reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ja już objedzona po obiadku mężulek przygotował dobry makaronik z piersią i sosikiem i jak obiad skończyliśmy on ledwo zipał a ja jeszcze poszłam po naleśniczka z dzemem do lodówki nic nie powiedziałtylko na mnie spojrzał z przerażeniem ale tego było mało dalej mi się chciało słodkiego więc musiał zasuwać do sklepu po snikersa teraz to dopiero mam w miare napełniony brzuszek:-)

reklama
cześć brzuchatki!

ja już po wizycie- bez usg- no ale posłuchałam serduszka i jestem szczęśliwa. No ale.....dosłałam opierdziel od mojej ginki bo szyjka mi się trochę skróciła. Kazała mi dużo leżeć i wyluzować bo za dużo łaże i dzwigam....także teraz więcej odpoczynku. Pytałam też o odczuwanie ruchów tak bardzo nisko ( prawie w @) Twierdzi, ze to normalne i nie ma powodów do niepokoju. Widocznie jest nisko ułożona i tylko tak czuję najmocniejsze kopniaki. Jedna z was pisała, że ma nisko ułożoną dzidzie i to grozi pęknięciem pęcherza płodowego....przeraziłam się...czy to zawsze tak jest?

Co do truskawek...ja dziś kupiłam koszyczek importowanych....i zaraz je pożre....

athena...ja mam pod biustem 84 a w biuście 104.....powiedz gdzie ty kupujesz swoje biustonosze? Możesz coś polecić?

Odpoczywaj sobie i napewno wszystko będzie ok:tak:trzymam kciuki:-)

Ja dziś mam ciężki dzień jakiś...:-(do tego rzucilam się na te knedle (PYSZNOŚCI!!!:-)) i chyba trochę przesadziłam. Wszystko mnie boli i wogóle bleee:baffled:idę się położyć

karo85 - to ja pisałam, tak mi lekarz powiedział, o groźbie pęknięcia pęcherza płodowego, nie wiem czy tak zawsze jest... ja mam Kasię bardzo nisko, czuję ucisk w dół ma pęcherz i w ogóle, no i jak posiedzę albo pochodzę za dużo (dłużej niż 3-4 godziny) to mi się od dołu brzuch twardy robi, i tak mi brzuch ciągnie do dołu wtedy że aż mnie skóra boli, to tak jakby był za ciężki i miał się za chwilę urwać ;-), no i łożysko mam na przedniej ścianie i też nisko :-(
nie umiem tego bardziej wytłumaczyć

czesc dziewczynki ja sie z wami dziisaj juz pożegnam i na caly weekend bo lece sie wykapac i ide spac a na weekend jade do mamy bo mam zajecia na uczelni i bede u niej dwa dni wiec dopiero sie odezwe w poniedzialek chyba. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze kazdej z Was udanego i spokojnego weekendu:-):-):-):-)
Buziaczki

Właśnie usłyszałam w Trójce dowcip na dziś: Dwie teściowe w samochodzie to gorzej niż zestaw głośnomówiący :)
i jeszcze jeden: teściowa z zięciem stojąc na balkonie patrzą na spadające gwiazdy, na grad meteorytów lecących z nieba, zięć wypowiedział w myślach jedno życzenie, teściowa już nie zdążyła
Ja na szczęście nie mogę narzekać na swoją teściową, po pierwsze mieszka daleko 320 km od nas, a po drugie mam z nią dobry kontakt, tak samo jak i z teściem - jestem z nimi nawet po imieniu.
A wiecie, że dziś jest też dzień dentysty ? :)
Zajrzałam chwilkę temu na wątek lista czerwcówek i widzę, że odezwało się tam kilka nowych osób, które nie trafiły pomimo zaproszeń na wątek główny. Zwróciłam też uwagę na wpis neti
witam. Jestem nowa na tym forum i serdecznie wszystkie pozdrawiam.
Termin mam na 14.06.2010 ale skoro tylko 5% dzieci rodzi sie w wyznaczonym terminie to mam nadzieję że urodzę w swoje urodzinki, 15.06.
Ja mam termin właśnie an 15.06 i chciałabym tego dnia właśnie urodzić bo to moje imieniny. Może więc się spotkamy na porodówce lub na sali matki z dzieckiem:-)
Coś mam dziś leniwy dzionek... Nabyłam dziś kilka ubranek dla Nelci, pochwalę się jutro na wątku zakupowym - jak będę miała w domu aparat.

witam robaczki wieczorową porą
my po spacerku nawet nam sie udał popołudniu choć pod koniec to juz wiaterek się zrobił taki nieprzyjemny, ale nie ważne
lena to poszalałaś z zakupami maleńkimi;-)
a co do prezentu może najlepiej zapytajcie co moglibyście kupić albo co by sie maluchowi przydało?
my niedawno byliśmy na roczku i przyjaciółka powiedziała że zamierzają małej zmienic fotelik samochodowy na większy i na to chcieli przeznaczyć część pieniązków z roczku więc raczej kasa im się przydała
jesli nie to może szczeniaczka-uczniaczka lub jakąś zabawkę w tym stylu, interaktywną Garnuszek na klocuszek lub może troszke bardziej przyszłościowo jakiś rowerek dla maluchów, ew. jeździk
z zabawek np http://allegro.pl/item940285232_fisher_price_wodny_swiat_kubusia_puchatka_gratis.html
albo laptopa dla dzieciaków

a teraz zmykam, wezmę ciepłą kapiel i zaszyję się w łóżeczku z książeczką
miłego wieczorku i kolorowych snów już życzę:-)

Ostatnia edycja:
Na forum to zawsze widać kiedy się weekend zaczyna:-D
Byliśmy u znajomych i po powrocie ze zdziwieniem zauważyłam, że mam tylko pół strony do nadrabiania:szok::szok: A to coś bardzo dziwnego, patrząc na produkcję stron jaka się tu dokonuje:-D
Coś mnie gardło pobolewa.... chyba mnie w pracy czymś zarazili:-:)-(
Więc chyba idę się już tylko myć i przed telewizor a potem w kimę:-):-)
Życzę wszystkim miłego weekendu, ja niestety na uczelnię:-(
lena pochwal się meblami jak już będą stały:-)

Ja tylko na chwileczkę....Jutro jedziemy do Polski ....ponad 20 godzin w aucie mnie przeraża....ale cóz jakoś trzeba bedzie przetrwac.....Trzymajcie kciuki za nasza bezpieczna i spokojną podróz....Odezwe się jak już będę w domciu.....a teraz zmykam kończyć pakowanko, jakas kolacyjka i do łózia zmykam....

reklama
właśnie miałam to samo napisać:-Dcisza jak makiem zasiał!Ja musiałam się z córcią wybrać do sklepu bo jej się lizaka zachciało ale jak już byłyśmy w sklepie o lizaku zapomiała tyle było innych rzeczy do kupienia:tak:no i ja oczywiście zakupiłam lody i teraz je sobie wcinam mniam mniam:happy2:
agi-trzymam kciuki obyście cało i zdrowo zajechali na miejsce!

Do góry