Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
o jejku...ale jak to? ten podkład to trzeba kupić sobie wcześniej? czy dają? No i co będzie jak będą mnie podnosić i kazać wstawać po cc? tak ma ze mnie lecieć po nogach?
o jejku...ale jak to? ten podkład to trzeba kupić sobie wcześniej? czy dają? No i co będzie jak będą mnie podnosić i kazać wstawać po cc? tak ma ze mnie lecieć po nogach?
U nas obowiązkowe są podkłady na łóżko i podpaski oraz majtki siateczkowePodkłady w szpitalu dają. Mnie też to przeraża, no ale musimy ten dyskomfort przeżyć ;-)
u nas pogoda super więc dziś się słoneczkujemy na ogródku, posadziłam pietruszkę mam nadzieję że urośnie:-) i dzisiaj już rozkładam łóżeczko dla małej i biorę się za pranie ciuszkówwitam się porannie mamusie;-)
ja dzisiaj jakaś zakatarzona jestem no ale mam nadzieję, że nie rozwinie się choróbsko...
mam do was pytanie...zastanawiałyśmy się nad tym z moją ciężarną koleżanką wczoraj.....nie mam doświadczenia więc pytanie kieruję do mam, której już rodziły i to przez cc.....chodzi mi o to kiedy zaczyna się to krwawienie poporodowe po cesarce? bo tak sobie myśle...będę przewieziona na sale pooperacyjną...na karowej jest się w niej 12 godzin, na zabieg jadę golutka- tylko w ich fartuszku- wracam i co? kiedy i jak mam szansę na założenie sobie choćby majtek z podpaską?
Nie chciałabym takiej sytuacji, że leże w mokrym prześcieradle i wogóle wszędzie jest krew...;-/ A nie wiem jak się przygotować? Czy któraś ma jakieś doświadczenia?
a jesli u mnie szyjka jest krotka i zaczela sie rozwierac to moze sie pogorszyc jesli bede za dlugo lazic?
ja staram się odpoczywać i leżeć więcej, ale szczerze mówiąc nie udaje mi się
tyle że u mnie w poprzedniej ciąży było tak samo, więc może taka uroda szyjki...
tak czy inaczej lepiej się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, bo przy chodzeniu i siedzeniu jest większy ucisk na szyjkę. o jejku...ale jak to? ten podkład to trzeba kupić sobie wcześniej? czy dają? No i co będzie jak będą mnie podnosić i kazać wstawać po cc? tak ma ze mnie lecieć po nogach?
. Ogólnie nie zalecają u nas majtek, ale np. jak idę do toalety, lub choćby się przejść to zakładam, żeby wkladka nie wypadała
Z reguły dziewczyny mają jakieś lekkie majtki, chociaż wiadomo, że rana po nacięciu lepiej się goi jak jest wietrzona. Tylko na obchód wszystkie zdejmują majteczki, żeby lekarz mógł skontrolować co i jak;-)Ja tez chciałam zrobic pranie ale u nas deszczCześć dziewczyny,
mnie w szpitalu pielęgniarki goniły, żeby nie nosić żadnych majtek i jak najwięcej "wietrzyć" bo wtedy szybciej się goi.Mogłam tylko ubrać te siatkowe z dużą podpaską jak szłam piętro niżej karmić małego.
Gratuluję udanych wizyt;-)
agi życzę wszystkiego dobrego, dobrze że jesteś pod dobrą opieką
A moja mała wiercipiętka ciągle coś skrobie a to nóżkami a to rączkamiu nas pogoda super więc dziś się słoneczkujemy na ogródku, posadziłam pietruszkę mam nadzieję że urośnie:-) i dzisiaj już rozkładam łóżeczko dla małej i biorę się za pranie ciuszków
miłego dnia
Mnie też boli i mój mąż mnie tłucze tak niskoKurcze, boli mnie-chyba od kręgosłupa- tak na wysokości tyłka, normalnie utykam jak chodzea miałam dziś wyskoczyć na zakupy koło południa i chyba nie dam rady
. Co to do cholery może być, czyżby sprawdziły się czarne wizję mojego ortopedy, że przy ciąży siądzie mi kręgosłup lędźwiowy (piersiowy mi siadł już dawno, ale w tej chwili przynajmniej nie boli)
Kurcze, boli mnie-chyba od kręgosłupa- tak na wysokości tyłka, normalnie utykam jak chodze