reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Melduje się :-)

I po świętach :-)
Szybko zleciało :-(, my melismy swieta spędzić sami, ale moja mama zrobiła nam niespodzianke i przyjechała :-)

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Martynki i Kubusia dużo zdrówka i uśmiechu :-)

reklama
asencja mój ma dwie drzemki po około godzinie czasu. Za to iestety późno od kilku dni mi chodzi spać bo o 21 a nie jak dotychczas o 19 i nie przekłada się to niestety na późniejszą pobudkę bo wstaje tak jak wstawał o równiutko 6 rano.
Wczoraj obudził się, ja sobie leżałam w łóżku, wzięłam go do siebie zaczęłam mu robić masażyki na pleckach i mi zasnął, ostatnio często mu się to zdarza i spaliśmy sobie razem godzinkę :) Łukasz ostatnio na brzuchu lubi spać, a czasem udaje mu się spać z dupką wypiętą, zabawnie to weygląda:)takie pozycje w łóżku przyjmuje ze z mężem mamy niezły ubaw:))

kupię dzisiaj nan3 może zasmakuje mojemu synkowi hehehe, które to już mleko:-) jeszcze tylko bebilonu i rossmanowskiego nie próbowałam chyba. jest za to jakiś sukces bo polubił pić z buteli, zawsze coś

aż się boję zważyć

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane, przed świętami miałam tyle pracy, że nawet nie udało mi się zajrzeć co u Was.
Święta się udały, jedzenie też, pogoda rewelacyjna.
Tylko znów czuję, że przytyłam. Chyba pora zabrać się za tego osławionego Dukana. Od czego powinnam zacząć????Tyle tego w Internecie....
Asnecja- Małgosia w te dni w które wstaje baardzo wczesnie rano śpi dwa razy, a w te kiedy budzi się późno to tylko raz.
Miłego dnia!

Cześć Kochane, przed świętami miałam tyle pracy, że nawet nie udało mi się zajrzeć co u Was.
Święta się udały, jedzenie też, pogoda rewelacyjna.
Tylko znów czuję, że przytyłam. Chyba pora zabrać się za tego osławionego Dukana. Od czego powinnam zacząć????Tyle tego w Internecie....
Asnecja- Małgosia w te dni w które wstaje baardzo wczesnie rano śpi dwa razy, a w te kiedy budzi się późno to tylko raz.
Miłego dnia!

Akurat byliśmy wczoraj u teściów i był wujek który na dukanie zrzucił 20 kg:)

scorpioniczka- strasznie długo Cię nie było:(( pisz do nas chociaż zdanie dziennie jak maluchy pójdą spać:)) gratuluję zdolnego synka:))
Faktycznie długo mnie nie było - ale to wszystko z braku czasu. Ja wróciłam do pracy w grudniu. Przy dwójce dzieci i obowiązkach domowych bardzo cięzko do netu przysiąść nawet wieczorem, bo dosłownie o 20 padałam już do łóżka.
Teraz kiedy jest wiosna kłade sie troche później i jakoś wiecej czasu mam.

Dziewczyny jakie macie kremy na słońce?????

ja nadal smaruje Bambino pielegnacyjnym.

poobjadałam się, spacer do d**y.

Dziewczyny wiem, zę dzień taki, ze pewnie mało która czyta, ale już wieczór więc może jednak, np. lena:-). Mam pytanie czy wasze dzieci też tak kiepsko zachowują się w wózku. Mój Łukaszek od jakiegoś czasu wytrzymuje około pół godz. w wózku, jak może przyglądać się samochodom (w lesie i w parku jeszcze krócej) po czym włacza się syrena i całe Świnoujście go słyszy. Jeżdził oczywiście i w kierunku jazdy i odwrotnie, nie pomagało. Najchętniej chciałby na rączkach być, chociaż nie uczyłam go tego, bo go nie wyjmuję z wózka, chyba, ze na placu zabaw lub na promenadzie na ławce siadamy. Ciężko mi tak spacerować z nim. Czy wasze dzieci też tak się zachowują??

Ja bardzo mało z małym wychodze na spacery. Dorian spaceruje z nianią. Ja je jeśli z nim wychodzę, to noszę go na rękach , albo za rączkę prowadzę.
wiecie, najgorsze jest, że mąż i mama uważają, że robie krzywdę filipowi tym odstawianiem od cyca... nie mam wsparcia żadnego w tym od nich...tylko jeśli się dało dwie noce bez cyca to czemu nie trzymać się tego podawania herbatki dalej? skoro w dzien nie potrzebuje, bo wystarczy mu inne jedzenie to po co na siłę cyc? ehhhhh
Moim zdaniem karmienie piersią to jedynie Twoja sprawa. Ja karmiłam 6 miesięcy zarówno córkę jak i teraz Doriana.
Moim zdaniem łatwiej mniejsze dziecko odstawić od piersi, niz przechodzić gehenne potem.
Moje dzieci nie straciły na tym, że były karmione po 6 miesiącu mlekiem modyfikowanym. Nie mają alergii, rozwijają sie prawidłowo, a nawet lepiej jak prawidłowo.

Odnoście ubierania dzieci do spania: Dorian śpi w bodziaku , piżamkach cienkich i skarpetkach. Przykrywam go kołderką. Na podwórko rajstopki, spodenki, bodziak, bluzeczka i kurtka z czapką. U nas dopiero wczoraj było ciepło 22 stopnie. A do tej pory do 20 stopni temperatura nie dobijała.

Witam :)
Dzisiaj sie zapowiada ładny dzien :) Na spacerku przetestuje nowy wózek - jest fajny, bo mozna podniesc jedną ręką.
Krystian się przestawił i teraz śpi kolo 11-12 przez 30 min i o 16 ok. godz. Czy wasze szkraby też tak malo śpią?
Fajnie, że już wtorek :) Jeszcze tylko 4 dni i weekend :)

Dorian śpi dwa razy dziennie. pierwsza drzemka koło 9 godziny i trwa około 30 minut. Drugie spanie tak koło 13-14 i wtedy śpi nawet do półtorej godziny.
Wstaje rano o 5-6 czyli tak jak my. Spoać chodzi różnie między 19-20.30 w zależności kto go usypia. Przy mnie zasypia szybciej, przy tatusiu zbiera mu się na zabawę.

reklama
Do góry