Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

i ja też myślę, że te pomiary wagi sa orientacyjne - wystarczy, że się wód płodowych w chwili pomiaru dzieciatko opije i już ma większy obwód brzuszka i już waga wychodzi większa
i gdzieś czytałam, że nie warto się przejmować określaniem daty porodu z usg po 14 tygodniu, bo przez te pomiary właśnie nie jest top już wiarygodne
Także dziewczyny, które się martwią, że "za malutkie" dzieciątko - głowy do góry:-) a co do usg - ja mam na każdej wizycie, ale ja mam zagrożoną ciążę

czyżby klimat tak wpływał na płodność w tych regionach???
albo duża ilość bocianów???:-) A ja taka osamotniona

Oj, Żyrraffka - ja to niestety - narobiłam wczoraj faworków i pączków już nie robię - i tak przez cukrzycę ja nic nie zjemSmacznego tłustego czwartku - chyba takie małe święto dzisiaj dla cięzarnych gihihihh:-)
sobie wczoraj zjadłam jednego przy kolacji (bo przecież trzeba spróbować jak wyszły i potem w pomiarze cukru się odbiło)Gratuluje Wam na wstepie wszytkich ladnie pomierzonych dzieciaczkow - a z waga to io tak jest "orientacyjnie" i moze sie okazac, ze roznica jest calkiem spora (szczegolnie na usg przed porodem i waga realna po porodzie, jak to ktoras z Was opisywala ;D )
U mnie po wizycie u ginki w sumie to pozytywnie - rozwarcie szyjki nadal jest, ale sie nie powiekszyloTakze mam na siebie jeszcze bardziej uwazac - i zapedzac meza do roboty w domu ;P Za 2 tygodnie zobaczymy jak dalej - jesli ciagle bedzie takie samo, znaczy, ze jest "bardzo dobrze" - aczkolwiek oczywiscie wszystko nadal musi byc kontrolowane. I w razie czego szybko do szpitala ;> Generalnie podczas kolejnej ciazy to jest czeste - chociaz moja mama miala dopiero tak przy 3 dziecku
No i za 2 tygodnie przed wizyta u ginki zobacze mego malca, bo mam usg ;] I zobaczymy co tam miedzy nozkami sie dzieje ;]
Swoja droga - niektore z Was maja bardzo często usg robione. Nie mowie tu o ciazach z ryzykiem, ale "prawidlowo przebiegajacych". Przeciez to dosc hm .. negatywnie jakby nie bylo wplywa na "samopoczucie" płodu. Wiem, ze milo jest zobaczyc maluchaAle lepiej sie chyba nim nacieszyc po porodzie, niz stresowac go w trakcie ciazy ?
I witam na forum "nowe" mamusiei zycze powodzenia w nadganianiu postow - mi wciaz trudno ! : D
sama przechodzilam przez to poprzednim razem i wiem jaki to stres
odpoczywaj- będzie dobrze. Jesli chodzi o usg to ja chodzę prywatnie a usg mialam tylko na początku (potwierdzenie) potem w 12 tyg to z badaniem przezierności i teraz połówkowe. Wiem że będe miala jeszcze jedno jakoś pod koniec w celu sprawdzenia ułożenia i wagi dzidzi. Ginka mówi ze to nie jest zbyt komfortowe odczucie dla dziecka, więc jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma co przesadzać.
:-)

i chyba na dzisiaj to koniec z paczkami. rano jak byłam w sklepie zakupiłam wszystkie produkty na chrusty - ale gdzieś po drodze z e sklepu zgubiłam zapał do robienia
tym bardziej że znowu z mała na basen a na 18 wizyta u lekarza.Nie wiem czy zaświadczenie wystarczy...
Obawiam się że możesz mieć problem, może ubierz jakąś za dużą kurtkę żeby nie było widać i w samolocie jej nie ściągaj, haha
W Wizz Air nie wpuszczają na pokład kobiet po 34tc ale jak jest w innym liniach to nie wiem.
Musisz się dowiedzieć w liniach którymi chcesz lecieć żeby nie było potem niespodzianek :-)
Bardzo dowcipne, ma szczęście że dodał iż lubi morskie ssaki
No i kto oprócz niego ma uchatkę w domu :-)
A ja tylko mówię Dzień Dobry i uciekam do pracy!
Miłego dnia i udanych wizyt!