reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

no to młody ucina sobie drzemkę, ja upodobniłam sie do człowieka, wszyscy po śniadanku, jak Tomek wstanie to mykamy na jakiś spacer - zaliczymy pewnie jakiś plac zabaw, drobne zakupu itp

Asencja jeżeli trwa to juz długo to ja bym mu łyżeczki nie dawała do rączki żeby się nie bawił, może przestanie tak robić, żeby nie nabrał nawyku bawienia się jedzeniem
jejku czyli to juz tuż tuż, namiary masz na kogoś żeby poinformować jak by co o rozwoju akcji?

Konniczynka tak dziękuję co prawda jeszcze nie wykończone tak jak bym chciała czyt. trzeba dokupić parę pierdółek do obu pokoi ale to dopiero jak zostanie kasa z remontu łazienki bo obawiam się że gdybym teraz zaczęła szaleć z zakupami to by brakło na łazienkę właśnie;-), więc jakieś 2 tygodnie spokoju we wrześniu wynosimy się do rodziców z czas na łazienkę,
oj nie zazdroszczę tego pakowania i przenoszenia a przede wszystkim później tego rozpakowywania

Milka oj tak jak oboje siedzą to różnica między nimi niewielka ale jak stoja to Asia wyższa o ponad głowę,
czemu nie mówiłaś wcześniej że będziecie w K-wie? ja co prawda na basen odpadam ale spotkanko czemu nie? i udanego objazdu wszystkich aguaparków

Zyraffka miłych ploteczek

Emalia
kochana a jak u Was z pracami w łazience? nas to dopiero czeka, na szczeście będą robić zaufane człowieki więc nie mam obaw o efekt końcowy
matko... dach jak to poważnie brzmi, oby szybko i sprawnie poszło
a ja? hmmm ja się czuję nad wyraz super w tej ciąży ( może po za zbyt dużym apetytem i szybko pojawiającymi się kg na plus:tak::-))

to coś popisałam

zmykamy i miłego dnia życzymy

reklama
czesc Laseczki

mamy dzisiaj rocznice ślubu i jedziemy do spa, ale bedzie wspaniale, czekam na meza jak na szpilkach i juz od 5 spac nie moge z tego szczescia ;)

moja znajoma fotografka zrobila nam a w szczególności Kubusiowi przeeeeeewspaniale fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem zachwycona, Kubuś w lisciach wyglada jak Alicja w krainie czarów, a przebrany na dynię wyglada cudnie, postaram sie dodac wreszcie jakies fotki;)

Kubuś zdrowy, bawi sie w kojcu, a kojec juz z 10 razy byl skrecany, maz musial gwozdzie powkrecac, bo Kuba prawie rozniosł go na czesci ;)

milego dnia babeczki i przepraszam, ze nikomu nie odpisuje, ale sie poprawie obiecuje ;)

łacze sie z Wami myslami, szczególne pozdrowienia na naszych kochanych ciezarówek ;)

Cześć :) Ja tez się oddzywam po kilku dniach nieobecności.
W sobotę byłam w Pobierownie na panieńskim :) było świetnie, a w niedzielę T. z Ignasiem przyjechali i cały dzien spędzony na plaży :)
Mały własnie zasnął więc mam chwilkę ale mam też dużo do zrobienia (pranie, prasowanie, pakowanie) bo jutro zaworzę Ignasia do Rodziców bo my w czwartek jedziemy do Torunia ( w piatek mamy wesele) a w sobotę wesele w Gorzowie. Mały maraton nas czeka ale mam nadzieję że jakoś damy radę :)
Widziałałam zdjecia i czytałam o spotkaniu Torunianek i nie tylko- wiadać że świetnie się bawiłyście, szkoda że nas tam nie było
:( mam jednak nadzieję że kiedys też nam sie uda z wami spotkać.
Ignaś dorobił sie kolejnego ząbka więc mamy aż 6 :)

Sorki że tak o sobie tylko ale jeszcze za bardzo nie nadrobiłam.

eagle- piekne zdjecia Tomeczka i Asi a ty jak kwitnąco wyglądasz, wcale nie widac tych kg :)

Cześć! Korzystając z okazji że mały śpi, chciałam tylko napisać dla zainteresowanych, że Damiś już ma się lepiej. Nocka nie przespana, ale brak gorączki. Więc nie wiadomo co to było... w każdym bądź razie już jest raczej ok. Uciekam robić obiadek a później na działeczkę. Miłego dnia!!! :)

Ja tylko na chwilkę i wracam do mycia okien. Ale jestem w takim szoku, że muszę się tym podzielić ;-) Emilka jeszcze śpi!!!!!!!!! A poszła spać o godzinę wcześniej niż zazwyczaj, bo kilka minut po 20. Ciągle zaglądam do niej, czy na pewno wszystko ok ;-) Chyba wie, że mama ma dużo pracy ;-)

Witam i ja:-)

Karolina śpi a ja mam chwilkę. Ciekawe czy uda mi się wysłac posta bo internet non stop mi się rozłącza:-(

Co taka cisza? Wszyscy pewnie korzystają z ładnej pogody.

dziś porozwoziłam cv po różnych domach opieki i szpitalach niestety wszędzie brak wolnych etatów w tej chwili:-:)-:)-(. Ale nawet nie wiedziałam że w jednym z ZOLi naczelną jest moja koleżanka więc liczę że coś się uda.

Teraz podczytam trochę i jeśli Karolina się nie obudzi to może uda mi się poodpisywac.

konniczynka ale śpioszek z Emilki:-), czuje że mamusia jest zajęta:). Ekspresowej przeprowadzki:tak:
Karola dziś poszła spac przed 22, o 3 obudziła się z ogromnym płaczem. Dostała butlę kaszki z której zjadła 50ml. i spała do 9. Teraz półtorej godziny już śpi:szok:.

Kasiek super że Damianek już lepiej. Współczuję nie przespanej nocki.

dorotka28 gratulacje dla Ignasia za kolejnego ząbka:-). Udanych wesel!

mama kubulki wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża z okazji rocznicy ślubu:-)!!! Prosimy o fotki:tak:.

emalia witaj:-). Gratulacje dla Jasia za stan uzębienia:-) i życzę szybkiego bezproblemowego wychodzenia kolejnych:tak:. No i szybkiego ukończenia remontu

Asnecja niewiem co poradzic w sprawie jedzenia, może dla pocieszenia napiszę że młoda też tak czasem robi że wyrywa mi łyżezkę z ręki i próbuje sama jeśc co kończy się zabawą że rozchlapuje wszystko i rozmazuje. A chciec jej odebrac łyżeczkę aby karmic to kończy się awanturą z jej strony i już po jedzeniu.

zyraffka miłego spotkania z koleżanką.

Milka dobrze rozumiesz z Warszawy do Radomia. W Warszawie jesteśmy zupełnie sami. Nie mamy od nikogo pomocy, a w Radomia i męża i moi rodzice, rodzeństwo, znajomi. Cóż byłam młodsza to koniecznie chciałam się wyrwac jak najdalej od domu, a teraz żałuję tamtej decyzji.

Ostatnia edycja:
Cześć Moje Kochane
Przepraszam że prawie wcale mnie nie ma ale brak czasu i przemęczenie daja o sobie znać. Jaś gada jak najęty np " cześć , spacer , banan , daj , jadę , idę , kulu kulu , pić , dziesięć , sześć , pilot pampers" i kilka innych rzeczy. Generalnie powtarza wszystko co się mówi Oczywiscie nie wyraznie ale po swojemu:) Ale zrozumiale a co najwazniejsze bardzo świadomie :):)
Przepraszam że nie poodpisuję ale musze iść ugotowac cos do jedzenia Pewnie dopiero w piątek na spokojnie będe moggła usiąść i Was podczytać. PRZEPRASZAM!!!!
Tylko chcę napisac Kasiek - Kochana moja Ty Zdróweczka dla Damisia - dobrze że gorączka posżła sobie! Widziałam posta Twojego po powrocie ale nie zdążyłam napisać...:( :*:*:* Buziolki dla Was.
Kolenderko- Spokojnej drogi o ile juz nie jesteście w domku!

No i jak to ostatnio mam we krwi( aż mi wstyd że Was zaniedbuję) wpadłam się tylko pochwalić
Że dzisiaj o 15
Zostałam zwolniona z Egzaminu Manicure - Pedicure!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Dzięki wszystkim za pamięć i troskę... niestety wysypka nadal jest... od dzisiaj mała przestaje dostawać kaszkę ryżową... już się zaczynam poddawać... coś czuję że czeka nas wizyta u alergologa.

zyraffka jeżeli chodzi o książeczki to u nas też tylko przewracanie, ewentualnie darcie stron (niszczyciel mały:p) :( A z chodzeniem to wydaje mi się że po prostu nie prowadź go za rękę to może sam będzie chciał spróbować - chociaż pamiętaj każde dziecko ma swoje tempo, czego świetnym przykładem są u nas zęby:p Niby jest jakaś malutka jedynka dolna, ale tak jakby połowa i żadnego następnego nie widać:(

Dziewczyny super że spotkanko udane!! Gratuluję! I nawet Majeczka taką piękną naukę z niego wyniosła;) Gratki dla małej:) U nas to cały dzień jest taaaataaaaa:))

Witajcie my tylko na chwilkę jutro mamy pogrzeb:( ale ja nie idę bo nie chce iść z Gaja!!!
A tak pozatym wszystkim chorującym zdrówka;)

Perfecta gratulacje!!

Emalia szybkiego remontu!!

Zdec to piszecie się na spotkanie??

reklama
to i ja się pojawię wieczorową porą. U nas minioy tydzień był bardzo smutny, w czwartek zmarła moja ukochana babcia, w sobote jechaliśmy na pogrzeb. Nie mogę tego ogarnać...Wiktoria dzień wcześniej pojechała na kolonie i do tej pory nie wie, a dla niej będzie to wielka tragedia bo była z prababcią bardzo związana.
Niby wiedziałam że babcia nie jest wieczna, ale tak trudno mi się z tym pogodzić:(
Oskar coś zakatarzony i przez to gorzej śpi, choć on nigdy za dobrze nie sypiał.
A z radośniejszych nowin to zostałam po raz kolejny ciocią:) mały Adaśko urodził się dzisiaj.Tylko jego mama smutna, że prababcia nie doczekała kolejnego prawnuka.
Nawet nie czytałam co się działo na bb...może we weekend dam rade ponadrabiać trochę.
Spokojnej nocki

Do góry