reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie porannie,
Kasiek1983 nie ma co za wczasu się martwić! Mam nadzieję że już w środę będziesz tulić swoją kruszynkę:-)
Magda_M Kacperek jest śliczny!
W ogóle wszystkie czerwcowe dzieciaczki są przepiękne!
Rzeczywiście cisza u kajdusia jest podejrzana;-)

Zbieram się powoli na chwilę do pracki:-)
Życzę wam wszystkim miłego dnia;-)

reklama
Witam sie i ja nadal w dwupaku
jak na razie nic sie nie dzieje ja tez przestałam wieżyć w jakies zabobony że coś pomoże w przyspieszeniu porodu jak dzidzia będzie chciała sama wyjdzie ,av oznak porodu nie ma co szukać bo wszystko może się rozkręcić w momencie . Jak byłam w szpitalu leżała ze mną dziewczyna 13 dni po terminie nic nie wskazywało na to że urodzi wszystko pozamykane na 4 spusty jeszczs po południu a w nocy jak ją wzięło to rano małego miała przy sobie więc może być różnie .
Ja z rozwarciem skróconą szyjką i bez czopa chodzę ob miesiąca i nic.A miało być najwyżej tydzień brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!:szok::-Di co?i nic!

Hej!
Ja też wciąż dwupaczek...Myślałam że może to porządne badanie przez lekarza wczoraj coś da...ale niestety....cisza.....No cóż cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości......Tylko że każdego dnia coraz trudniej!!!!!

ewelinamariusz - gratuluję wypakowania

Oglądam te nasze czerwcowe dzieciaczki i jestem nimi zauroczona...Takie słodziaki.....Kiedy moja do nich dołączy!!!!????

Mam pytanie odnośnie wniosku o urlop macierzyński: Sa jakieś ogólnodostępne druki do wypełnienia czy wystarczy karteczka ze szpitala?
Hefi ja musiałam dac zasw ze szpitala,akt urodzenia i napisac podanie o urlop macierzynski.

a ja się zastanawiam, co u mojego szkraba powoduje gazy :/
Mi mówili w szpitalu ze dobrze jest jak dziecko oddaje gazy,znaczy to dobrą pracę jelit.Pijesz coś na laktację?Ja zauwazyłam ze jak wypiję herbatkę Hipp a tam jest koper to mały gazuje;)

Zwolnienia nie dostałam:-( Jedyne co może mi wypisać to karteczkę do urlopu macierzyńskiego:wściekła/y::wściekła/y: Jutro idę do internisty, zobaczę co ten powie.... Wizyta znowu za tydzień, ale mam cichą nadzieję że uda się urodzić w weekend:-) Poza tym jestem trochę zła, czy któraś z was już składała papiery o becikowe? Bo wiem że tam jest zaświadczenie potrzebne że do 10tc było się u lekarza, czy coś podobnego. Lekarz powiedział że on to wystawia dopiero po porodzie:wściekła/y: I znowu stówa za wizytę:wściekła/y::wściekła/y: Zaczyna mnie to wkurzać, bo to już na prawdę zdzierstwo....
Co za palant z tego lekarza....Brak słów.Przepisy tego zabraniają,kobieta ma prawo do macierzynskiego po porodzie.Najlepiej,zedrzec kase do bólu...wiecej moga szkita by u niego nie stanęła,złamas jeden...
O becikowe występujesz dopiero jak urodzisz,potrzebny jest pesel a na niego czekasz około miesiaca po zgłoszeniu malenstwa(przynajmniej u mnie tak jest)

Hej!
Ja też wciąż dwupaczek...Myślałam że może to porządne badanie przez lekarza wczoraj coś da...ale niestety....cisza.....No cóż cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości......Tylko że każdego dnia coraz trudniej!!!!!

ewelinamariusz - gratuluję wypakowania

Oglądam te nasze czerwcowe dzieciaczki i jestem nimi zauroczona...Takie słodziaki.....Kiedy moja do nich dołączy!!!!????
Dołaczy w najmniej spodziewanym momencie;)))))
ita-3mam kciukasy aby to była tylko jednorazowa temperatura i zeby nic sie nie rozwinęło!!!
Witam dziołchy;)
U mnie dzis pochmurnie ale i tak wybieram sie na spacerek;)Codziennie wychodzimy,czasami na godzinkę a czasami na 3;)
Mam prasowanko ale od 2 dni nie mam weny,mały juz sie rozglada i miło tak na niego popatrzec..

Nowym rozpakowanym---Ogromne gratulacje;)))))
Wspaniałe dzieciaczki;)))Cukiereczki Kochane!!

Witajcie ja noc przespałam super ale od godz 5 mam bóle takie ciągłe...to raczej nie skurcze.....brzuch twardy jak kamień...nogi w pachwinach bolą jakbym tydzień siedziała okrakiem więc chyba się zaczyna;(Zaraz lecę na KTG:(

Cześć Kochane czerwcóweczki

Melduję się że od wczoraj jesteśmy już w domku razem z Naszym Ingasiem:-)
Mały czuje się dobrze ja też dochodzę do siebie.

Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje w imieniu Ignasia i Własnym:-):-):-)

Jak wstanie Tomek to umieszczę zdjęcia naszego Ignasia

Postaram się zaglądać na forum w miarę możliwości

to z niecierpliwością czekamy na zdjęcie, widziałam Wasz samochód na parkingu i tak myślałam że już pewnie w domku jesteście:tak: życzę Wam dużo zdrówka!!!

Gosia*** Gosiu Twój post zmroził mi krew w żyłach...mam nadzieję że już jes dobrze, jak chcesz się wygadać to pisz.tulę mocno!!!

julia0903, Magda M śliczności z Waszych dzieciaczków:-):-):-)

Kasiek1983 nie martw się-będzie dobrze! mój też nie chciał wstawić się w kanał, a wyszło to dopiero na porodówce:dry: i ostatecznie miałam cesarkę, której bardzo nie chciałam, ale co zrobić, ważne że teraz z Małym jest dobrze a cesarkę da się przeżyć!

ewelinamariusz gratulacje córeczki:-) nie strasz dziewczyn tym porodem bo nie pójdą rodzić:-p:-p:-p

Sochi dużo zdrówka dla Letycji! powiedz czy Ty miałam GBS dodatni?bo słyszałam że przy dodatnim często dzieci chorują na zapalenie płuc, jeśli nie jest podany lub nie w porę antybiotyk

wogóle pytałyście się kiedyś o zapalone lamki w nocy-my mamy cały czas mała lampkę włączoną, już się do niej przyzwyczaiłam, bynajmniej Małego widzę jak się przebudzę:tak:

naszczęście temperatura Tymiego przeszła:-)dziś w Toruniu ładna pogoda to spacerek nas czeka, a teraz czekamy na położną-chyba ostatni raz przyjdzie

witajcie,ja juz do poznania dojechalam. 40 min w tym upale stalam w pociagu,potem 20min w tramwaju,zaden fi**t nawet nie pomysli o tym ze np jest mi ciezko i chcialabym usiasc... ide na 12 do szpitala.brzuch sie tak napina,i do tego pachwiny bola,a tak to nic ;/

kupuje sobie w prezencie basen w realu.taki za 2stowki,dosc duzy jest,wlasnie gazetke przegladam.moze uda mi sie w te wakacje chociaz tylek w nim pomoczyc:D

reklama
Witajcie ja noc przespałam super ale od godz 5 mam bóle takie ciągłe...to raczej nie skurcze.....brzuch twardy jak kamień...nogi w pachwinach bolą jakbym tydzień siedziała okrakiem więc chyba się zaczyna;(Zaraz lecę na KTG:(

powodzenia, oby się zaczęło;-)

O becikowe występujesz dopiero jak urodzisz,potrzebny jest pesel a na niego czekasz około miesiaca po zgłoszeniu malenstwa(przynajmniej u mnie tak jest)

ita-3mam kciukasy aby to była tylko jednorazowa temperatura i zeby nic sie nie rozwinęło!!!
u mnie nie był potrzebny pesel,tatuś załatwiał becikowe jak Mały miał 4 dni, a pesel mamy dopiero od minionego piątku.
a z tą temperaturą to już chyba wszystko dobrze, dziś nic nie ma:tak:całe szczęście bo już się martwiłam!
a prasowanie może zlecić komuś innemu?u mnie mąż wczuł się w prasowanie ciuchów Tymka:-D

Do góry