reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

ja tez to biore i tez z dha stad mam do Was pytanie
czy Wy mozecie przelknac ta zolta kapsulke?
dla mnie jest za duza i ja przegryzam a w srodku jest smierdzacy tran:baffled:
u mnie to caly zabieg bo zawsze musze miec cos na zagryche

dodatkowo biore zelazo

mi nawet idzie łatwo z tą zółta tabletką, ale to moze dlatego, że po szpitalu przepisali mi Magnez chyba Magnesin sie nazywał czy jakoś tak i to były ogromne tablety:szok::szok:, boze jaki ja przezywałam koszmar jak miałam je połknąc:szok::szok:, wole sobie nie przypominac, teraz mam magnez w normalnych wielkosciach, wiec po tym magnezie ta zólta przechodzi mozną powiedzieć gładko, też wczesniej brałam zelazo, ale wyniki sie poprawiły i już go nie biore

reklama
cześć dziewczyny

Nawiązując do Waszych rozmów na temat obiadków, witaminek i rogala to powiem Wam tak.

Na obiadek dziś serwuję rybkę, surówkę z pekińskiej i frytki:-).

Witaminy biorę od początku ciąży Prenatal Classic - takie podłużne długie, gdy miałam mdłości to nie mogłam ich przełknąć i musiałam łamać je na pół, teraz jest już zdecydowanie lepiej. A od drugiego trymestru biorę Prenatal DHA - takie żółte podłuzne. Biorę jeszcze żelazo dla kobiet w ciąży Bioferfolic, bo mam słabe wyniki, nawet jak na kobietę w ciązy tak mówi lekarz. dziś odebrałam wyniki i ta krew czy też poziom żelaza podskoczył o jakieś 1% po 30 tabletkach. A itak to wynik poniżej normy. Jutro mam wizytę więc się dopytam czy mam brać nadal. No i wszytskie te tabletki biorę krótko przed obiadem, żeby je później zagłuszyć czymś pysznym:-D

ja też zamóiwlam rogala, ale czekam na niego jeszcze. Hm piszecie, że tak trudno na początku się spi na nim...., a ja myslalam ze to bedzie latwa sprawa no nic trzeba bedzie probowac.

Ja biore Feminatal z DHA od 13-ego tygodnia , dodatkowo urosept na pęcherz i magnez rozpuszczalny.
Klementinka, ja od zawsze mam problem z łykaniem tabletek, więc zawsze się dławie 9 nawet nospą)

A bierzecie jakieś witaminki???Ja teraz zaczełam brać feminatal 400+dha

Ja nie biore żadnych witamin, lekarz mi nie mówił nigdy żebym zaczeła jakies brac a jak jestem na wizycie to z wrażenia zawsze zapominam zapytać :-(
Wam lekarz kazał brac? ja słyszałam ze od witamin sie tyje a jak jest dobra morfologia to nie trzeba, ja tyje i bez witamin ;-)

Ja nie biore żadnych witamin, lekarz mi nie mówił nigdy żebym zaczeła jakies brac a jak jestem na wizycie to z wrażenia zawsze zapominam zapytać :-(
Wam lekarz kazał brac? ja słyszałam ze od witamin sie tyje a jak jest dobra morfologia to nie trzeba, ja tyje i bez witamin ;-)

Ja jestem za braniem witamin...szczególnie, że moja dotychczasowa dieta ciążowa pozostawia wiele do życzenia ;)

reklama
Do góry