reklama

Czerwiec 2010

kajdusia a dzis sie zastanawialam czy wszytskim nam sie udalo uniknac odtykania kanalikow, u Was kanaliki czy cos innego

chyba kanaliki... ale lekarka mówi, że na szczęście Małgoś już za duża na to odtykanie i dostała kropelki do oczka takie z antybiotykiem, dostała kropelkę wczoraj wieczorem i już była dziś lepsza, pewnie jeszcze z dzień i zapomnimy o tym...
Jezzu jak ja kocham przedszkole... jak Piotrek jest w domu to dostaje małpiego rozumu...

Ostatnia edycja:
reklama
chyba kanaliki... ale lekarka mówi, że na szczęście Małgoś już za duża na to odtykanie i dostała kropelki do oczka takie z antybiotykiem, dostała kropelkę wczoraj wieczorem i już była dziś lepsza, pewnie jeszcze z dzień i zapomnimy o tym...
Jezzu jak ja kocham przedszkole... jak Piotrek jest w domu to dostaje małpiego rozumu...

oby krople szybko pomogły, trzymam kciuki, fificio tez :)

konniczynka- wierz lub nie, że ja do dziś z wyrzynającymi zębami się męczę- jeden ząb mądrości usunięty już chirurgicznie, 3 następne czekają w kolejce aż skończę karmić, dwa rosną poziomo!!!!!!!!!!!!!!!! i ściskają pozostałe, a ten trzeci pod skosem rośnie, tak jak ten usunięty... jak pomyślę o tym koszmarze to mi się odechciewa zabiegu, a jak z koleji pomyślę o bólu, to nawet teraz bym poszła, gdyby nie karmienei i kasa, ponad 400 za jeden ząb :(

konniczynka- wierz lub nie, że ja do dziś z wyrzynającymi zębami się męczę- jeden ząb mądrości usunięty już chirurgicznie, 3 następne czekają w kolejce aż skończę karmić, dwa rosną poziomo!!!!!!!!!!!!!!!! i ściskają pozostałe, a ten trzeci pod skosem rośnie, tak jak ten usunięty... jak pomyślę o tym koszmarze to mi się odechciewa zabiegu, a jak z koleji pomyślę o bólu, to nawet teraz bym poszła, gdyby nie karmienei i kasa, ponad 400 za jeden ząb :(
U mnie też jedna ósemka jeszcze na wyrwanie czeka po skończeniu karmienia, bo rośnie pod skosem i na pozostałe zęby napiera. Ortodontka mnie straszyła, że może korzeń siódemki uszkodzić. Mam nadzieje, że jednak się przepchnie, bo mam jeszcze trochę luzu po wyrwanej czwórce, a zabieg chirurgiczny do przyjemności nie należy, a o ceny nawet nie pytałam...

Ja juz nie narzekam... Mała od 21:30 nie dała mi spać...
ale jak przeczytałam o tym maleństwie z Kwietniówek to wyje do tej pory... I chyba już nie bede sie złościć na moje maleństwo... Kurcze jak człowiek czasami daje sie ponieść emocjom na błahostkę a tu takie tragedie :( masakra.

Jutro definitywnie idziemy z Julką do lekarza! Miałam iść dzisiaj na szczepienie ale wiadomo furczy to nie bede jej szczepic a do przychodni nie chcialam z nia isc bo jest lekarka która chyba niewiele by nam powiedziała więcej niz sama robie. A tu do prywatnej gdzie z małą chodze było już full miejsc bo przyjmowala od 14 :/

Oj leniwa leniwa.. Czasem jak ją coś bardzo mocno zainteresuje to się na bok troszkę przekręci.. ale jak dana rzecz jest za daleko to rezygnuje i się zajmuje czymś innym. Jak jej pomagam to obroty z pleców na brzuszek nawet ładnie jej idą ale z brzucha na plecki to ani trochę.. Za to rwie się do siadania i ładnie umie sama usiedzieć chwilkę. Jak jej podam ręce i lekko podciągne do siadu to ma dużo siły by się dalej sama podnieść. Waży teraz 8,5 kg. Ważona była niecały tydzień temu i co mnei cieszy to spadła z 97 na 90 centyl więc może jak troszkę ta waga spadnie centylowo to jej też będzie łątwiej się ruszać..

To wagowo tak jak Kamilek i faktycznie pewnie to im trochę ciąży :-D :-D z siedzenie to tak jak u Ciebie, ciągle by tylko siedział :-) No nic poczekamy zobaczymy :-)

Anecznik mialas jelitowke moze teraz ma Kamilkek?

anecznik[/B] jelitówkę złapałaś czy to zatrucie? Nienawidzę wymiotować, w dzieciństwie dosyć często miałam zatrucia (raz się w szpitalu skończyło), do tego choroba lokomocyjna:wściekła/y:- teraz na szczęście przy zatruciach raczej leci mi dołem niż górą:-D
Dobrze, że Kamilkowi przeszły wymioty. A apetyt na pewno się poprawi.
Szkoda babci, mam nadzieję, że to przykucie do łóżka nie odbije się na jej psychice, bo w tym wieku czasem ludzie, jak się muszą do łóżka położyć z powodu jakiejś choroby, to już mają czarne myśli...

U mnie to raczej zatrucie było, chyba że są tekie ekspresowe jelitówki :-) tzn jednodniowe. Kamil już dziś całkiem ok :-D :-D
Zaczynamy ćwiczenia i naukę picia z kubka :-D któryś maluch nauczył już się pić ze zwykłego kubka??

Co do babci to mam nadzieję że się jakoś ułoży, to taka pogodna i towarzyska osoba że ciężko jej będzie w tym łóżku. Jeszcze przed świętami kiedy tyle chciała i mogła pomóc. Jeszcze goście itp a ona w łóżku.

reklama
Wrrr...wcieło mi posta i nie pamiętam już co pisałam. Dobra, otworzyłam drugie okno i czytam od nowa.
A więc:
Ewelinka- zagłosowane na siostre, Zresztą niezła laseczka :-)
Dziumdzia- my mamy fotelik od 9-25kg ale jeszcze używamy tego do 13 bo jak jade sama z dziecmi to mi wyodniej wyciągnąc go w nosidełku i nosic niż na rękach, szczególne w sklepie. Mam zamiar na wiosne przejśc na większy:tak:
Ewela- ładnie dzinksa upasłaś:-)Żart, my mamy w środe bilans i tez jestem ciekawa ile mój Jasiek wwży. A co do języków to debilizm żeby takie maluchy miały aż dwa języki , bo Polskiego jeszcze dobrze nie umieją:no:
Anecznik- jak tam Kamiś? Lepiej już?
Lenka- zagłosowane. Kobito ty to obrotna jesteś. Ja z robotą w lesie więc zapraszam do mnie do pomocy :-D

Wszystkiego naj naj dla Kubusia i Szymonka oraz Jagódki

Kasiek- fotka tak fajna ,że brak słow. Do kalendarza albo jako pocztówka:tak:
Hefi-wysałam Ci wiadomość na PW
Ania- Helenka to już ładny kawał babeczki :tak:
Kasiajanicka- super ,że udało się w końcu podać ten syropek i dużo zdrówka dla Filipka, a co do tej kwietniówki to jak to ja wyłam jak bóbr, nie wiem czemu ycie takie okrutne. Oby szybka diagnoza przyczyniła sie do powrotu do zdrówka małej.:-(

Życze ci żebyś szybko i bezboleśnie uporała się z zębami. ja nie lubie dentysty. Wrr...
Lencja - zdrówka dla Kornelci
Liliti- gratuluje pierwszego siadu. Boże jak te dzieciaki nam rosną:-D
No to chyba nadrobiłam.
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka!!!

No i najważniejsze:

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, szczęścia, samych uśmiechów na buzi dla dzisiejszych półroczniaków czyli NATALCI i mojego JASIA.:-D:-):happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry