reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

odebrałam wyniki i glukoza wyszła mi jakaś niska
przed obciążeniem mam 66, a po 2 godz 73
w piątek mam wizytę ale już bym chciała wiedzieć dlaczego jest taka niska,
miała może któraś z Was niski poziom glukozy??

poza tym w moczu znów leukocyty 25-30 i jakieś erytrocyty świeże się pojawiły 2-3

reklama
Byłam dziś z siostrą w centrum trochę po sklepach pochodzić i chyba już więcej z nią nie pójdę z moim facetem też już na spacer nie wyjdę. Oni bowiem nie spacerują, tylko jakby na jakimś maratonie byli a ja co chwilę muszę wołać by zwolnili :-D Też Wam się już tak ciężko robi??
też już ledwo nadążam za mężem :-) do tego dochodzi jeszcze zadyszka

dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy, to dla mnie wielkie wsparcie. poi co leki zadzialaly skurcze ustąpily i na KTG jest ok a ja mam mieciutki brzuszek. troszcza sie tu o nas i czuje sie bezpiecznie,bede lezec tyle ile trzeba chocby do konca dla mojej córci ! pai dr powiedziala ze liczy ze wytrzymamy do 34 tyg wtedy poród bedzie bezpieczny-ja wierze ze damy rade! papa
świetne wieści! trzymam mocno kciuki, żeby to był fałszywy alarm i córka została jeszcze długo w brzuszku. najważniejsze,że jesteś pod kontrolą dobrych lekarzy. pozdrawiam! :-)

poza tym w moczu znów leukocyty 25-30 i jakieś erytrocyty świeże się pojawiły 2-3
ale martwić to się trzeba za wysokim poziomem glukozy a nie za niskim! :-p;-)

dziś słaby dzień. przespałam połowę, ledwo się obudziłam, żeby mężowi obiad przygotować zanim wróci z pracy. ciśnienie mam znowu od kilku dni wyższe niż by się chciało, eh... :no:

ostatnie odkrycie: śliwka nałęczowska w czekoladzie! pyyyycha! (a potem się dziwić, że od miesiąca 0,5kg tygodniowo na plusie :zawstydzona/y:)

miłego wieczoru!

edit: właśnie oglądam w faktach o aborcji w UK, która jest tam legalna do 24tc! :szok::szok::szok:
okropne. jedne kobiety walczą za wszelką cenę, żeby donosić ciążę, a inne pozbywają się 'problemu' czując już jego ruchy... :confused::no:

Ostatnia edycja:

Ja miałam przed obciążeniem 74 a po dwóch godzinach 76

dziewczyny a ja mam pytanko... zaczynam powoli już świrować, bo na początku myślałam, ze to chwilowe, a tu jakoś nie mija zupełnie. jak siedzę/leżę jest ok, przy chodzeniu czuję coś jakby ucisk w podbrzuszu, ciężar jakiś.. myślałam, że mały się ułożył jakoś na pęcherzu, ale ja już sama nie wiem co czuję.. teraz jeszcze przeczytałam, że ucisk w podbrzuszu to objaw wstawiania się główki do kanału i w tym momencie zupełnie zgłupiałam... miała/ma któraś tak z Was?

kapi23 my nie mieszkamy z nimi na szczescie.

-)

oj, to dobrze ...

A ja wlaśnie zrobiłam sobie naleśniki z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym - pycha :-)

Zobacz załącznik 225944

aleś mi smaka narobiła ... tym bardziej, ze ja za naleśniki wielę dać mogę ;)

jestem, jestem- byłam dziś odebrać wynik wymazy z kanału szyjki- na szczęście wszystko ok- zero bakterii, flora prawidłowa:-)
później pojechałam na kawkę do ciężarnej koleżanki i trochę się zasiedziałam. Teraz odpoczywam sobie bo lekko ciągnie brzuszek.
W poniedziałek robię test glukozy 75g- jestem ciekawa jak wyjdzie....

liliti- kochana, trzymaj się dzielnie- jesteś w dobrych rękach a maleństwo ma spore szanse- choć liczę że się wstrzyma z wychodzeniem z brzuszka! Głowa do góry! Musicie być dzielni dla bobasa.

dobrze, że piszesz i że wyniki dobre ;) cieszę sie bardzo ;)

dziekuje Wam wszystkim za slowa otuchy, to dla mnie wielkie wsparcie. poi co leki zadzialaly skurcze ustąpily i na KTG jest ok a ja mam mieciutki brzuszek. troszcza sie tu o nas i czuje sie bezpiecznie,bede lezec tyle ile trzeba chocby do konca dla mojej córci ! pai dr powiedziala ze liczy ze wytrzymamy do 34 tyg wtedy poród bedzie bezpieczny-ja wierze ze damy rade! papa

czyli maluszka posłuchała, żeby zostać jeszcze w brzuszku ... grzeczna dziewczynka. odpoczywaj i leż ile trzeba ;)

edit: właśnie oglądam w faktach o aborcji w UK, która jest tam legalna do 24tc! :szok::szok::szok:
okropne. jedne kobiety walczą za wszelką cenę, żeby donosić ciążę, a inne pozbywają się 'problemu' czując już jego ruchy... :confused::no:

taka właśnie sprawiedliwość na tym świecie, Ci co chcą - nie mają, Ci co dostali - to nie chcą ... ehhhhhhh, starsznie mnie to wkurza!

aborcja, nie mając tu na myśli ciąż usuwanych ze względu na wady etc., to jeden z tych pomysłów ludzi, których powinni się wstydzić i który nigdy nie powinien mieć miejsca. przykre, przykre, przykre.. ale taki ten świat :(

Dziewczyny wpadłam zeby powiedziec Wam wszystkim DOBRANOC!!!

PO dzisiejszej nieprzespanej nocy jestem tak zmeczona ze ide kąpu kąpu i spac bo oczy to aż mnie szczypią z niewyspania

Kolorowych snów i samych kopniaczków Wam życze:):-D:-D:-D takich porządnych akie ja dostaję od swojej małej:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Anik79- Kawał chłopa w sobie nosisz! A jeszcze tyle czasu :-) wielkie gratulacje :-D

liliti - bardzo sie cieszę, że sytuacja sie unormowała :tak: zdecydowanie tylko odpoczywaj, a na pewno wszystko skończy się dobrze :-) będziemy trzymać kciuki za zdrówko Soni, niech sie jeszcze nie spieszy, w czerwcu będzie miała ładniejszą pogodę, przekonaj ją do posiedzenia w brzuszku jeszcze :tak:

paula24211 - ciasteczka holenderskie to jest własnie to co czas wyciągnąć z szafki i zjeść na kolację :-D najlepsze ciacha jakie są

krakowianka
- pięknie piszesz o Jagódce :-) chyba jest ona najszczęśliwszym aniołkiem w niebie, aż ciężko uwierzyć, że to już miesiąc od kiedy nie ma jej z Tobą... czas tak szybo mija

Tak piszecie o tym jedzeniu, że ja usmażyłam placki ziemniaczane wciągnęłam dwa;)Idę zrobić kisielek albo gorącą czekoladę i spać bo rano na badania;):-)

reklama
Do góry