reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

he he moja tesciowa tak sie niby nie moze doczekac ale wszystko ma w ...... o nic sie nie pyta kompletnie nic:no::no::no:

Moja teściowa na mnie nakrzyczała, że już chce wszystko kupować. Wogóle powiedziała, że ona mi kupi łóżeczko, ale to jak już urodze i bede w szpitalu - chyba bym fioła dostała, gdybym nie miała wszystkiego gotowego do maja :/

Aaaa...zapomniałam się wcześniej pochwalić: w końcu na początku tego tyg. poczułam delikatne ruchy dzidzi :) Tak mi ulżyło... :)

reklama
klementinka - doczekamy się i my ...
ale ja też zazdroszczę tym co już czują i sama czekam niecierpliwie ...

zapraszam, zapraszam ... troche się nazbierało tych zdjęć ... bo ja wariat na tym punkcie jestem ... nie pytaj ile mam albumów i na kompie ...
a od kiedy sprawiliśmy sobie z mężem lustrzankę to juz kompletny odjazd ... tak czekamy na jakiś wolny moment, żeby na kurs się wybrać ...

Asencja - serdecznie gratuluję! to musi być cudowne ;)

Ostatnia edycja:
Moja to przeciętnie co 2-3 dni dzwoni do mojego męża i się pyta jak ja się czuję.:-)
Jakby nie mogła do mnie zadzwonić;-)

moja to gada ze super ze juz sie nie moze doczekac takiego bąbla w domu i ze tyle by chciało sie kupic a jak narazie to nawet głupich skarpetek nie kupiła maleńkich zeby to udowodnic w przeciwienstwie do mojej mamy. tak samo mowi ze dadza na wózek moge sie zalozyc ze chociazby był juz 9 miesiac to na wózek nie dadza... :no::no::no: moja szwagierka czekala do 8 miesiaca z ciaza zagrozona bo mieli kupic wozek az w koncu sami kupili bo ile mieli czekac dzidzia w kazdej chwili mogla na swiat przyjsc a skonczylo sie tylko na gadaniu zero czynów i wiem ze w naszym przypaku bedzie tak samo my wózek kupimy tak w 7 miesiacu jakos zeby miec spokoj juz :tak::tak::tak: i bedziemy czekac na naszego Skarba:tak:;-):-)

doczekamy się i my ...
ale ja też zazdroszczę tym co już czują i sama czekam niecierpliwie ...

ja w 16 tyg czułam delikatmne pukanie w brzuszek jak przykładalm rece albo tak jakby motyl mi tam siedzial i trzepotał skrzydełkami a w (17+5) tyg poczułam juz kopniak i nawet widziałam jak mala sie wypycha wiec niemialam juz wątpliwosci ze to istotka sie dobija:tak: i od tamtego dnia czuje ja codziennie i to bardzo wyraźnie:-D:-D:-D daje kopniaki hi hi

Zagladam na chwilke a tu tyle stron juz!:-D

Klementinka ja nie jestem szczupla, mam raczej kobieca budowe z szerokimi :-) biodrasami i ruchy poczulam w 18ty 2dniu, wiec sie nie zamartwiajcie, na kazda z nas przyjdzie kolej :tak:
kpi to super ze robisz duzo zdjec, koniecznie wybierzcie sie na jakis kurs bo fotografia to jedna z najpiekniejszych pasji :tak: no i ile wrazen i wspomnien pozwala przywrocic :-)

Fajne te mebelki poogladalam sobie..:blink: za moich czasow takich nie bylo..

to u nas z tesciami troche odwrotnie, ciagle cos kupuja i przywoza, lozeczko tez juz stoi u nich na strychu i czeka az sie urzadzimy w nowym mieszkaniu..

Ostatnia edycja:
Moja teściowa na mnie nakrzyczała, że już chce wszystko kupować. Wogóle powiedziała, że ona mi kupi łóżeczko, ale to jak już urodze i bede w szpitalu - chyba bym fioła dostała, gdybym nie miała wszystkiego gotowego do maja :/

Aaaa...zapomniałam się wcześniej pochwalić: w końcu na początku tego tyg. poczułam delikatne ruchy dzidzi :) Tak mi ulżyło... :)
no ja tez gdybym miała czekac na tesciowa bo oni na to dadza na to to w czerwu nic bym nie miała:no::no::no:
dlatego postanowilismy na nich nie liczyc i wszystko samemu kupic beda chcieli to za cos oddadza w co wątpie

Gratuluje pierwszych ruchów super:)

Zagladam na chwilke a tu tyle stron juz!:-D

Klementinka ja nie jestem szczupla, mam raczej kobieca budowe z szerokimi :-) biodrasami i ruchy poczulam w 18ty 2dniu, wiec sie nie zamartwiajcie, na kazda z nas przyjdzie kolej :tak:
kpi to super ze robisz duzo zdjec, koniecznie wybierzcie sie na jakis kurs bo fotografia to jedna z najpiekniejszych pasji :tak: no i ile wrazen i wspomnien pozwala przywrocic :-)

Fajne te mebelki poogladalam sobie..:blink: za moich czasow takich nie bylo..

to jest dla mnie nadzieja na przyszly tydzien:-)
a od razu wiedzalas ze to TO?

athena to tak jak ja, ja zupelnie nie interesuje ciaza i zycie jej syna
nie wiem czy w ogole dziecko kiedykolwiek zobaczy
ale sie tym nie przejmuje i mowie wszystkim ze mam zlota tesciowa bo sie w ogole nie wtraca:-D

Ostatnia edycja:
to jest dla mnie nadzieja na przyszly tydzien:-)
a od razu wiedzalas ze to TO?
tak :tak::tak::-D nie da sie pomylic z niczym, i z kazdym dniem staja sie silniejsze

Najfajniej jest sie z malutka "bawic" przez brzuch, jak kopnie to pukamy w to miejsce, i ona odkopuje, albo ucieka na druga strone:tak: i potem wraca, oj jest sie czym zajac a do porodu jeszcze troche :-)

koriander - świetne te zabawy! coś niesamowitego ;)

fotografii nie odpuszczę, żeby nie wiem co! no i podróży ale z tym może być różnie w życiu ...

moja teściowa to umeblowałaby już pokoik dla dzidziusia i kupiła wszystko co niezbędne ... ale na razie powiedzieliśmy wszem i wobec (czyli rodzice i teściowie), że na razie nic nie kupujemy ... z dwóch powodów:1. chcemy żeby było bliżej porodu (jakby pewniej) a 2. poczekamy aż mieszkanie będzie wyremontowane, żeby wszystkiego dwa razy nie wozić i nie dźwigać ...

mama z kolei o tym nie mówi ale wiem, że zrobiłaby podobnie

na całe szczęście szanują nasze zdanie i czekają aż damy zielone światło ;)

reklama
koriander super te zabawy:-)

kpi wlasnie dlatego ja tez staram sie niczego jeszcze nie kupowac
w kwietniu czeka nas przeprowadzka i nie chce tego dwa razy nosic
ale juz wiem ze mebelki kupimy z ikei
co do Waszej pasji to niedlugo bedziecie mieli mala modelke:-)

o rany, dziewnzyny musze sie za cos wziasc bo niedlugo wroci maz z pracy a tu nic nie zrobione
zmykam

Do góry