reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam z rana! Mam pytanko, czy któraś z was bierze dodatkowo WAPŃ, tak czytam że te skórcze łydek to raczej niedobór wapnia i zastanawiam się co z tym robić, a wizyta dopiero za 2 tygodnie??

Mi lekarz też powiedział że to niedobór wapnia i magnezu, jednak nie zalecał brania tabletek żeby się i dziecka niepotrzebnie tą chemią nie faszerować (zresztą od czasu odstawienia kwasu foliowego nie biorę żadnych tabletek a bobas rozwija się prawidłowo).
Miałam tylko zwiększyć spożywanie produktów z magnezem i wapnem (twaróg, różne serki i pić wodę mineralną itp. ja jeszcze piję kakao bo lubię :-) ) mi pomogło od jakiegoś czasu (odpukać) żadnych skurczy :-D

U nas ładna pogoda :-) czekam aż mąż obejrzy wyścigi F1 i wyciągnę go na spacer, potem kościółek i do teściów jedziemy. Miłego dnia kobietki :-)

reklama
Witam się niedzielnie Puchatki;)
Ja właśnie już gotuje obiadek;)Bo taka ładna pogoda więc szkoda siedzieć w domu chyba na ryby pojedziemy;)
Ja nie biorę ani magnezu ani wapnia bo nic mi nie dolega;)
Jedynie biorę feminatal oraz biofer ale to norma, że żelazo spada;)
Hefi super pokoik;)

Witam niedzielnie :-) wczoraj pokursowałam troche po Warszawie i zrezygnowana tym, że we wszystkim wyglądam źle zdecydowałam sie jednak na taką sukienkę z niveny. W sumie jest taka bardziej na co dzień, ale co tam :-p to przynajmniej ją jeszcze ponoszę, a nie po jednym razie powieszę w szafie :-D Athena dzieki za polecenie sklepu:tak: Nie będę szukała już tamtego postu, więc zaznaczę dzieki w najbliżej znalezionym heh :-D humor przyznam trochę lepszy, pewnie ma to wpływ także pogoda za oknem :tak: dzis to na pewno nie będziemy siedzieć w domku :laugh2:
Hefi - słodziutkie gniazdko dla malutkiej :-)
Athena - ja biorę tylko prenatal , a na skurcze to mimo, że mój genialny lekarz stwierdził, że nic się nie da z tym zrobić to zastosowałam terapię taka jak anacznik dużo wody mineralnej i przetworów z magnezem, a przed snem codziennie banan i kakao :-) u mnie zadziałało i to chyba zdrowsze niż tabletki

Andzia_S -tez myslalm o szlafroku,nawet zmierzylam kilka w sklepie,bo w domu mam tylko taki dlugi i gruby jak misiek,a na czerwiec to przesada zdecydowanie. W rezultacie nie kupilam zadnego,ale jeszcze pomysle. Czy rzeczywiscie jest niezbedny w szpitalu?
A ja zasiadam robic sobie pedicur :-)
pedicure... heh,ja chyba ze dwa tyg temu obcielam sobie na stopach paznokcie,pomalowac juz nie dalam rady... i wiecie kto to zrobil... :) Mezus oczywiscie. Niezle mu wyszlo :)
hefi - sliczny pokoik. Bardzo mi sie podoba pomysl z chmurkami i 'sloneczna lampka' na suficie :) i te puzle tez!Super!

Hej! któraś z dziewczyn pisałaże chodzi na zajęcia do szkoły rodzenia na Inflanckiej. Moje pytanie jest takie: jakie ubranka trzeba przynieść nazajęcia? bo zgubiła mi się ta karteczka ...

Ja się czuję tak sobie ..ciągle mnie dusi .... Malutka chyba dobrze bo bryka i bryka. Miłej niedzieli.

Athena ja używałam Tantum Rosa po pierwszym porodzie ale dopiero w domu i tylko na zewnątrz nie w środku. Saszetkę rozpuszczało się w pół szklanki wody i używało do mycia lub przykladania do szwów nasączonego gazika i leżakowanie z tym kilka minut. Nie sądziłam że mozna tego używać do środka.

reklama
Witam sie w niedziele z Wami dwupaczki i trójpaczki:-D:-D

u nas sliczna dzisiaj pogoda cudo posiedzialam na plaży na sloneczku w krótkim rekawie trzeba troszke słonka załapać:-):-):-) buzka troche zarumieniona potem posiedziałam na tarasie tez super w miedzy czasie zrobilam rosołek potem drugie danie a teraz juz leżakuje bo plecy mnie bolą:-:)-:)-( i coś ząbek zaczyna najgorzej ze tak mi krwawia dziąsła jak bylam u dentystki ze powiedziala ze narazie nawet jakbym miala dziurke to nie bedzie nic robic bo sie zakrwawię:-D:-D:-D:-D

wczoraj poprałam reszte ciuszków i dziisja kocyki i juz mam narazie spokoj

athena- ja biorę magnez tylko 3x2 , a co do tantum rosa to nam tez mowili zeby wziac do przemywania krocza po szyciu ale bez irrygatora
hefi- śliczny pokoik ;-);-);-)

Do góry