reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Witam. Ja tez dzisiaj sobie pozwoliłam ze spaniem. Moj małż na śniadanko zrobił twarożek z rzodkiewką a papryczką. Dzisiaj czeka mnie bal karnawałowy córci, a jutro na 11-stą jadę na widzenie z dzidziusiem ( 3D ) . Tal już przeżywam ,że chyba nie będę mogła spać .

Bardzo mi przykro z powodu Agniesi i Krakowianki.

reklama
Widzę, że znowu smutne wieści na naszym wątku...NAjpierw Krakowianka teraz Agniesia...Płakać się chce....Powiem szczerze, że coraz trudniej mi sie to wszystko czyta....a to jakieś dziwne bóle w dole brzucha, a to łozysko nie tak jak trzeba...A co do ruchów ja nadal chyba nic nie czuje....Wprawdzie wczoraj wydawało mi się że poczułam lekkie kopnięcie w dole brzucha (w zasadzie to było coś takiego jakby któś puknął palcem w wewnątrz mojego brzucha) i dziś jak tylko się obudziłam poczułam coś podobnego ale pewności nie mam...Na każdym USG moja dzidziulka jest bardzo ruchliwa więc myślałam że będę już ją czuć wyraźnie a tu nic....

Może to przez USG...Może po wizycie mi przejdzie....i może tym razem nasza dzidziulka wiercipiętka pokaże na 100% co ma między nóżkami...
Miłego dnia dziewczyny...Postaram się odezwać poźniej
3mam kciuki i zycze pomyslnosci na dzisiejszej wizycie. zostajesz na porod w anglii,czy jedziesz do pl?

Jakiś stres mam przed usg dzisiaj, ale to chyba po tych wszystkich złych wieściach :-( oby już nic złego do końca ciąży żadnej nie spotykało! :tak: Staram sie jakoś sobie tłumaczyć, że musi być dobrze :tak:
Trzymam kciuki za inne wizyty dzisiajsze, bo pamiętam, że któraś jeszcze ma :-)

Też czasem się zastanawiam czemu dzidzę czuć tak nisko, ale skoro tyle z nas tak ma to wszystko chyba jest w porządku:tak: i nie ma sie co martwić na zapas

Oczywiście masz rację nie powinnyśmy każdego schorzenia o którym usłyszymy od razu dopasowywać do siebie, ale niestety coś w mózgu karze martwić się o dziecko 24 h na dobę :sorry2: To wszystko wynika z troski, pewnie często nadgorliwej, ale ja powoli oduczam się tego i staram sie wierzyć cały czas, że musi być dobrze MUSI! :tak:
Tak,wiem,ze nie powinnysmy sie przejmowac i wsluchiwac w kazda bolaczke,jakos srednio mi to wychodzi,to sliniejsze ode mnie. Wczoraj nie spalam do 3, tez ogladalam 'Mamo to ja' w tvn style, ostatnio to moj ulubiony program,ale nawet na tym nie bardzo moglam sie skupic,jakos koszmarnie sie czuje. Tak mi slabo, serce wali. Maly filip od kilku dni slabiej kopie :-(Boli mnie...'niewymowna' w srodku ciagnie i pachwiny... o co chodzi?

Ps.1 padło pytanie o sex- jak dla mnie mógłby nie istnieć ( ku żalowi mojego męża) wogóle mnie nie kręci teraz sex:no:

dla mnie tez sex moglby w ogole nie istniec,a jak czasem zdarzy sie,ze mam ochote to nie ma na to mozliwosci,wiec moj maz pyta,czy moze juz bedziemy sie kochac tylko wtedy jak 'dziecie bedziemy robic'... :sorry2:
Znalazłam na allegro fajną spódniczkę tylko troszkę drogą, ale może się skusze bo brakuje mi spódniczki, mam same jeansy, a dostane 700zł luźnej kasy...
*b-m* MAMA LICIOUS spódniczka jeansowa TILDA M (904208415) - Aukcje internetowe Allegro
I do tego bluzeczkę :)
>LOLA<MAMA LICIOUS MIXI M NEW! GRATIS! (900199072) - Aukcje internetowe Allegro
Super spudniczka, tez musze sobie jakas kupic.

day spa- peeling, masaż, manicure i pedicure a także zabieg na piersi:-)
Az mi dreszcze przeszly na samo wyobrazenie,ale tutaj to ja sie nie znam,poczekam jak pojade do Pl i tam sobie zafuynduje cos extra!!;-)
Mam dokładnie to: PROMOCJA Detektor Tętna Płodu + Żel USG!!! (867454504) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko jakbym kupowała drugi raz, to bym kupiła z monitorkiem LCD na którym pokazuje się tętno.:-)
Musze to przemyslec i moze tez cos takiego zakupie, bo jak mam tak sie stresowac jak teraz,to chyba oszaleje. rozumiem,ze jestes z tego zadowolona?

Witam. Ja tez dzisiaj sobie pozwoliłam ze spaniem. Moj małż na śniadanko zrobił twarożek z rzodkiewką a papryczką. Dzisiaj czeka mnie bal karnawałowy córci, a jutro na 11-stą jadę na widzenie z dzidziusiem ( 3D ) . Tal już przeżywam ,że chyba nie będę mogła spać .

Bardzo mi przykro z powodu Agniesi i Krakowianki.

Na wstępie witam:tak: Ale was nadgonić to trzeba czasu...:szok:
Zauważyłam że na forum każda zazwyczaj ma podobny humor w zależności od dnia:-D Dziś muszę stwierdzić zę nasze forum jest wesołe:-)

Czekamy na wieści po wizytach!(mam nadzieje udanych)
Ja się rozszalałam w kuchni i już My po obiedzie:tak: (zrobiłam spaghetti jedno z sosem pikantnym a drugie na słodko z truskawkami.../ja oczywiście z racji mojego stanu musiałam skosztować obu:-D :-D /no i szarlotkę pyszną upiekłam:tak: mniam<jaka skromna>:-D:-D)

Wchodze raz na jakis czas do mam bliźniaczych i przeczytałam coś po czym jestem w szoku:szok::szok::szok: zacytuje wypowiedz jednej rozpakowanych już mamuś:

"Wczoraj byl u mnie kuzyn ktory jest sanitariuszem na intensywnej terapii noworodkow i mowil ze ostatnio urodzily sie blizniaki u nich w 22tc..waza po 360g! maja juz tydzien i lekarze mowia przezyja.. ale napewno poleza w inkubatorku.."

Jak na moje oko musiał to być naprawdę szpital na bardzo wysokim poziomie...Mimo wszystko i tak ciężko uwierzyć żę żyją...Takie informacje możemy czytać codziennie:-):-):-)

22tc w żadnym szpitalu który znam raczej by nie dali rady:-:)-:)-( Te konowały....
Mnie coś brzuch pobolewuje więc za wesoło mi nie jest:(

Przeczytałam wszystko, ale już nie pamiętam co miałam napisać :szok: no trudno :-D z godziny na godzinę coraz większy mam stres przed tym usg połówkowym, już chyba wszystkim próbowałam sie zająć, ale chyba wolałabym mieć to już za sobą, a do 17-30 jeszcze tyle czasu :confused: jakby dziś wskazówki w miejscu stały :zawstydzona/y:
Co do seksu to zgadzam się z większością, że mógłby nie istnieć :-D

Ewuś - takie wiadomości są pocieszające, ale my przed wszystkim musimy być dobrej myśli,że każdej uda się donosić ciążę do końca :tak:a przynajmniej do "bardziej bezpiecznej granicy".

wróciłam, wniosek złożony - tylko czekać pozostało ;)

co dwa tygodnie to i tak niezly wynik, maz chyba nie narzeka;-)
a ja chyba po malutku czuje kopniaczki
dzisiaj w lewym roku po zjedzeniu bulki z dzemem (ostatnio moj rarytas)
chyba maluch lubi dzem truskawkowy
mam nadzieje ze to on a nie znowu jakies jelita

chciałam dopowiedzieć, że to tylko iskierka się zapala, nie płomień i nie choćby ogień!
a mąż ogólnie przemęczony więc nie narzeka ...
może jak odpoczniemy na wakacjach to poszalejemy????

a technika do przodu idzie, może dadzą radę przy życiu utrzymać te maleństwa!

reklama
Do góry