reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

To znowu ja... Witam ponownie.

No i jestem załatwiona....
Telepie mną jak świeżą galaretą, nochal zapchany, gardło boli jak cholera ( ale mam basik) jedynie gorączki nie mam - ale taki mam organizm ( pokazuje się u mnie dopiero przy zapaleniu płuc).:-:)-:)-:)-:)-(
Ojjjj chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie dzisiaj :no::no::no::no::no::no:

ps. teraz już sama sobie się nie dziwie, że tak marudziłam-cholera mnie brała :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Miłego dnia dziewczynki i zdrówka dla Was i maluszków- bo bez niego ciężko.:-(

reklama
witam dziewczynki:)

ja tak szybciutko bo dzis nam robią remont instalacji elektrycznej na klatce i prącu miało nie być od 7:30 (chyba mają jakieś opóźnienie)

wczoraj byłam u lekarza :) mała się obróciła główką do dołu !!! więc mogę rodzić naturalnie :) mała waży 2,5kg i ma się dobrze :)

życzę miłego dnia wszystkim :)

Dzień dobry :-)

ja na chwilkę wpadłam bo dzisiaj jedziemy na USG i się doczekać nie mogę :tak:, i jeszcze wczorajsze wyniki badań odebrać rano muszę (mam nadzieję że będą ok).

I ja się witam po całym dniu :happy2:
Była dzisiaj u mnie koleżanka ciężarówka (5miesiąc) i się miło zasiedziałyśmy. A potem przyjechała moja Mamusia do mnie, bo jutro jedziemy razem na badania - ja oddać krew i mocz jak zwykle, a Mamusia musi przebadać guzka w piersi. Trzymajcie kciuki, żeby to był tylko zwykły guzek, a nie żadne raczysko

Cypisia trzymam kciuki i za Ciebie i za Twoja Mamę !!! Okaże się że wszystko w porządku :tak:

Dorota witaj na forum !!!:-)

Ewunia
nie poddawaj się !!! Pamiętaj że po burzy nawet najgorszej zawsze świeci słońce !!! Głowa do góry i przed siebie !!!

Maleństwo trzymam kciuki za egzaminy !!!:-)

Miłego dnia !!!

witam :) u mnie już dziś troszke lepiej choć dalej gardło boli :(:( wczoraj poszłam do apteki ale niestety bez konsultacji z lekarzem nic mi nie mogli sprzedac na przeziębienie :( a wiec zostały domowe sposoby...:) mleczko z miodem i kompiel w soli :) ale coś pomogło ;) dziś nawet dobrze mi się spało...:) pogoda u nas dziś dopisuje :) Pozdrawiam

Hej brzuchate :-)
Ja dzis niestety nie wyspana :-( pobudka na siusiu i krzyz mnie bolal cala noc a jak spalam w najlepsze to pies (glupi kundel) o 5 nad ranem zrobil mega kupe u mnie w pokoju myslalam ze umre tak smierdzialo o 5 mylam podloge i wietrzylam pokoj grrrrr......:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry:
Boli glowa i w ogole dzis chyba bede miala zly dzien :baffled:

andzia- moj A dzis przyjedzie i chyba zaczne stosowac szantaz :-D moze byc ciekawie hihihihi.......... a co do bb to tez mowi ze sie uzaleznilam i zebym ze duzo glupot nie czytala :-D
Dorotko witaj :-)
cypisia- jak ja ostatnio w tesco stanelam w kasie pierszenstwa tez nikt sie nie ruszyl moj A poszedl do kasjerki i powiedzial jej ze w kolecje stoi kobieta z brzuchem a jest napisane ze to kasa z pierszenstwem pogonila ludzic i kazala podejsc oczywiscie cala kolejka chciala mi oczy wydrapac i zrobil sie wielki mlyn- ale to taki margines :-D
ewunia- trzymaj sie i sie nie poddawaj bedzie dobrze :-)

Cześć dziewczynki. Ja również wpadam tylko na chwilkę się przywitać i chyba idę dalej spać koło mojego synia.
Kamusia- wiem co czułaś w aptece. Ja nawet jak kupowałam mężowi leki to miałam problem bo nie chciały mi panie sprzedać dopóki się mój A w okolicy nie pojawił:-D
Dzisiaj przeprowadzam się do mojej mamy na 3 tygodnie bo wzieła sobie urlop i pomoże mi przy małym.
Minutko- ale masz fajnego męża. My takie kasy mijaliśmy w marketach bo nie umiemy się o swoje upominać.
Życzę miłego dnia wszystkim:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie z samego ranka:-).

Pogoda śliczna, wyspałam się nawet a młoda kopie od samego ranka. No i ubył mi kilogram z wagi - same dobre wiadomości:tak:.
Nowość z ostatniej lekcji szkoły rodzenia: trzeba zachęcać swoich facetów do ćwiczenia mięśni Kegla. Tutaj w Danii mają dla nich nawet specjalne zajęcia aby ćwiczyc te mięśnie, a zajęcia nazywaja się "From worm to anakonda";-). Po czterdziestce mogą im się przydać:-p.

halo, i ja melduję się mega niewyspana, z łupaniem w plecach, półprzytomna..jakby to mialbyć dzisiejszy dzień, to chyba nawet znieczulać nie musieliby mnie tak mi wszystko wsio..padam i najchętniej położylabym się do łóżka, a tutaj trzeba zaraz na spacerek śmigać, i zakupy i obiadek...za dużo tego

Monika M
nie ma to jak pomoc:) super:)

A co nam tak Tau zniknęła?

wczoraj byłam u lekarza :) mała się obróciła główką do dołu !!! więc mogę rodzić naturalnie :) mała waży 2,5kg i ma się dobrze :)
Super wiadomości!!! :tak:

No i jestem załatwiona....
Telepie mną jak świeżą galaretą, nochal zapchany, gardło boli jak cholera ( ale mam basik) jedynie gorączki nie mam - ale taki mam organizm ( pokazuje się u mnie dopiero przy zapaleniu płuc).:-:)-:)-:)-:)-(
Ojjjj chyba bez wizyty u lekarza się nie obędzie dzisiaj
Strasznie Ci współczuję. Już końcówka, a tu trzeba się jeszcze zmagać z choróbskiem. Szybciutko wracaj do zdrowia!

witam :) u mnie już dziś troszke lepiej choć dalej gardło boli :(:( wczoraj poszłam do apteki ale niestety bez konsultacji z lekarzem nic mi nie mogli sprzedac na przeziębienie :( a wiec zostały domowe sposoby...:) mleczko z miodem i kompiel w soli :) ale coś pomogło ;) dziś nawet dobrze mi się spało...:) pogoda u nas dziś dopisuje :) Pozdrawiam
Kamusia- wiem co czułaś w aptece. Ja nawet jak kupowałam mężowi leki to miałam problem bo nie chciały mi panie sprzedać dopóki się mój A w okolicy nie pojawił:-D
A ja się z czymś takim nie spotkałam ani w tej, ani w poprzedniej ciąży. Kupowałam nie raz lekarstwa dla męża i zawsze mi sprzedawali. No ale może dobrze, że są tacy czujni, bo nie wszystkie kobiety wiedzą, co im wolno w ciąży brać, a czego nie.
Kamusia, ale powinni Ci sprzedać Homeogene albo Tantum Verde, bo one są dozwolone w ciąży. No i wapno też można pić (mi świetnie robi na katar w trakcie przeziębienia). Znajoma położna doradziła mi, że na przeziębienie najlepsza jest cebula :-)
Na katar: posiekać drobno cebulę, przełożyć do szklanki i wdychać :tak:
Na kaszel: posiekać drobno cebulę, zasypać cukrem (najlepiej pudrem) i odstawić, żeby puściła sok i taki syropik pić.
Na ból gardła poleciła siemię lniane z miodem :szok: jakie to musi być niedobre :baffled: Ja tam płuczę wodą z solą i na następny dzień już mnie gardło nie boli.

Dziewczyny, dzisiaj minął u mnie 37 tydzień i rano nie wzięłam już fenoterolu :-) Jestem strasznie podekscytowana!!! Na razie czuję się normalnie... Oj, tak bardzo bym chciała, żeby coś się już zaczęło dziać. Moja gin powiedziała, że nie dotrwam do następnego piątku, ale z kolei moje dwie znajome (co też były na fenoterolu i odstawiły go po skończonych 37 tygodniach) mówiły, że ten lek długo rozkłada się w organizmie i mogę nawet przenosić (obie przenosiły). Sama już nie wiem, co myśleć. Chciałabym już mieć małą przy sobie :tak::tak::tak:

U nas słonecznie, ale wietrznie - idealna pogoda na pranie :-)

Buziaki dla wszystkich Czerwcówek!

reklama
Do góry