reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Zaczełam od witaminek czytać.
Ja biorę Falvit mama jedna dziennie, magnezin 3 razy i no-spę 3 razy po 40 mg.
Ola-fasola to dziwne , ze lekarz nie zaproponował ci żadnych witamin. Mnie na każdej wizycie pyta co biorę i ile (a potem patrzy w kartę i mnie sprawdza, czy napewno tak kazał przyjmować) i pyta czy coś wypisać jeśli się kończy jakiś specyfik. Jeśli z wrażenia zapominasz, to sobie zapisz na jakiejś kartce, i wsadź w kartę ciąży.

Mój ginekolog powiedział, że jeżeli wyniki są dobre to nie potrzeba żadnych dodatkowych witamin i tego się trzymam

reklama
Mój ginekolog powiedział, że jeżeli wyniki są dobre to nie potrzeba żadnych dodatkowych witamin i tego się trzymam

Ja tak często badań nie robię, żeby mieć aktualne na każdą wizytę. Pozatym mam problemy z bólem głowy i muszę powiedzieć, ze po magnezinie jest lepiej. No-spa za to pomaga mi na twardość brzucha, która się pojawiła,

hej dziewczyny, ale dzisiaj miałam przeżycie :no: rano jak się obudziłam zobaczyłam krew na wkładce, oczywiście od razu do szpitala na izbę pojechałam, na szczęście okazało się, że to tylko ten paskudny polip, który zrobił się w ciąży zaczął krwawić. Co się stresu jednak najadłam to moje, oby więcej bez takich przeżyć
A teraz pora nadrobić co dziś ciekawego napisałyście :-)

Elizka21 - to dobrze, ze wszystko ok;-) ale ten twój dzidzius wstydliwy nie chce pokazac co tam ma miedzy nózkami, pewnie dziewczynka;-)

kreatorka
- to się stresu najadłaś:szok::szok: a co teraz z tym polipem?? jakieś leki sie przyjmuje, wchłania się czy co? Może jeszcze dalej krwawic? Uważaj na siebie!
Sayuri - zachęcamy do częstrzego pisania:tak: ja tez miałam krwiaka, ale już sie wchonąl i tobie zycze rowniez tego jak najszybciej:tak::tak:

hej dziewczyny, ale dzisiaj miałam przeżycie :no: rano jak się obudziłam zobaczyłam krew na wkładce, oczywiście od razu do szpitala na izbę pojechałam, na szczęście okazało się, że to tylko ten paskudny polip, który zrobił się w ciąży zaczął krwawić. Co się stresu jednak najadłam to moje, oby więcej bez takich przeżyć
A teraz pora nadrobić co dziś ciekawego napisałyście :-)

Współczuje takich przeżyć...oby się już nie powtórzyły!!
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku :)

Co do witaminek to ja biorę prenatal i przyznam, że przy moim trybie żywienia nie wyobrażam sobie witamin nie brać :-D
Brać mam to co brałam 2x1 duphaston i 3x1 no-spę, pani doktor stwierdziła, że przed porodem nie można z nim nic zrobić (niektórzy lekarze wycinają podobno w ciąży, ale ona osobiście nie poleca, bo może to wywołać poród przedwsczesny z tego co zrozumiałam i lepiej poczekać do końca ciązy). Takie drobne krwawnie-plamienie może się z niego niestety powtarzać :-( ale mam nie panikować jeśli nie będzie sie nasilać, bo ciąży w żaden sposób to nie zagraża, co jest najważniejsze :tak::-)

Witam dziewczyny !
Ja już po obiadku najedzona nadrabiam nieprzeczytane strony mężulek zrobił dziś spagetti pycha:-p
liliti-gratuluje córcityle babek może chociarz ja doczekam się chłopulka:tak:
gosiagro-nareszcie przyszedł mi rogal rzeczywiście jest wielki a jaki twardy myślałam że będzie bardziej mięki zobaczymy jak się sprawuje w nocy:tak:
kreatorka-mi też się zrobił ten polip i lekarz odrazu ostrzegał że może czasem troszke krwawić przeważnie po stosunku ale teżnarazie nic z tym nie robi.

Co do witaminek to łykam feminatal 400 i magnez.

reklama
Kreatorka i Sayuri ciesze się bardzo że tylko na strachu się skończyło...Mam nadzieje że już dalej będzie bez takich sytuacji....Bo sama to przechodziłam i wiem jakie to przeżycie....

Znalazłam super cytat który tak mi się spodobał że postanowiłam się nim z Wami podzielić :

"JA JAKO PIERWSZA
POD SERCEM CIĘ NOSZĘ
JA O TWOJE ZDROWIE PROSZĘ
JESTEM Z TOBĄ OD PIERWSZEGO GRAMA
TYŚ MOJE DZIECKO,
A JA TWOJA MAMA...."

Do góry