reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny !
Tak rzadko się odzywam że aż wstyd , Julka jest tak absorbującą osobą że nie sposób siedzieć z nią przy kompie.Ostatnio chciałaby tylko siedzieć, leżenie nie wchodzi w grę a jak już musi to tak śmiesznie opiera się na stópkach i podnosi dupkę.
Muszę dla niej dokupić pościel do łóżeczka i nie chcę się naciąć, może macie sprawdzonych sprzedawców na allegro?

reklama
Tatuś z córeczką na spacerku, więc mama ma czas na bb:-D

kasiajanicka - czekamy na wieści odnośnie wagi Filipka, na pewno będzie dobrze:tak:

emalia - jak tylko uchwycę aparatem to pokaże :-D zagłosowane:tak:; fajne puzzle piankowe:tak:

izia_tcz
- nie dziwie się, że mężowi się tak przykro zrobiło, w końcu to jego rodzice i wnuka nie chcą oglądać:no:

Karo - dużo zdrówka:tak: u nas wystarczyło psikanie wodą morska na brzuszek i odciąganie Frida

Ola_fasola - jadłaś coś podejrzanego, co mogło wywołać ewentualne zatrucie?

ewela - jak tam dieta Dukana?

Eliza_eM- współczuje bólu zęba, coś strasznego:no:

Anik - super, widzę, że spotkanie się udało, babcia na pewno zadowolona tyle wnuków i prawnuków

kpi - witaj znowu, gratulacje dla Natalki za przewroty:-D

Perfecta
- ślicznie razem wyglądacie:-)

Lena - a na spacerze tez ci nie chce spać?, zagłosowane:tak:

agusia - zagłosowane:tak:

Jasiu, Kamilku, Oskarku - wszystkiego najlepszego!!!

dziękujemy za kciukasy, pomogły :) Fifi przybrał w tydzień 420 i waży 7220 :) chyba na prawde taka jego uroda, że raz zero na plusie a potem w tydzień nawet pół kg... szczepienie mamy 9.11

się jutro na farbowanko umówiłam a co tam :) a Perfecta masz śliczny kolorek, kiedyś też taki miałam :)

zmykamy na spacerek, potem musze troche noc odespac, bo strasznie niewyspana jestem z nerwów

jeszcze raz dzięki za kciuki :)

Dobre :-) Ile czasu by mi zaoszczędziło tak szybkie przebieranie lub ubierania małego :-)
Hehe, a ile płaczu mniej!!! Emilka przy rozbieraniu zawsze uśmiechnięta, nieraz się głośno śmieje, a jak ubierać trzeba- to płacz:confused2:
konniczynka - to ile Emilka wazy ze mieści się w newborn ciuszki?:szok:
Waży ok.6kg, w piątek idziemy na ważenie, to będę wiedziała dokładniej. Sama się dziwię, że się mieści, bo na ubrankach jest napisane, że są do 4,5kg :-)
konieczynka Aventa za 55zł - to chyba jakas podróba ,bo te laktatory to sa duzo drozsze nawet uzywane:eek:
Na allegro nowy za ok.70zł kiedyś widziałam, a używane to nawet schodzą taniej niż ja kupiłam
Nie wiem czemu ona tyle je:(((( W sumie to jest szczuplutka, może z 5800g waży dopiero:(
Może tyle energii spala w ciągu dnia.:-) Jakbym się tyle ruszała, co te nasze kilkumiesięczne wiercipięty, to bym chyba schudła kilkanaście kilo w krótkim czasie :-D:-D:-D
W tym tygodniu neurolog... boję się co mi powie, ale przynajmniej będę wiedziała o co kaman...
Będzie dobrze!!!:tak::tak::tak:
Ostatnio wspominalam zeszly rok o tej porze , jak ja strasznie wtedy wymiotowalam :rofl2::rofl2::rofl2: Nie ja jedna chyba, a i te zachcianki dziwne, sledziki, nalesniczki z lodami, fajnie bylo...
U mnie wymiotów i zachcianek było brak, w ogóle jakoś taką prawie bezobjawową ciążę miałam i chyba dlatego bardzo lubiłam być w ciąży :-) zwłaszcza jak już brzuszek był duży i się ruszał :-):-):-) W weekend na sentymenty ciążowe mnie wzięło i zaczęłam czytać forum rok wstecz. I znowu pomyślałam, że na jednym dzieciątku na pewno się nie skończy ;-)
Ja nie wiem przychodzi wieczór a ja taka głodna jestem jakbym cały dzień głodowała!!!!I wciągam pół lodówki
Wczoraj wieczorem zjadłam prawie 500ml lodów z sałatką owocową, 2 jogurty, łyżeczką wyjadałam kakao z puszki i ponieważ się zasłodziłam, zajadłam to prawie całym opakowaniem macy i 10dag krakowskiej :szok::szok::szok: To prawie kompulsywne objadanie się lub bulimia bez wymiotów:-D:-D:-D
agusia, emalia zagłosowane :tak:
Emalia: kosztowny sposób na nudę :D
katarzynajanicka gratuluję wagi!!!!! Szok, ze tyle w tydzień można przybrać :)A tatuś niech jak najczęściej z syneczkiem zostaje i niech się wprawia, nawet jak mama jest w pobliżu.
Martwią mnie też "odparzenia" w zgięciach stópek, które nie chcą mu zejść od ponad tygodnia, pomimo smarowania kilka razy dziennie (najpierw linomagiem, potem czystą lanoliną, od kilku dni Nivea na odparzenia...). Często nie zakładam mu w domu rajstopek aby był dostęp powietrza, ale nie bardzo się goi...Czytałam w necie na temat atopowego zapalenia skóry, może to "to"? Już sama nie wiem... Dziewczyny, pomóżcie - spotkałyście się z czymś takim? :(
wysłałam ci wiadomość na priv
Anik, Anecznik, Klementinka wszystkiego naj dla maluchów!!!!!!!:-):-):-)
gosiagro z tą moją teściową to lepiej nie mówić choć spodziewałam się raczej jakiejś akcji na cmentarzu niz tego co było a raczej nie było po prostu nie zareagowała wogóle jakby nas nie było kamienna twarz i stała jak posąg i sie nie odzywała nawet jak ciotka podeszła i do małego zagadywała a przy drugim grobie byliśmy z teściem ten jeszcze lepiej mąż mówi do niego zobacz swojego wnuka a ten odwrócił sie w drógą strone i sobie na ławeczke usiadł jakby nie słyszał no szlak mnie trafił jak przyszlismy do domu to po raz pierwszy widziałam mojego K w takim stanie tak sie rozkleił że szok
:szok::szok::szok::szok: Skąd się biorą tacy ludzie???!!! Masakra. Współczuję!!!
Jestem chora;-( tzn. czuję się ok, ale już od 2 tygodni tak kaszle, że aż mi się odrywa no i katar mam;-( No i się doigrałam bo od wczoraj mała pokasłuje, ma katar i wogóle. Co prawda jest grzeczna i uśmiechnięta ale nie chce jeść chyba przez ten zapchany nosek...
Mamusie, które już przeszły przeziębienia...co mogę małej zaserwawać? zwłaszcza na katar?
Zdrówka życzę :-) u mnie wystarczyła sól fizjologiczna do noska, kładzenie na brzuszka, odsysanie fridą co jakiś czas i książki pod nogami łóżeczka od strony główki
Anik Spora rodzinka, czasami żałuję, że u mnie się takich rodzinnych kontaktów nie utrzymuje.

Mam niespodziewanie dzień wolny, bo znowu mi wykłady odwołali na uczelni :-) I teraz kombinuję, komu podrzucić mleko na przechowanie, bo prawie 400ml ściągnęłam i szkoda mi wylewać. Chyba wykorzystam zamrażalnik rodziców :-)
Lena zagłosowane, mam taką samą tetrę ;p

Ostatnia edycja:
dziękujemy za kciukasy, pomogły :) Fifi przybrał w tydzień 420 i waży 7220 :) chyba na prawde taka jego uroda, że raz zero na plusie a potem w tydzień nawet pół kg...

uuf dobrze że wszystko w porządku, widać jest jak mówisz, każde dziecko ma jakiś tam swój styl i tyle, nie ma co się przejmować, Filipek rośnie jak powinien! :)

DLA JASIA OSKARA I KAMILA - najlepsze życzenia ! ...5-mies ...matko jak ten czas leci dopiero co się rodziły! :D

reklama
Do góry