reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Hej

ewa - fajnie ze urlop udany.....i super ze grill udane i ze Karolcia mogla wybawic sie na swiezym powietrzu....

dzięki:)
Ja nadal jestem na zwolnieniu lekarskim (do 25go), mąż robi sobie wolne do końca miesiąca. Postaram się załatwic jeszcze zwolniene do 1go to jeszcze rodzicom pozawracamy głowy a co.
A poza tym planujemy przenieśc się na stałe do naszego małego radomia. Tu mamy całą rodzinę, dużo znajomych. Rozglądamy się czy mamy szansę rozwinąc tu skrzydła. Więc proszę trzymajcie kciuki za nasze plany, aby się udało przenieśc.

Zazdroszczę Wam spotkania w tak dużym gronie. Super że się udało.

Kasiek współczuję i życzę Damiankowi zdrówka.

zyrrafka może tak jak dziewczyny piszą budz wcześniej to wróci do poprzedniego trybu.
A z czytaniem to nie ma szans. Wygląda to tak juk u Ciebie.

mamakubulki 16 zębów o ja, jestem w szoku. Gratuluję!!!

milka udanego tourne. Ale Ci dobrze 2 lata bez@.

nadika biedny Natanek. Trzymam kciuki aby szybko ustąpiła biegunka i wyszedł ząbek.Karola jak miała biegunkę w maju to też miała niteczki krwi.

reklama
To i ja coś napiszę skoro mnie Milusia zmotywowała...:-) Choć bardzo ciężko mi złapać wątek bo zaległości mam ogromniaste... A sił na nadrabianie teraz niewiele bo wreszcie wypadałoby się wyspać:)
Kajdusia, Koriander, Gosiagro, Ita, Kasiek oraz mężowie i dzieci - dziękujemy Wam za przemiłe spędzony czas :) Sądzę, że gdyby takich spotkań było kilka to Nelka zaczęłaby od razu chodzić :)
Ale rekordy ząbkowe tu padają... U nas komplet jedyneczek i zaczyna się powiększać dziąsło przy dwójce i Nela znowu marudna i śliniąca się.. Pewnie za 2 miesiące będą kolejne ząbki.
Kasiek - oj a co z Damisiem? Zdrówka życzymy!
Milka - udanego wypoczynku :) Dołączam się do pytania Gosigro - gdzie te aquaparki?
Żyrraffka - od kiedy Łukaszek idzie do żłobka? Od września?
Agi - dużo siły do przetrzymania atmosfery w pracy życzę! Dzielna dziewczynka z Polci!
Klementinko - wybraliście się do Torunia???
Kpi - odezwij się i napisz co u Was!

A ja piję redsika, bo zostały :-), również pyszne babeczki, muffinki, nie wspominając o rewelacyjnym chlebie własnej roboty mamy koriander- mniam :-)
No dobra, zejdźmy za ziemię.
Agi- super się czyta o twojej Poluni, fajnie, ze masz taką małą pocieszkę w domu. Odpoczywaj, skoro masz wolniejszy czas. Współczuję starcia z koleżanką
Kasiulka- u nas wysypka trwała równo 3 doby, gratki za zęby
Kasiek- straszne z tą gorączką, może też trzydiówka... jak jest teraz? Zdrówka dla Damisia
Żyrafka- a to powrót do pracy tylko po urlopie, czy dopiero od czasu urodzin Łukaszka? Trzymam kciuki za pobyt Łukaszka w przedszkolu- patrząc na kontakt naszych maluszków tu na spotkaniu- to nic strasznego, wręcz przecziwnie- radocha dla szkrabów :tak:
mamakubulki 16 zębów, toż to dorosły facet :tak:
Milka- 2 lata bez miesiączki- raj!!!! Ona zawsze wie kiedy przyjść. Do mnie zawitała na imprezę roczkową Gosi, Tobie na planowany urlop na basenach- co za okropna ciotka ;-)
gosiagro- w przyszłym roku spotkajmy się wszyscy na tydzień i od razu dzieci zaczną gadać zdaniami podwójnie złożonymi :-D
koriander- a gdzie tam odgruzowany :zawstydzona/y: Ale jutro przyjeżdża moja mamcia to posiedzi z dziećmi a ja zrobię swoje.... Swoją drogą pomyślałam sobie, że jestem dumna z Piotrka, w sumie miał prawo czuć się trochę nieswojo, same maluszki, a wydaje mi się, że się bardzo spisał i towarzysko i jako mini- gospodarz. A "malisztajli" oczywiście nadal rządzą w domu :-)
Ewa- trzymam kciuki za Wasze plany
Lencja- oby ząbki szybciutko wyszły i bezboleśnie!

kończę, muszę jeszcze telefonicznie poplotkować ze szwagierką ;-)

Dzień dobry:-)
można powiedzieć, że odespałam weekend:-D:-D:-D a Majusia zrezygnowała z pobudki na mleko o 4-5 i śpi teraz całą noc do około 6:30 i mleka rano już w ogóle nie chce:eek: pije teraz tylko raz dziennie po kąpieli

zyrraffka - jestem pewna, że Łukaszek będzie popatrywał inne dzieci:tak:

koriander
- spokojnej i szerokiej drogi do domu

Ewa - powodzenia w realizacji planów

kajdusia - Piotruś to bardzo rezolutny i odważny chłopiec, spisał się świetnie jako gospodarz

Dzień dobry:)

milka- jeszcze karmisz?? :-) ja też dopiero miesiąc temu dostałam pierwszą @, 3 miesiące po odstawieniu od cyca.

nadika- strasznie Natanek przechodzi ząbkowanie, jeśli te kupki faktycznie od zębów. Mam nadzieję, ze dzisiaj już dobrze!

koriander- Łukasz od 1 września do żłobka, świetnie, ze udało Ci się tyle czerwówek poznać osobiście, następnym razem może żyrafkę odwiedzisz? zapraszam!

ewa- trzymam kciuki!

lencja- Łukasz te nie chodzi, jak go zmotywuje, to zrobi do mnie kilka kroczków ale to wymuszonew jest, sam z siebie boi się. Do żłobka od 1 września

kajdusia- ale pyszności mniammm.Idę do pracy po urlopie wychowawczym, pierwszy raz:-(Łukaszek bardzo lubi dzieci więc o tyle dobrze.

Gosiu- gratuluję przespanych nocek. U mnie jeszcze jedna pobudka około 1

czas na śniadanko

Witam :)
Noc u mnie kiepska - budze sie prawie codziennie w nocy z powodu skurczu w brzuchu. Boli strasznie i trwa jakies 5 min. ehhh...do tego pachwiny, krocze i inne dolegliwości...ja chce juz urodzic :)

zyrraffka - może budz Łukaszka wcześniej z drzemki popołudniowej? Mój śpi od 12.30 do 15 i nie ma problemu z położeniem się o 19.
Z czytaniem u nas jest podobnie - uwielbia strony przewracać i najbardziej lubi, jak go się pyta o to "co jest na obrazku" - wtedy on mówi "muuu" albo "kum kum".
Jeżeli chodzi o żlobek to też się denerwuje, ale nie ze względu na Krystianka - ten sobie da rade, tylko ze wzgledu na tego co jeszcze w brzuszku. Planujemy żłobek od lutego.
mama kubulki - gratulacje dla Kubusia - rekordzisty zębowego :)
Milka26 - miłego mini urlopu :) To ile aquaparków macie zamiar zaliczyc??

Miłego dnia życze :)

bry
gosiagro- super, że Maja przesypia nocki!. U nas z mleczkiem odwrotnie- wieczorem nie pije prawie wcale, a rano wydudni prawie 300 ml :szok:
Żyrafka- Gosia też taka ostrożna była, rozchodziła się na dobre dopiero po spotkaniu z Lilką korianderówną :-D
Asnecja- wspólczuję nocki.... jeszcze troszeczkę..., dasz radę.....:tak:

A ja dziś zasnęłam o..... 7 rano, nie mogłam zasnąć, nie wiem czemu. W każdym razie nie śpię teraz od ósmej i zieeewammmm

Dzień Dobrek!!!
Ja mam dziś wolne....a że u nas dziś piękne laaaaatttttooooo...to zmykamy zaraz na spacer....tylko mamusia kawusię skończy pić....

kasiek - biedny Damiś.....Mam nadzieję że już jest lepiej i nasz cudowny Damianek wrócił do formy.....Buziak dla niego.....
gosiagro - super że Majeczka da mamusi pospać...Grzeczna dziewczynka....Polcia nadal mleko pije 2razy dziennie ale tylko po jakieś 220ml....wcześniej minimum 260 - 280 było ....a teraz dochodzi do 220 ml odwraca glowe i mowi juś....hehehe....
asnecja - już niedługo.....i mały będzie z Wami.....ja tam do końca całe noce przesypiałam...jakiekowlwiek bóle były mi obce....ale mogę sobie wyobrazić że to nic fajnego....Trzymaj się dzielnie.....jeszcze troszę....
mamakubulki- 16 zębów:szok:!!! Jestem w szoku!!!!!My mamy narazie 6....
kajdusia - oj bidulko.....znam to ....kilka tygodni temu miałąm też taka noc....no za cholerę nie mogłam zasnąć .....dopiero po 4.00 zasnęłam.....a P. mnie obudził 6.20 bo na 6.30 do pracy miałam :-D....
milka - współczuję @.....
no nic spadamy....Miłego dnia paniom życzę

reklama
Dzień dobry :))U nas dziś pobudka o 2:40 i dopiero o 4:30 Nela na dobre przysnęła... Pewnie zęby ale nie dała mi dziś zobaczyć dolnych dziąsełek... Teraz też coś jej drzemka nie wychodzi...
Dodatkowo mój aniołek nauczył się, że jak czegoś bardzo się chce to można krzyczeć... Mam nadzieje, że jej to przejdzie :)
zyrraffka - ja sądzę, że Łukasz zacznie chodzić wtedy jak poczuje się do tego gotowy i wystarczająco pewny i stabilny.
Kajdusia - może za cicho miałaś w domu i za mało osób i dlatego spać nie mogłaś? :) A z Piotrusia rzeczywiście możesz być dumna, spisał się jako mały gospodarz rewelacyjnie!
Asencja - już niewiele Ci zostało, dasz radę!
Gosiagro - gratuluję tak ładnie przesypianej nocki, a co do mleczka to może jej sie jeszcze odmieni. U nas Nela póki co to mogłaby pić mleko na każdy posiłek...
Agi - udanego spacerku :)

Zmykam wykorzystać jeden z ostatnich wolnych dni... :)

Do góry