reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Wow to nieźle wytrzymałaś, nawet jeśli było to nieświadomie.
ja zrobiłam test 5 dni przed spodziewaną @, miałam taki test, że już można robić 6 dni przed termnem. Od razu pojawiła sie słabiutka kreseczka, w sobote zrobiłam znowu i była już widoczna. Dzisiaj byłam u lekarza, potwierdził ciążę (przez test) i na tym koniec, mam się pojawić w listopadzie :wściekła/y::wściekła/y:na badania, dlaczego tak późno bo istnieje ryzyko poronienia i dlatego czekają z badaniami, tak to już jest w tej kochanej Irlandii. Teraz umawiam się do polskiego lekarza, ciekawe czy coś zobaczę :tak::tak:.
U mnie mdłości na razie brak, ale jak obliczałam, to poprzednim razem pojawiły sie koło 40 dnia, także czekam.
Milego dnia

reklama
No co Ty. Ja byłam już dwa razy u lekarza, dzisiaj idę trzeci a jestem dopiero w siódmym tygodniu. No...bliżej ósmego ale zawsze! ;) Dostałam za darmo kwas foliowy i zawsze dostaję zdjęcia... Polska prywatna służba zdrowia chyba nie jest AŻ taka zła.. zależy na jakiego lekarza się trafi. Ta lekarka prowadziła moją mamę ;)

tylko w Pl tak czesto badaja ciezarne w zadnym innym kraju nie jest to wskazane tak samo jak USG zreszta,ja z pierwsza ciaza mieszkalam juz w Holandi ale do lekarza jezdzilam do pl co ok 2-3 msc moja P.doktor tez mowial ze nie powinno sie zbyt czesto zagladac i ogladac bo po co?? ja jestem zdania ze w Pl tak czestp kaza przychodzic bo przeciez lekarze z czegos musza zyc?? czy tak nie jest???
tutaj niema prywatnych gabinetow i dlatego nie ma tylu badan.Zreszta kazdy ma swoje zdanie ja mam takie i jesli moje dzieciatko ma sie dobrze rozwijac to bedzie a jesli cos sie stanie to widocznie taka wola Boga i wie co robi,Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam:tak::-D

Milego popoludnia kobietki

ja jzu postanowilam czekam na mojego K i jedziemy po 2 testy

zastanawiam sie czy jest taki sens zrobic go jeszcze dzis??
czy poczekac???

tylko problem mam taki ze ja pracuje na nocki i nie wiem kiedy zrobic test

Witam nowe koleżanki, których nie przywitałam wcześniej :-). Jeszcze się nie mogę połapać , kto jest kto, do tej pory umiem rozróżnić 2 osoby, i czytając ich posty wiem, co pisały wcześniej. Ale mam nadzieję, ze szybko poznam resztę mamusiek.

U mnie samopoczucie super, tylko ciężką noc miałam, bo spać nie mogłam , mój M. też. Za to rano mogłabym spać, a tu czas wstawać.:crazy:

ja jzu postanowilam czekam na mojego K i jedziemy po 2 testy

zastanawiam sie czy jest taki sens zrobic go jeszcze dzis??
czy poczekac???

tylko problem mam taki ze ja pracuje na nocki i nie wiem kiedy zrobic test

Test przed spodziewanym terminem @ robic najlepiej z porannego moczu, natomiast w dniu @ lub po terminie @ można robić o każdej porze dnia. Tak wyczytałam w ulotce, kiedy ja robiłam test.:tak:

dzieki to zrobie jak wroce ze sklepu a nastepny najwyzej za kilka dni ....
bo ta niepewnos mnie juz dobija
jestem 4 dni po spodziewanej chyba juz cos wyjdzie ....

nie dziekuje zeby nie zapeszyc :)

jak mi wyjdzie ze jestem jeszcze dzis to dzwonie do szefowej zeby sie zwolnic ...:(

reklama
Do góry