reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny :)

Nie wiem czy ktoś mnie tutaj pamięta, może pare razy się odezwałam no ale nie mam nawet czasu żeby się pomalowac przy dwóch bąbelkach ale postaram się zmienić i możę mnie przyjmniecie? :) Dacie mi ostatnią szanse? :)

witaj Alusia, jak sobie dajesz z dwoma maleństwami, to chyba zaszłaś w kolejną ciążę niedługo po porodzie, podziwiam:tak:

Wczoraj z Kumpelą ( styczniówką 2011) polazłyśmy do lasu, oczywiście z wózkiem i zaś narobiłąm sobie roboty z grzybami do późnej nocy. No ale co, ja tak uwielbiam chodzic na grzyby:laugh2:
Ide chałupine ogarnąc i coś na obiad wymyślic. Miłego dzionka :rofl2:

ty to maniaczka jesteś:-D:-D;-);-)

ja w skrocie o moim wczorajszym dniu,niestety intensywnie bede mogla tu byc dopiero od poniedzialku :)) zgodnie z przewidywaniami Ercio darl sie w aucie tak ze chcialam go wyjmowac z fotelika bo sie balam ze sie zakrztusi , wogole nie bylam w stanie ruszyc z parkingu juz byla furia.
No a zakup sie powiodl i tym sposobem "dostalam" auto na 10 rocznice slubu

może jeszcze polubi jazdę samochodem, fajny prezent dostałaś:tak::tak:

trzymajcie mocno kciuki żeby jednak okazało się wszystko dobrze

zaciśnięte:tak:

To już nie podawaj, bo został wycofany, był zanieczyszczony

Ja dzisiaj oddalam w aptece i kupiłam DEVIKAP

ja nie podawałam;-);-) nawet nie wiedziałam co to jest, podaje od początku VitaD

zyraffka
- jak ci idzie nauka samodzielnego zasypiania w dzień? bo ja w szoku jestem, bo zaczyna mi sama spać w łóżeczku:rofl2:, trochę czasami pomarudzi, ale to nie to co przedtem, wcześniej płakała, najczęściej usypiała na kolanach, wydaje mi się ze u mnie pomogło zdjęcie karuzeli, wydawało mi się, że ona ja rozprasza, ponieważ spala wcześniej w kołysce to w ogóle tej karuzeli nie znała i nie zdążyła się przyzwyczaić, na probe zdjęłam i już kolejny raz zasnęła sama:szok::szok: tylko smoka dałam i nawet nie musiałam jej wtykać bo często była taka zabawa ze co chwile wypadał. Na suficie mam namalowane gwiazdki i wpatrywała się w nie i usnęła:-D, wcześniej ich nie widziała bo karuzelka jej zasłaniała. Mam nadzieje, że będzie tak dalej:-D:-D wieczorem nigdy nie miałam problemu ze spaniem, ale w dzień to była masakra, zobaczymy, oby tak dalej:tak::tak:

agast - dużo zdrówka!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja:)

Wybaczcie nie poodpisuje bo nie jestem w stanie nadrobić, taka produkcja ... A raptem kilka dni mnie nie było ...
Mam teraz sporo na głowie i prawie w ogólnie nie odpalam kompa ...

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Nie obyło się bez płaczu ale na szczęście tylko chwilkę w gabinecie a później cały dzień był udany:) Natalcia albo spała albo ładnie się bawiła :)
Waży 5600 i wszystko jest generalnie ok. Jedyne co to muszę podawać żelazo bo ma niedokrwistość :(, muszę coś więcej o tym poczytać ...
A co mam na głowie? Natalkę i dom bo mąż przeziębiony. Wyprowadziłyśmy się z Małą do Jej pokoiku i na razie jest ok. Nie chorujemy ...
A no i kota, który doprowadza mnie codziennie do wrzenia ... Sika poza kuwetę, jakby nie trafiał ... tylko że leci też po ścianie ... :(... I taką mamy zabawę, ja posprzątam, on zabrudzi ... Kupiłam mu sporo większą kuwetę i czekam na przesyłkę ... Dostanie ode mnie ostatnią szansę ...
Może ma któraś z Was podobny problem? Zaznaczam, że wcześniej się to nie zdarzało ...

Pochmurno i wietrznie ale idę zaraz na spacerek ...:)

eagle trzymam mocno kciuki

Gosiu- jeszcze nie zaczęłam nauki, miałam książkę najpierw przeczytać ale nie znalazłam chęci i czasu. Ja mam trochę inną sytuację, bo chcę nauczyć małego zasypiania bez cyca w nocy i w dzień a o smoku mogę tylko pomarzyć (odruch wymiotny) więc nie będzie łatwo.
Tej nocy się strasznie umęczyłam. Co dwie godziny budził się i godzinę musiałam go usypiać

Rano byłam taka zmęczona ze położyłam małego z zabawkami na podłodze i włączyłam sobie tv żeby poleżeć, przysnęłam, obudził mnie telefon męża i zastanowiło mnie to, ze mały taki cichy i spokojny jest, patrzę co on robi a on się tak przemieścił że mógł sobie telewizor ogladać łobuziak jeden, telemaniak się robi jak mama:))

Taka okropna pogoda dzisiaj, leje i leje. Miałam iść dopracy załatwić papiery do pzu i zapytać co z moją umową, już pół miesiąca czekam, ale nigdzie nie wyjdę w taki deszcz i ze spaceru nicic i znowu mały będzie marudził bo w domu dłuzej niż pół godziny nie pośpi. Dobrze że mąż po słuzbie wrócił rano to trochę mi pomoże.

Witam i ja, ale lejeeeee :wściekła/y: Nic tylko przespac taki dzien ;-)

eagle trzymamy kciuki, daj znac jak wyniki!

gosiagro oby Majusia szybko sie nauczyl zasypiac, w tym "wieku" maluszkom juz powninno byc latwiej :-) ale trzeba byc stanowczym :sorry:

zyraffka a to cwaniaczek hehe, no ale przynajmniej dal mamusi pospac :-)

kpi ja nie mam kota nie pomoge :no: A moze to jakas manifestacja zazdrosci? zwraca na siebie uwage? hmm..

kasiajanicka i jaki naszyjnik sobie kupilas? perelki? :happy:

Co za historia z ta witamina D:wściekła/y::wściekła/y: Matki dwoja sie i troja zeby dbac o zdrowie dzieci a tu takie cholerstwo :baffled:

Jejku jak ja wam zazdroszcze grzybkow... ale bym sobie zjadla podsmazonych, i w domu tak ladnie pachnie jak sie susza mm...

Ide normalna kawe zrobic bo dzis na ince daleko nie zajde :-)

Pytalam na watku o zdrowie ale nikt nie odpowiedzial, czy ktoras z was planuje robic jedzonko samej czy bedziecie wszystkie podawac sloiczki?

My za 2 tyg zaczynamy kaszke chyba ze w piatek na bilansie 3msc lekarz zaleci wczesniej, zobaczymy jak Lila przybrala w tym tygodniu. :sorry:

Kurcze, wy też macie takie zachcianki? Ja wczoraj wrąbałam całą czekoladę , dzisiaj już pół i batonika i dalej mi się chce, a do tego makrele z puszki w sosie pomidorowym. HMMM...???

kasiajanicka i jaki naszyjnik sobie kupilas? perelki? :happy:

Co za his

Pytalam na watku o zdrowie ale nikt nie odpowiedzial, czy ktoras z was planuje robic jedzonko samej czy bedziecie wszystkie podawac sloiczki?

My za 2 tyg zaczynamy kaszke chyba ze w piatek na bilansie 3msc lekarz zaleci wczesniej, zobaczymy jak Lila przybrala w tym tygodniu. :sorry:

oto moje zdobycze wczorajsze, wprawdzie nie perełki, ale i tak fajny :-)
Zobacz załącznik 283488Zobacz załącznik 283489

jeśli chodzi o karmienie- ja zamierzam sama gotować, ale nie wiem na ile wytrwam w postanowieniu :-D

ewela wierzę, że Ci przyktro, z tym zaproszeniem na ślub kuzynki, ja rok temu jak robiłam wesele też pewnie wielu osobom przykrośc sprawiłam, ale ograniczony budżet wymaga przyjecia reguły kogo się zaprasza i ja tez twardo się trzymałam, i choć bardzo chciałam pewnych osób nie mogłam zaprosić:(

Ostatnia edycja:
koriander- ja będe dawać słoiczki, bo warzywa i owoce ze straganów nie wiadomo skąd pochodzą a już tym bardziej te z marketów (odpady albo pasza dla zwierząt)

emalia - ja też codzinnie bym słodkie jadła, ciągle tylko myślę co by tu dobrego zjeść, już sobie obiecałam ze bedę tylko w niedzielę jeść słodkości ale wczoraj tak coś za mną chodziło a nie miałam nic słodkiego to otworzyłam puszkę mleka skondensowanego słodzonego i wsuwałam, a miało być na drożdżówki:)))

reklama
ewela pediatra wysluchala szmery w serduszku, musielismy skonsultowac u kardiologa

eagle kciuki zacisniete

koriander ja tez na poczatek bede dawac sloiki a potem wiosna i latem bede gotowac najlepiej z warzywek z babci ogrodka

czy moglby ktos mi napisac jaka seria vigantolu zostala wycofana?

u nas dzis dzien marudny, wszystkie sprawdzone sposoby zawodza
ja tez zaraz zaczne marudzic bo za oknem szaruga i pada

Do góry