reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziś dzień pełen pracy, jeszcze tylko porządek w dużym pokoju, sałatka i sernik i będzie finito :-D Zazdroszczę Wam tych choinek, u mnie pułki co to nawet nie byłoby jej gdzie postawić:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mój Kamil chyba faktycznie pominie lub odłoży na później etap przewracania się na brzuch i na odwrót, coraz dłużej siedzi i sam już coraz lepiej potrafi odzyskać równowagę :-) a kiedy się przewróci (nie zawsze uda mi się złapać :zawstydzona/y:) to jest śmiech, a czasem wydaje się że nawet nie zauważył :-)

Dziewczyny ja uciekam, dziś "Szklana pułapka" wcześnie w tym roku, no ale tradycji musi stać się zadość i trzeba świątecznie obejrzeć :-D

Acha kupiłam dziś sobie budyń :-) wiem to nic wielkiego ale ja lubię budynie a białą czekoladę uwielbiam. Ten jest połączeniem :-) budyń śmietankowy z białą czekoladą, mmmhhhh dobry polecam :-)

Właśnie usłyszałam że uroczyste otwarcie stadionu narodowego będzie kosztować 10 ml. Ich chyba poj......ło, ciągle gadają o dziurze w budżecie, wat podnoszą a tu tyle kasy chcą w błoto wyrzucić, porażka.

Spokojnej nocy kobitki :-D

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny widze że dopatrzyłyście nowy temat..
to moja współmoderatorka go przeniosła , nie wiedząc o tym że miał zostać na miejscu gdzie moderujemy..
mam nadzieję że tdo jutra wszystko wróci do normy..
ew wasza moderatorka jeśli może przesłać ten temat spowrotem na "mamuskowo" byłoby miło;-)

Gosiagro - fajnie że rozwiązała się sprawa wigilii, faktycznie dla Mai to może za dużo wrażeń na raz, ja dzisiaj miałam ubierać choinkę ale niestety się ie wyrobiłam

Nadika - sto lat dla maluszka

Kasiek
- ale przystojniaczek Ci rośnie, no no

Ewela
- Dżinks jakie ma królestwo fajne i jak siedzi!!!!!

Liliti
- Igula w 24 dni 730gram ale wydaje mi się że była źle zważona i obstawiałabym troszkę mniej

Ewuś
- ojjjj to nieciekawie, dużo zdrówka dla Was

kalwa - jak tam fryzjer??Zdrówka dla małej

agast
- Gratulujemy siadu!!!!Igula akrobatka też z klęczków próbuje siadać, ale jeszcze nie do końca jej wychodzi

A ja dzisiaj ostatni dzień w domku, i jutro do pracy:-( :-( :-( Smutno mi że zostawiam Igulkę:-(

ewus - dużo zdrówka dla chłopców i Ciebie, mam nadzieję że na świeta będziecie w domu!
kasia - ale fajne prezenty dla Fifiego :)
agast - gratulacje dla Jagódki!
anecznik widzę że u Ciebie dziś pracowity dzień, mój Natan jak siedzi i zdarzy mu się przewrócić to różnie reaguje, jak spadnie na boczek to jest ok, ale dzisiaj poleciał do przodu i buzią zarył w kocyk to się przestraszył i się rozpłakał
avena powodzenia jutro w pracy!!!! oczywiście również powodzenia dla Igulki, na szczęście dzieci chyba łatwiej znoszą taką rozłakę niż mamy, dacie radę!

Nawet jak tak mało piszecie to ciężko was nadrobić, jak już się z wami nie jest cały dzień:(
Jestem padnięta, a jutro podudka o 5, także uciekam:)

Życzę wszystkim chorowitkom zdrówka;)
Jutro mam w pracy Wigilię, trzymajcie kciuki żeby fajne prezenty dali (tzn wysokie bony):)))) 1
Hahahahha:)

Jak tak czytam wasze posty o wracanie do pracy to się zastanawiam czy ja nie jestem wyrodna matka?? W sumie uwielbiam chodzić do pracy, wiem że tracę tylko rano kilka godzin kiedy mała się bawi, potem spacer i jeszcze chwilę zabawy:) Za to jak wracam to bawię się z nią 3-4 godziny i mam mnóstwo energii i cierpliwości:) A wiem że mała ma dobrą opiekę, dlatego jestem spokojniejsza;)

Ostatnia edycja:
wrrr... właśnie mi całego posta wcięło!!!!

Acha kupiłam dziś sobie budyń :-) wiem to nic wielkiego ale ja lubię budynie a białą czekoladę uwielbiam. Ten jest połączeniem :-) budyń śmietankowy z białą czekoladą, mmmhhhh dobry polecam :-)

Oj żebyś Ty wiedziała Kochana jak ja marzę o zjedzeniu budyniu!!! A póki co potrawa zakazana na równi z białą czekoladą, o której piszesz..
No ale już niedługo.. bo w wigilijny wieczór i pierwszy dzień świąt robię sobie przerwę. Nelcia dostanie rozmrożone mleczko. A ja już sobie robię na ten czas zapasy, kupiłam 2 l mleka, kakao, serek wiejski, budyń gdzień mam zachomikowany z dobrych starych czasów. Mój W. się ze mnie śmieje, że będę same mleczne potrawy jadła.:-)

Anecznik - ale się uśmiałam z tej zgodności charakterów.. Kto wie czy się kiedyś nie poznają te nasze maluchy. Życie bywa zaskakujące :)

Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcie jeśli o rozwój Kornelci idzie.
Kochane jesteście
:tak:
Liliti - fajna ta strona, która poleciłaś, wynika z niej, że większość czerwcowych maluchów rozwija się w tempie ekspresowym i tym samym czasem wywołuje zaniepokojenie pozostałych mam :)
A co do przybierania na wadze to chyba teraz po prostu idzie to wolniej, Nelcia przybrała od połowy października do początku grudnia niecałe 600 gram

Ja po kolejnym dniu w pracy, dziś już było łatwiej, Pewnie bym powoli weszła w rytm pracy ale tu na horyzoncie już święta i trochę wolnego :) Więc jest to taka malutka rozgrzewka, przydatna by potem po nowym roku było łatwiej.

Ewuś - kochana trzymam za Was kciuki aby zdrówko szybko się poprawiło i abyście wrócili na święta do domku!
jmh fnvbk.mfff xc c l/
Witaj Filipku, jak zdrówko Twoje i mamusi?

Ita - Kochana ja to już w pracy byłam jak ty tu koleżanki forumowe o spanie lub sprzątanie podejrzewałaś :) Czy dobrze doczytałam, że nie spędzacie w domu nocki bo nie możecie? Co się dzieje?

Kajdusia - a pomyśl sobie jak tu ogarnąć przygotowania w połączeniu z pracą?;-)

I więcej już nie nadrobię ale czas się za jakieś świąteczne przygotowania zabrać.. Choćby część wieczoru na prace domowe wykorzystam...
Dobrej nocy!

Zdec - moja też będzie w dobrych rękach i ja też lubię swoja pracę, ale tak mi jakoś smutno:( No i ja powinnam choć część dni być w pracy 8:15-18:15

Moje dziecię dziś pierwszy raz usiadło... wprawdzie w leżaczku ale to i tak wielki postęp jak na mojego leniuszka ;)

Copy of DSC07317.jpgCopy of DSC07314.jpg

Miłych snów ciocie!!!

reklama
Oczywiscie :) Jestem bardzo młodą i niedoświadczoną mamą mam dopiero 20 lat ale strasznie kocham moją małą córeczkę i chce dla niej wszystkiego co najlepsze dlatego zalogowałam sie na tym portalu żeby dowiedzieć się jak należycie opiekować się moim maleństwem abyśmy mogły szczerze cieszyć się sobą nawzajem :)

Do góry