka :tak::-)

Nie moge sie juz doczekac mojego USG. Lekarz kazal czekac na telefon od midwife (poloznej) i ponoc jak zadzwoni to umowi mnie na pierwsze USG okolo 12tc. Sandrusie rodzialam w Polsce i przyjechalam z nia do Irandii jak miala rok i 8 miesiecy :tak:Pierwsze USG tez mialam robione po 12 tc.

Czemu Wy tak wczesnie mialyscie robione skany brzuszkow ??

Troszke rzadko tu bywam i nie mam zabardzo czasu na nadrabianie wszystkiego co popisalyscie, bo wlasnie mamy odwiedziny rodzicow :tak: Dzis odwiezlismy na lotnisko mame mojego meza, a za 2 godzinki jedziemhy odebrac z lotniska mojego tate i jego kobiete ;-)Beda u nas jakies dwa tygodnie :-) wiec czasu na wszystko brak ;-):-)

Pozdrawiam bardzo serdecznie :-)

Trzymajcie sie mamusie ciezarowki :tak::-)

Dołączam :-) Serdecznie witam wszystkie zasasolkowane!!!!!
W piątek gin oficjalnie potwierdził obecność dzidziusia, choć i tak wiedziałam, że nie może być inaczej: cyce spuchły i rwą, mdłości mega wielkie, apetyt wilczy po 18 na wszystko, co w lodówce, samopoczucie już od 14 takie, jakbym hektary pola przeorała...

To nasza druga ciąża, planowana, wyczekana. Od jutra jestem na L4 i zaczynam rosnąć ;-):-D

martusia to kwestia różnic w opiece prenatalnej, myślę, że także przekonań o naturalnej regulacji poczęć (samoistne p.) i bezzasadności przeprowadzania usg w tak wczesnej ciąży. Słyszałam, że w Irlandii do 3 miesiąca w ogóle nie ma się kontaktu z lekarzem, a z położną tylko właśnie?

WItam:) JA też dowiedziałam sie tydzień temu dokładnie ze bede miała dzidziusia:) :-) cieszymy się bardzo z mężulkiem:) 19 miesięcy starań:)ale oczywiście :szok: bo juz sobie odpuściliśmy bo chyba za duzo stresu nas to kosztowało:) a dzidzia zrobiła nam niespodziankę juhu:)!!:) wyliczyłam ze bedzie dzidzia pod koniec czerwca:) do ginekologa ide 28 października:) Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Witam wszystkich w poniedziałek rano:-). Dziś zaczynam 9 t.c. Jeżeli porzekadła ludowe mają rację to będzie córka, bo ciągnie mnie do słodkiego:tak:. Nie wiecie jak z tym jest?

Miłego dnia wszystkim!

meva mnie w pierwszej ciązy ciagneło do ogórków i sledzi i jest córka:) teraz zaczyna do tego samego, wiec prawdopodbnie Oti będzie mieć siostrzyczkę, zresztą podobnie pokazuje kalendarz chiński;-)

dzisiaj od rana zajadam się ogórkami kiszonymi, jeden za drugim:tak:

mnie odpycha od słodkiego i od jajecznicy, za to rybkę wsunę o każdej porze dnia i nocy - i cały czas mam nadzieję, że to będzie chłopak - chiński kalendarz tak mi zresztą wskazał:-) no ale poczekamy, zobaczymy...

Witam :)
Dołączam do tego radosnego grona czerwcowych ciężaróweczek - według tego co powiedział mi ostatnio gin, jestem w 6 tc, jesli USG potwierdzi ciążę... Idę na nie 29 pazdziernika dopiero...
Robiła,m 3 testy ciążowe i 3 razy wyszły pozotywne :) :) :) Mam nadzieję że to wystarczający dowód na ciążę...
Strasznie jestem szczęśliwa, zwłaszcza że według obliczeń wypada, że staralismy się z mężem 10 dni...
Buziaki dla Was wszystkich!!!!

reklama
Witam po weekendzie.
Widzę, że grono czerwcówek cały czas się powiększa :-) super...
Dziewczyny ja tę ciążę przechodzę zupełnie inaczej niż poprzednią. Chodzi przede wszystkim o samopoczucie. Czuję się fatalnie, mdli mnie niezależnie od pory dnia, czuję się osłabiona. Z synkiem zaś czułam się rewelacyjnie. Zero objawów, no może poza tym, że mogłam zasnąć w każdym kącie, teraz zaś 3 noc z rzędu przez 2 godziny patrzałam wieczorem w sufit bo spać nie mogłam. Co do apetytów to mnie również ciągnie do kwaśnego i ostrego - śledzie wcinam słoikami :-D
No i najgorsze, że dopiero 8 tydz się zaczyna a ja już 5 dni w szpitalu zaliczyłam ze względu na krwawienie. Całe szczęście ustało ale mam lekkie plamienie.:-(
Dziś idę do gina, zobaczymy co powie.
Do niedzieli mam chorobowe i mam nadzieję, że mi przedłuży bo nie uśmiecha mi sie w tym stanie do pracy wracać.
A Wy do kiedy zamierzacie chorować, czy może już na L4?

Do góry