Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja chodze do lekarza prywatnie i wizyte mam co 4 tyg. Ostatnio bylam 29.12, a teraz idę 26.01. Jak do tej pory na kazdej wizycie mialam badanie ginekologiczne, a potem USG dopochwowe. Za każdym razem musze lekarzowi pokazać wyniki badania krwi ( morfologia ) i ogólnego badania moczu. Dodatkowo robilam badanie na zawartośc cukru we krwi, przeciwciala Toksoplazmozy, Cytomegali ( ten wirus był główna przyczyna śmierci mojego synka ), odczyn Wassermanna, przeciwciala żołtaczki, test PAPP-A + badanie USG przezierności karkowej, miałam też robiona cytologię. Musiałam tez pokazać karteczke potwierdzającą moja grupe krwi. Przeciwcial różyczki nie robilam bo przechodziłam ją kiedyś i badanie to robiłam w pierwszej ciąży. Na kolejnej wizycie robię test potrójny. Chce tez na pewno zrobic badanie echa serca płodu i zastanawiam sie nad USG 3D lub 4D, ale to jeszcze nie jest pewne. No wiadomo tez, że bardzo ważne sa przeplywy Dopplerowskie. Nie wiem jakie jeszcze badania zleci mi lekarz, ale to na pewno bedzie wychodziło podczas kolejnych wizyt. Co mi mój gin zleci to zrobię i juz :-)
Dziekuję za ostatnie słowa ...