reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam wszystkich!! daaawno się nie udzielałam ale za to czytam was codziennie, na pisanie brak czasu a czytam jak karmię Klarę tylko wtedy mam chwilkę. U nas dobrze wszystko, Klara rośnie waży już prawie 5 kg. Mieliśmy jakiś czas temu problem z pokarmem zaczęło go być strasznie mało ale kupiłam sobie herbatkę herbapol pruszków czy jakoś tak i problem minął. Polecam! Tak poza tym to kupiłam dziś małej mate edukacyjną-jest zachwycona:) Mamy tylko jeden mały problemik - Klara nie chce w ogóle spać w ciągu dnia, wieczorem zasypia ok 19 i spi do 6 przerwami na jedzenie ale w dzień spi może z pół godziny i nie jest w ogóle zmęczona. Ahhh co za dziecko:)

Pozdrawiam wszystkich i postaram się częsciej do was pisać.

A to zdjęcia 12 tygodniowej Klaruni;)Zobacz załącznik 283344Zobacz załącznik 283343Zobacz załącznik 283342
To tak jak u mnie!!W ogóle Gaja nie chce spać w dzień;(

reklama
Ja cuda na kiju wyprawiam wydaje mi się, że tak już jest!!!Bo jak do tej pory było ok a tutaj nagle masakra!!Z tym, że mała już waży 6900

lena ja tak miałam około 2 tygodni

jeśli chodzi o spanie, to Łukasz śpi na spacerze średnio 3 godzinki i w domu jedną góra dwie drzemki po pół godziny

Ostatnia edycja:
Witam sie dzis pozno bo przyjechaly w odwiedziny dwie stare ciotki meza, normalnie jak z kabaretu jedna przyglucha druga niedowidzi ale przemile i bardzo eleganckie, fajne ciuszki dla Lilki przywiozly (coprawda beda pasowac jak skonczy rok :-p) Teraz mala przysnela zobaczymy czy jej sie zadne koszmary nie przysnia po tej wizycie :-D A mamusia ma czas na nadrobienie swojej telenoweli ciekawe co tam u Luizy i Carlosa (hehe ewus :-p)

nooo ewus to mialas dzien jak nie z tej bajki :-) Fajnie tak czytac ze M jednak podjal probe , oh zeby sie udalo, zeby zakumal jak to milo byc ojcem dwoch uroczych bobaskow :tak: A ty kurde od razu za faje musiala zlapac?? :wściekła/y: I do tego byc moze razem zamieszkacie?? Ja to chyba film o was nakrece :-D Szkoda ze ci pokarm konczy ale i tak pieknie karmilas, dwojka tyle energii kosztuje wiec super ze pokarmu do tej pory im starczylo (no jednemu przynajmniej) A jakie mleczko na zmiane wybralas? Na jutrzejsze relacje zrobie sobie zawczasu miske popkornu :-)

Kurcze, ząb mnie zaczyna pobolewać:-(, jak ja nienawidzę, jak ząb boli:wściekła/y::wściekła/y:
ja tez nienawidze, sprobuj pogryzc gozdzika bardzo dobrze usmierza bol :happy: Mam nadzieje ze to zadna powazna usterka :no:

Anik79 wszystkiego najlepszego dla Wiki no i Oskar jak malowany, rzeczywiscie PREZES jak sie patrzy :-D:-D

Wygląda na to, że mój mężuś zadziałał i wreszcie opcja "odpowiedz" działa jak należy :-)
jupiiii! zdolny mezus. A Malgosia tez baba, ma prawo focha sobie strzelic :-p:-)

zyraffka hihi moja tez lysieje ale juz jej blond kosmyki rosna takie maciupcie, teraz to ma glowke w laty jak mleko laciate :-D

agast22 gratki dla Jagodki, pieknie rosnie!

Witam!
Bardzo dlugo mnie nie bylo na watku, ale walczymy z rozbudowa - jak bede miec wiecej czasu to Was podczytam i napisze co u nas
powodzenia z rozbudowa i tesknimy tesknimy!:-)
nadika sliczne zdjecia, a gdzie to??

Klementinka ciesze sie ze te szmery niegrozne, mam nadzieje ze tak zostanie!! A Jas maly Casanova :-D rosnie

gosiagro a co u fryzjera, podcinanie czy jakis szalony rozowy kolorek strzelilas? :-D
Olafasola moze ten typ tak po prostu ma? wysypia sie ladnie w nocy :) to mama ja moze zabwiac za dnia a co? :p

Witam wreszcie chwila czasu wolnego:tak:
Wczoraj wieczorem sąsiad podarował nam skrzynke grzybów taką jak chleb się przenosi:szok:i musiałam coś z tym zrobić i tak pare słoików marynowanych jest gar duszonych i jeszcze suszone ale przez to że musiałam te grzyby obrobić to w domu bałagan:szok:
ewus-no może nareszcie coś z tego będzie:tak:
koriander-moja też się rwie do siadania jak ma lekkie podparcie czyli poduszke to się dzwiga dzwiga do przodu a jak dać jej rączki to już wogóle a zadowolona że ho ho:laugh2:

kurczę pieczone już miałam takiego ładnego posta napisanego a się skasował :wściekła/y:
więc sorki ale wszystkim nie odpiszę, tylko to co pamiętam.

dzięki za miłe słowa ad zdjęć :-)
koriander zdjęcia robione w Gołuchowie ok 20km za Kaliszem, fajne miejsce na długie spacery, piękny park, XVI - wieczny zamek, zagroda z Żubrami :)

ewus super że miałaś taki udany dzień i że M. się tak starał. Trzymam kciuki za Waszą czwórkę oby się udało!!!!!

Anik wszystkiego najlepszego dla Wiki, ale te dzieciaczki szybko rosną :-)

Lena ja już kilka razy miałam taki kryzys z mlekiem, gdzie wydawało mi się że piersi mam puste ale Natan potrafił wyciągnąć mleczko trochę się denerwował bo musiał się bardziej namęczyć, piłam wtedy dużo herbatki wspomagającej laktację i wody nieg. Teraz już się unormowało i czasem tak mocno sika to mleko że mały nie nadanża pić i do tego jesteśmy cali mokrzy od mleka.

A dzisiaj chyba taki marudny dzień. Natan tak się wycfanił że jak go mam na rękach to jest wszystko dobrze, smieje się, górzy.. ale jak tylko go położe to ryk, a to że cały czas przy cycu by siedział to nie wspomnę :-D na szczęście nie mamy problemu ze snem, zawsze ładnie zasypia w dzień i w nocy szkrab kochany:)

Wyskoczyłam dziś jeszcze do galerii, z wielkich planów zakupowych kupiłam tylko buty, dobrze, że chociaż to bo bym z niczym wróciła:szok:, ja już nie potrafię dla siebie kupować, a w ogóle to nic na mnie nie leży, po tej ciąży jakoś strasznie wyglądam:zawstydzona/y:

anik - super przystojniak z Oskarka:tak: i sto lat dla Wiktorii:cool:
ewus - rzeczywiście telenowela:-):-D, jak to w każdej dobrej telenoweli szczęśliwe zakończenie być musi !:happy::happy:
zyrraffka - ale zmiana, pięknie rośnie synek a włoskami się nie przejmuj odrosną:cool2::cool2:
Ola fasola - moja Maja tylko na spacerze potrafi przespać 1,5-2 godz a tak to to śpi zazwyczaj 45 minut tylko, śliczne zdjęcia Klary:tak:
koriander - wow, cóż za nalot miałaś w domu:cool2::rofl2:, dzięki za info odnośnie goździków muszę nabyć, dentysta dopiero w środę:-(, u fryzjera tylko strzyżenie, za to mąż ma mi farbować to będzie jego debiut, więc nie jest powiedziane ze jeszcze z jakimś różem będę chodzić:laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
ale sie zdenerwowałam tym vigantolem...jutro ide do apteki gdzie to kupiłam...a teraz spać

i wszystkim dziękuje za życzenia dla Wikusi i komplementy dla Oskarka:-)

Do góry