reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

już się poryczałam to teraz mogę napisac: zero rozwarcia, nic, pozamykane na cztery spusty, co drugi dzień na ktg do szpitala, na 24. czerwca skierowanie na patologię ciąży. k............. remont jest i mnie lekarz o leżeniu na korytarzu uprzedził

dobrze, że ma 24. dyżur to mi może pomoże jakimś specyfikiem

chyba, że do tej pory urodze, bo nic tylko siedzę i płaczę, tak się boję tej patologii i wywoływania, bo podobno nie zawsze pierwsza próba jest skuteczna :(

także ja tu do końca zostanę i zgaszę światło9 na forum, jeśli mi mąż lapka do szpitala pozwoli zabrać

zwolnienie mi do 24. czerwca wypisał, w sumie bez marudzenia, a z nerwów mi ciśnienie do górnej granicy normy skoczyło
Nie płacz bo adrenalina blokuje endorfiny....a to nie pozwala sie skurczom rozwinąć;)

reklama
Ja też już po wizycie. Rozwarcie było na cm a lekarz na siłę zrobił ponoć 2cm. Dodatkowo zaserwował masaż szyjki, która ponoć mięciutka i gotowa. A ja z bólu chciałam płakać, ale pomyślałam że poród będzie jeszcze gorszy i jakoś nie wypadało.
Gin powiedział że już czuł włoski tak więc główka niziutko i prawidłowo. Wysłał mnie na KTG które wskazywało jakieś skurcze i lekarz stwierdził, że jest szansa bym na dniach urodziła:szok: W czwartek mam być u niego znowu jeśli nie urodzę.
Na szczęście wystawił L4 na tydzień, przynajmniej tyle.
Fakt jest taki że od tego jego masażu to w brzuchu mnie strasznie pobolewa. Być może coś to podziałało:tak:

och dziewczyny widze ze jestescie bardzo rozdraznione tym czekaniem :-):-):-) az strach sie do was odzywac ,ale rozumiem u mnie tez byl skeyp i tel czerwony i 100 razy dziennie pytano mnie kiedy ??? juz rodzisz??? fakt strasznie to wnerwia :wściekła/y::wściekła/y:

pozatym cieszcie oststnimi wolnymi chwilami ja od kilku nocy nie spalam wiecej jak godzine moje dzieci strajkuja i na zmiane placza po nocach jestem padnieta -taki uroki macierzynstwa :-p:-p
Milego popoludnia u nas pieknie slonecznie i bardzo wietrznie ..))

mała uwielbia sie kapac i tatus na spacerku

Załączniki

• SAM_1194.jpg
    SAM_1194.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 66
  • SAM_1189.jpg
    SAM_1189.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 70
och dziewczyny widze ze jestescie bardzo rozdraznione tym czekaniem :-):-):-) az strach sie do was odzywac ,ale rozumiem u mnie tez byl skeyp i tel czerwony i 100 razy dziennie pytano mnie kiedy ??? juz rodzisz??? fakt strasznie to wnerwia :wściekła/y::wściekła/y:

pozatym cieszcie oststnimi wolnymi chwilami ja od kilku nocy nie spalam wiecej jak godzine moje dzieci strajkuja i na zmiane placza po nocach jestem padnieta -taki uroki macierzynstwa :-p:-p
Milego popoludnia u nas pieknie slonecznie i bardzo wietrznie ..))

mała uwielbia sie kapac i tatus na spacerku

sliczna! a tatus jaki zadowolony!:)

lena- nie wolno plakac?to musze kogos uderzyc:D

Ja też już po wizycie. Rozwarcie było na cm a lekarz na siłę zrobił ponoć 2cm. Dodatkowo zaserwował masaż szyjki, która ponoć mięciutka i gotowa. A ja z bólu chciałam płakać, ale pomyślałam że poród będzie jeszcze gorszy i jakoś nie wypadało.
Gin powiedział że już czuł włoski tak więc główka niziutko i prawidłowo. Wysłał mnie na KTG które wskazywało jakieś skurcze i lekarz stwierdził, że jest szansa bym na dniach urodziła:szok: W czwartek mam być u niego znowu jeśli nie urodzę.
Na szczęście wystawił L4 na tydzień, przynajmniej tyle.
Fakt jest taki że od tego jego masażu to w brzuchu mnie strasznie pobolewa. Być może coś to podziałało:tak:
ja też tak chce, bo pewnie jak pójdę w czwartek na ktg i ginki to usłysze to samo że wszystko pozamykane i ze przez najbliższy tydzień napewno nie urodzę

sliczna! a tatus jaki zadowolony!:)

lena- nie wolno plakac?to musze kogos uderzyc:D

a to pomoże w przyspieszeniu:tak:, jak tak to i ja może tego spróbuję bo tak jak piszecie żadne białe armie, sprzątanie nie działa

ja dziś nawet w akcie desperacji zrobiłam porządek z paznokciami, skróciłam zmyłam bordowy lakier co by w szpitalu się krzywo nie patrzyli ze ż takimi szponami przyjechałam, a mój na to co.... do szpitala się już wybierasz?;-)

EH,nie było mnie dwa dni, a tylko Zdec kochana zauważyła...
A ja byłam na porodówce :-p I właśnie wróciłam- nadal w dwupaku :zawstydzona/y:
Wczoraj rano ktg nie podobało się lekarzowi i mnie zostawili, myślałam, że będą poród wywoływać, a tu klops... Wczoraj wieczorem zapis był już dobry, dziś rano też, więc sobie poszłam... Kolejne ktg w czwartek...
Nie doczytam Was dokładnie, za dużo tego, ale od teraz postaram się być przynajmniej do czwartku na bieżąco.
Buźka
Gratuluję rozpakowanym!

u nas właśnie też nie a jeszcze jakby co miało skończyć się cesarkę to już wogóle
do tej pory nic się nie zapowiadało na szybki poród więc nic z tym nie robiłam a dziś stwierdziłam że może jednak juz i to zrobię bo może mały obawia się długich paznokci i dlatego nie chce wyjść:-D;-)

kajdusia jasne że zauważyłyśmy że cię nie ma i nawet rano obstawiałyśmy że pewnie jesteś już na porodówce albo i po

Ostatnia edycja:
Zdjecie0581.jpg (22 Bajtów)Na spacerku.24stopnie.Bawełniana czapeczka body na dł rękaw rajstopki, skarpetki,bawełniany pajac.Jak było ponad około 30 to sam bodziak na kr rekaw i przykryty był tetrą;)
Co do pępka, ja nie psikałam ,miałam takie gaziki nasaczone spitytem(z apteki,29gr sztuka)gaziki przecierałam wokół klamry,odpadła po 9 dniach.Pózniej jeszcze przez 3-4 dni nimi przecierałam miejsce pepka.Mały nic przy tym nie płąkał.Polecam;)
paulka-dzięki za info.Tez sie bujnę na kadłubka jutro.

Załączniki

• Zdjecie0581.jpg
    Zdjecie0581.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 77
reklama
sesja_zdjęciowa_Marceliny_Blanki.jpgPierwsza sesja zdjęciowa mojej córki Marceliny Blanki, którą Wam przedstawiam.;)

Urodzona pierwszego czerwca 2010 roku, o godzinie 13.:31 waga 3350g. 56 cm. < 3

Mam błąd na suwaczku :(

Do góry