reklama

Czerwiec 2010

dziumdzia super ze poradziłaś sobie z pęcherzem domowymi sposobami:-)Niezła z niuni wypinaczka hehehe
magdalena super ze sprawy z gniazdkiem tak szybko się posuwają:-)Powodzenia na wizycie, a tętno mojego synka 140:-) 3mam kciukasy za kredyt.A Ty się tak nie stresuj więcej optymizmu,bd dobrze;-)YYYY ja osobiście nie spotkałam się ze stawianiem w tłusty czwartek.
ewelalook widze ze się troszki naczekałaś na kase.Masz rację ze zakład wysyła zwolnienie do ZUS ale tylko w przypadku zatrudniania mniej niz 20 osób
eagle,dzięki,Dodatki juz kupione czekają na przyszycie,bd cud malina:-)
lena słodkie te buciczki:tak:
anecznik ubawiłaś mnie tą uchatką i tekstem męża do łez:-D:-D:-D:-D
askut
gratki z udanej wizyty a malutka niczego sobie kluseczka:-D
zdec body zapinane na brzuszkach są super funkcjonalne,tez mam ich juz troszkę:-p
emalia-gratuluję,,pięknej ciąży'' Oby jak najszybciej ten mocz się unormował.Powodzenia:-)
Anik tez kiedyś wypozyczałam ale moja panna ma juz 9 lat i w sumie nic na nią nie było takiego co chciała a mi się i tak nudzi coś tam kumam o szyciu to uszyłam:-)Powodzenia na wizycie:-)
gryzka dobrze ze z szyjką bez zmian,odpoczywaj w miarę mozliwości:tak:a Małgosia niech szybciutko zdrowieje:-)Ja w sumie w kazdej ciązy tak po połowie juz miałam rozwarci więc nie zdziwie się ze teraz tez bd<OBY NIE tfutfutfu>
kajdusia-powinnaś jak najszybciej zasięgnąć porady lekarza,nie potrzebne nam teraz dodatkowe zamartwianie :sorry:
Andzia dzięki:-)Współczuję Ci tej cukrzycy,znam ten ból,towarzyszyła mi w poprzedniej ciąży:crazy:
ita-rewelka ten leżaczek,My dostaniemy po siostrzencu mojego A,też fiszera,szkoda kaski na nowy:-p
koriander gofry z lodami też pycha:-)Precz z przeziębieniami!!!Może Ci jeszcze ten talent przyjdzie,moja mam nauczyła się szyc na maszynie po 50tce:-D
Asencja miłych wrazen na 3d az jestem sama ciekawa czy jajeczka są na swoim miejscu:-D
karis mam nadzieje ze juz jesteś po zagniataniu a paczusie wyszły pyszotka:-)
ewelinka widze ze nie tylko ja mam takie zachcianki po słodkim,tylko mi nie ogórka a szprotek w pomidorach:-pmieszanka wybuchowa:szok:
Lencja u mnie masakra jak sama widzisz np mleczko w tubce a za minute szprotki.Na ogórki i kapuste kiszoną w ogóle nie mam ochoty na jajka gotowane tak a na jajecznice w zadnym wypadku:szok:
karis moze nie bd tak zle z tymi kg,ja pochłąniam słodkie w ilościach hurtowych na plusie mam narazie 3kg
cobra to nie pracodawca a wyzyskiwacz!!zdec ma racje,mozesz miec pozniej problemy:szok:
EWUS KCIUKI ZASISNIĘTE<TRZYMAJ SIĘ !!!!!!!!
krakowianka
no spa jedynie,moze jednak Jagódka się tak ułozyła i masz takie uczucie a jak nie przejdzie to powinnas udac sie do szpitala lub lekarza na szybką kontrol.O juz doczytałam ze rozmawiałaś z lekarzem, super!

reklama
A moja niunia dzisiaj jak na złość wali mamie w prawy jajnik, właśnie słuchałam serduszka i jest strasznie nisko jakby to określić nad włosami łonowymi/. I nie wiem czy się martwić czy nie. Na złość małej mama teraz trochę do góry tyłkiem i na drugi bok.;-)
Co do uderzeń serduszka to nie patrzyłam w kartę ciąży, ale liczyłam i gdzieś będzie ok144.

Z siuskaniem tez tak mam,parcie na max a tam parę kropli,:szok:Juz ostatnio mówie sobie ze to wody szkoda na spłukiwanie:szok: pokropelkuję zakręcę się do kuchni lub pokoju i znowu.:angry:

Asnecja - powodzenia na wizycie - ja też się zawsze nie mogę doczekać na usg;-)
Magdalena - i pewnie Twój M ma rację - kredyt dostaniecie i mieszkanko juz niedługo będzie Wasze. Ja pierwsze słyszę o stawianiu w tłusty czwartek pzrez kobiety - chociaż hasło "babski cąber" już słyszałam - nie wiedziałam tylko, że to od tego:eek: A do Małopolski zawsze mam blizej niż do pozostałych dziewczyn - prawie po sąsiedzku;-)
Klementinka - mi lekarz nic o paskach nie mówił - nawet nie wiem, czy mierzy to ph co wizytę:eek:
Lencja - co do zachcianek - ja miałam fazy na kwaśne (ogórki i kapustę kiszoną), potem na cytrusy - pochłaniałam w ogromnych ilościach mandarynki i pomarańcze, potem na słodycze (i pewnie dalej bym je jadła, gdyby nie ten cukier) - ale na lody mam nadal ogromną ochotę:-)
Karis - ja też ciepłego mleka samego nie zniosę - natomiast piję codziennie kawę inkę - pół na pół woda z mlekiem:sorry:
Krakowianka - a boli Cię mocno - bo jak boli mocno to od razu do lekarza, a jak nie boli, to no-spę i do łóżka:sorry:
Zdec - pozdrów Ewę gorąco - bidulka - nie rozumiem, dlaczego tak długo Jej nikt usg nie zrobił przy bliźniakach - pzrecież nie wiadomo czy rusza się jedno czy dwoje:sorry: i masz rację - mało na czerwcówkach ciąż bezproblemowych - zawsze coś:eek:

a ja po obiedzie pozwoliłam sobie znowu na faworki - malutko, ale jak tu ich nie zjeść w tłusty czwartek - pączków nie kupiłam, bo pewnie bym uległa i też zjadła - za dwie godziny zobaczymy co na to glukometr:sorry:

Ewus trzymaj sie kochana
skad to sie wzielo? jakis stres?
nie rozumie postepowania lekarzy, dlaczego w takim wypadku nie robia usg, przeciez to podstawa

Krakowianko a Ty bierz ta nospe, magnez i lez duzo, i zero stresu oczywiscie

nie wygram ze zgagą tak mnie pali, ostatnio codziennie:eek:
ja tez mam codziennie, nic juz nie dziala
obojetne co jem, ile, w nocy zawsze zgaga

Andzia no mi kazal kontrolowac bo ja zawsze mu glupkowato odpowiadam jak pyta o sluz, nigdy nie wiem czy taki jak ostatnio czy inny
wtedy sam mi sprawdza

Ostatnia edycja:
A tak z innej beczki.....Mój A mnie wczoraj rozbawił do łez....
(w zeszłym roku planowaliśmy ze w tym po komunii Rozalii wezmiemy sie za remoncik WC,geberit i kafle na sciane.Wyszło,ze nie damy rady z tym remoncikiem bo ja sobie teraz tego nie wyobrazam) i tak sobie wczoraj rozmawialiśmy na ten temat i pyta się mnie: Dobrze,narazie sie obędzie nie az takiej potrzeby tapeta jest czysta ,ale z Jędrusiem nie bd chodziła do WC?:szok:A ja mu na to....yyyy to zależy, jak bd takim ssakiem jak Rozalka i do didolkow się dossie to bd zmuszona:szok::-DSzkoda ze nie uwiecznilam na fotce jego wytrzeszczu.Daję sobie głowę obciąć ze zrobi WC do komunii:-D

Cześć dziewczyny - witam w tłusty czwartek!
Miałam na dzisiaj ambitny plan zrobic po raz pierwszy w życiu pączki domowe. Na planach się skończyło - musiałam kilka rzeczy dzisiaj pozałatwiać i coś podle się czuję. Myślałam, ze po raz pierwszy w życiu zemdleję w sklepie, ale usiadłam na chwilkę, wypiłam coś chłodnego i mi przeszło trochę... ale teraz tylko zjem obiadek i idę się położyć.

ewus2090 - trzymam za ciebie i Twoje maluszki bardzo mocno kciuki!!! Brakuje Cie na forum;-)

krakowianka79 - no-spe można brać maximum 3x2 tabl. - jeśli do tej pory nie brałaś to powinno wystarczyć doraźnie. Jeśli będzie się utrzymywać, lub często powtarzać wzięłabym przez kilka dni 3x1 tabl ( 3 tabl. w zapasie w razie potrzeby) i do tego magnez 2x1 tabl.. Dobrze by było, jakbyś mogła sobie pozwolić na kilka dni totalnego nic nierobienia i leżakowania. Jeśli brzuch twardnieje tylko z jednej strony i uwypukla sie z tej strony - najpewniej to Jagódka. A częstotliwość sikania zależy też od jej ułożenia :tak:

zdec - dzięki za wieści od ewus - pozdrów ja od wszystkich koniecznie. Faktycznie mało u nas pieknych, ksiażkowych, bezproblemowych ciąż....ciekawe czy to tylko u nas, czy generalnie tak teraz jest...

Przepraszam, że więcej nie odpiszę, ale nie daje rady:no: - muszę się położyć na trochę. Mam nadzieje, że po drzemce wszystko przejdzie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry