reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Powiem Ci tak z ręką na serduchu ..jestem w szoku ze na chłopca tam mam.Mam 2 chłopców i 2 dziewczynki i nigdy nie miałam odmiennych zachcianek.Gdybym teraz nie wiedziała ze bd syn ,w 100% byłabym przekonana ze bd córa.No moze po kształcie brzuszka to się zgadza bo mam taki spiczasy a z córciami to nawet na plecach miałam brzuch:D:D:D ołali na mnie olinka okraglinka:D:D:p

wiec widac ze kazda ciaza jest inna i tutaj nie ma reguły:)
2 chłopców i 2 dziewczynki to teraz juz 5 dzieciątko?

reklama
Witajcie moje kochane!!

ona..m- powiedz proszę, kiedy straciłaś swojego aniołka, bo pisałaś o obumarciu płodu...w którym tygodniu to się stało? jaki powód podali lekarze? Przepraszam że pytam....

lena- pozazdrościłam Ci rogalików i dziś też robię- z marmoladą różaną....mniam.....ja uwielbiam drożdżowe także takie zrobie;-)

muszę wam powiedzieć, że ostatnio pokłuciłam się z moim staruchem, że wogóle mi nie pomaga w domu, że ciągle wszystko na mojej głowie, dzwigam, robie zakupy, sprzątam, gotuje itd...a on jak wraca z pracy to tylko rozwalony przed tv i "kiedy obiad? co zrobiłaś??" normalnie koszmar...i wiecie co zrobił???? Zatrudnił mi panią do sprzątania....stwierdził, że jemu się nie chce, ja nie mogę ( bo zaczęła skracać się szyjka) więc to najlepsze rozwiąznia. Dziś ta Pani przyszła....no i od 8.30 sprząta....chyba muszę się przyzwyczaić...bo jakoś mi dziwnie....

Paulka ja nigdy nie pisałam ze do szczupłych należę :-D:-D A jak widac w tej ciąży miałam ost tylko +3,5 więc te słodkości jakoś sie we mnie nie gromadzą i wydalają się wraz z wzrostem moich włosów które rosną w mega tempie:-D:-D:-D:-D:-DCo 2 tyg latam je ścinac bo wariuje jak mam je uformowac:-p:-p

olimpia nie wiem czy u mnie nie jest trochę za późno na pessar...jeśli rozwarcie sie powiększy to położą mnie do szpitala nie wiem na jak długo i co bedzie dalej, ale ginka mówi że krążek raczej nie... chociaż narazie nie kazała mi o tym myśleć, bo może taki stan jak teraz utzryma sie do końca. A ja sie boję, bo taki mam dziwny ten brzuch...

muszę wam powiedzieć, że ostatnio pokłuciłam się z moim staruchem, że wogóle mi nie pomaga w domu, że ciągle wszystko na mojej głowie, dzwigam, robie zakupy, sprzątam, gotuje itd...a on jak wraca z pracy to tylko rozwalony przed tv i "kiedy obiad? co zrobiłaś??" normalnie koszmar...i wiecie co zrobił???? Zatrudnił mi panią do sprzątania....stwierdził, że jemu się nie chce, ja nie mogę ( bo zaczęła skracać się szyjka) więc to najlepsze rozwiąznia. Dziś ta Pani przyszła....no i od 8.30 sprząta....chyba muszę się przyzwyczaić...bo jakoś mi dziwnie....
heh a ja z moim dre koty ze ciągle łazi ze szmatą,szczotą i mopem .Masakra jakaś. Ale nie chciałabym zeby mi ktoś po domku się kręcił i sprzątał:o

Gosiu no tak ,moze byc za pózno bo juz 7 miech się zaczoł.Moze taka Twojej szyjki uroda, mi zawsze w kazdej ciąży w 7 zaczynało się robic rozwarcie zew i tylko ost córcie w 35tyg urodziłam .Pozostałe w terminie a jedno nawet w 43 tyg;) Jak kazała Ci sie nie zamartwiac i nie myslec o tym to staraj się nie myslec.:-):-)
Paula Ja jestem przeszczęśliwa a to piąte malenstwo tak wyczekiwane:-)

Lena najwazniejsze to zaufanie.Ja ja ja tez jestem łasuch na kokosowe smakołyki to ja tez poproszę:-D:-DJak juz nic nie ma to same wiórki wtranzalam:-p:-p:-p:-p

Sadzę, że chodziło Ci o mnie , nie o Lenę - czasem jesteśmy tu mylone :tak:
Biszkopt właśnie wyjęłam z piekarnika, masa kokosowa jeszcze kilka minute i skończy się gotować, jak ostygną, połączę je ze sobą, potem polewa i zapraszam serdecznie.

Studząc biszkopt wypróbowuję sposób jaki na wątku gotujących czerwcówek podała Anik79, zobaczymy jaki będzie rezultat, póki co nie wypadł :-D

Lencja troche mnie pocieszylas opinia twojego ginekologa, skoro tu nikomu nie gmeraja od dolu i jakos kobiety przezywaja to moze nie jest tak zle :baffled:
Wiesz, ja się też nieco uspokoiłam po tej ostatniej wizycie - pod tym względem. Wcześniej jak czytałam o badaniach dziewczyn to chciałam już gina zmieniać. Nie zrobiłam tego i teraz jestem zadowolona bo moim zatruciem ciążowym zajmuje się naprawdę dobrze i jestem z opieki zadowolona. Choć wolałabym oczywiście aby nie musiał się mną tak zajmować.. no ale jak już się przypałętało to dobrze, że ktoś ma mnie pod czujną obserwacją i każe się co tydzień stawiać z wynikami.

Olimpia - niezłą masz odżywkę do włosów jak widać! I jaką naturalną:-D

reklama
Cześć dziewczyny,
Z tym sprzątaniet tak jest.. Jak czytam wasze wpisy, to tak bym sama to pisała, a myślałąm żejakaś zwyrodniała jestem:baffled:. Mężuś cał czas mi mówi że robię z domu muzeum, a mi popostu przeszkadza jak widzę gdzieś kurz.
Spadam teraz, bo jade do lekarza. 2 tyg. temu wyniki miałam kiepskie, początki anemi. Wczoraj robiłam kolejny raz, bo kuracji żelazem. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki.

Jak mi się ta hemogbinka ie poprawi to będę łysą mamą:baffled:.

Do góry