reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Dziewczynki a gdzie zaopatrujecie się w ciuchy ciążowe??

Ja kupiłam dwie pary spodni na allegro. Używane , ale w stanie idealnym. dziewczyna przysłała mi jeszcze ciążowy żakiet, ale tak juz na 8 i 9 miesiąc.
Planuję sobie jeszcze dokupić spodnie eleganckie i jakąś ładna tunikę, bo idziemy na wesele w styczniu, a nie chce sukienki kupować.
a teraz chodzę w normalnych bluzkach , tylko dokupiłam sobie bolerka dzianinowe, które przykrywają tylko biust, a na brzuchu normalna bluzka.

dziewczyny ja do lekarza idę 5 stycznia, ale ostatnio się fatalnie czuję. W Wigilię bolała mnie głowa i całą noc, aż przestałam widziec na jedno oko, już nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę (wczesniej już wyczytałam , że nie powinna zaszkodzić). Wczoraj znowu zaczęły mi latać mroczki przed oczami i znowu słabo widziałam, w nocy lekko bolała mnie głowa, dzisiaj czuję, jakby migrena się zbliżała. Narazie jeszcze siedze w pracy, ale zobacze jak bedzie , moze pójde do lekarza rodzinnego dzisiaj przynajmniej. Ja wcześniej miałam migreny i te bóle głowy sa potworne. Ale martwi mnie to, że coś mi się ze wzrokiem dzieje. A teraz żadnego prześwietlenia mi nie zrobią. Może wystarczyłaby wizyta u okulisty ??? Może potrzebuję okularów i stąd te problemy. jak myślicie??

Co do sylwestra, to my robimy imprezkę u nas. razem z nami bedzie 10 osób planowanych i 3 niepewne + 4 dzieciaczków. Pijących mniej więcej połowa. Mam nadzieję, że będzie sympatycznie. Ostatnio sylwester obchodziłam w 2004r., wiec troche się stęskniłam.;-)

reklama
witajcie:D
w Poznaniu jest jakis zjazd z calego swiata katolikow, i to co sie w restauracjach dzieje przechodzi ludzkie pojecie... w pracy bylam do 3rano ,bo mimo ze wyszli trzeba bylo posprzatac... a teraz musialam wstac o 8 bo jade do kolezanki na chrobrego zrobic sobie tipsy na sylwestra,a potem znow do pracy;/

na sylwestra ide z moim glupim mezem,mama jej facetem (czyt,moim uwielbionym ojczymem) i 4 przyjaciol. bal na 160 osob u nas na wsi :D

przedwczoraj byla u nas glos wyborczy w kyokai,mam nadzieje ze nie przegapie tego odcinka, bo kolega master mial mine wystraszona dosc :D

wczoraj chyba poczulam w koncu to... a moze to jelita? bylo to dosyc dziwne,takie pukniecie od srodka,nie umiem tego wytlumaczyc.

znowu nic mi sie nie chce;/ pzdr i milego dnia':D

Witam Was porannie:-)

scorpioniczkaa współczuję Co kochana tych migren- wiem doskonale co to jest bo sama mam. Na szczęście teraz troche się uspokoiły:tak:ale u mnie zaburzenia widzenia były związane właśnie z migreną:tak:więc może to taki "pakiet":-pNajlepiej będzie jednak jeśli pójdziesz do lekarza- lepiej dmuchac na zimne. Zdrówka życzę:tak::-D

Widzę że tu coraz więcej rozmów o płci:tak:Moja ginka mówi że jeszcze za wcześnie na rozpoznanie, bo łatwo o pomyłkę. Narządy dziewczynki i chłopca są teraz bardzo podobne. A ja Wam powiem, że teraz jakoś przestało się to dla mnie liczyć:szok::confused:na poczatku chciałam dziewczynkę, ale teraz naprawde jest mi to obojętne. Byle zdrowe, silne i... różowiutkie hihi:-D

lasposa podjedz sobie przy okazji do bajki do dąbrówki ja ostatnio byłam jak wracałam do domu tak pooglądać co mają wózki też .Niezłe w przystępnych cenach nawet taniej niż na allegro i przede wszystkim duży wybór wstępnie mamy wybrany
skorpioczniczkaa ja kilkakrotnie też miałam takie bóle głowy kiedyś też mi się zdażały ale brałam tabletkę i spokój a tu nie można nawet kompresy nie pomagają wczoraj właśnie taki dzień miałam byłam nie do życia ale sprawdzałam ciśnienie i miałam bardzo niskie to pewnie dlatego

Witam się i ja poranną porą:-)

scorpioniczka też mam czesto bóle głowy, raz jeden tylko zdarzyło mi się mieć przy tym mroczki przed oczami i wtedy miałam coś z ciśnieniem (plus to zewnetrzne tez nie było najlepsze). Myslę ze wizyta u okulisty jak najbardziej wskazana i nie chodzi mi tu o okulary tylko o zmierzenie ciśnienia w oku. Nie znam się na tym ale moja mama ma problemy z oczami i tez często ma migreny i wtedy właśnie ma mierzone ciśnienie w oku więc może coś w tym jest. Spróbowac warto, napewno nie zaszkodzi.:-)

Zjem sobie śniadanko i jade do rodziców po córkę bo została wczoraj na noc u dziadków:-) a później na zakupy musze jej kupić spodnie takie ocieplane na sanki, coprawda śniegu u nas malutko, ale mam nadzieje że wkońcu przyjdzie:-)

Mój maluszek sie rozbrykał i daje znać o sobie już konkretnymi kopniaczkami, szczególnie wieczorem jak leże na plecach:-)
Miłego dzionka

Widzę że tu coraz więcej rozmów o płci:tak:Moja ginka mówi że jeszcze za wcześnie na rozpoznanie, bo łatwo o pomyłkę. Narządy dziewczynki i chłopca są teraz bardzo podobne. A ja Wam powiem, że teraz jakoś przestało się to dla mnie liczyć:szok::confused:na poczatku chciałam dziewczynkę, ale teraz naprawde jest mi to obojętne. Byle zdrowe, silne i... różowiutkie hihi:-D[/QUOTE]
mój mówi to samo ale właśnie tak jak tobie jest to teraz obojętne też chciałam dziewczynkę ale u mnie zamówienia na obie płci dziadki chcieliby wnuczkę syn chciałby brata i ma nadzieję ze będzie więc i tak wszystkim nie dogodzi a dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe

nie wiem jak to jest będąc w środe na usg lekarka powiedziała że będzie chłopak na 100%:-) był to 18 tydzień. Powiedziała mi że gdyby nie była pewna to by mi wogóle nie powiedziała:-) wszyscy sie cieszą z chłopaka. Moja córka zasypuje mnie laurkami dla kochanego braciszka Oskarka:-)

witam kobietki dzis mam wolne:-), obudziłam sie rano z okrutnym bólem gardła, cholewcia:baffled: kupiłam już syrop tabsy do ssania i mam nadzieje ze przejdzie bo od stycznia zapowiada nam sie niezły młyn w pracy, i szefowa liczy na pełną obstawe.

wczoraj bylismy oglądać mieszkanie, no idealne:tak:, tylko boję się ze nie zdążymy i ucieknie nam taka okazja. Musimy szybko wziąść ślub cywilny, a na to trzeba przynajmniej miesiąc i załatwiać kredyt. a w międzyczasie ktoś inny pewnie zgarnie nam mieszkanko sprzed nosa...

Witajcie,

u nas sniezek popadal, ale temperatura na plusie , wiec pewnie zaraz wszytsko stopnieje:-(
Gosia- gratuluje udanych wieści:-D
scorpioniczka - mi sie zdarza mieć mroczki przed oczami, byłam u okulisty i musze zrobić jeszcze jakieś jedno badanie, więc myślę, że warto sie przejsc

reklama
czesc dziewczyny
bylam rano na pobraniu krwi bo w poniedzialek wizyta....w końcu już sie nie moge doczekac:tak::tak::tak:

ja juz po sniadanku najadłam sie tostów z dżemikiem truskawkowym i chyba zaraz pęknę
ciesze sie ze wizyty udane :tak:;-):-D
my potem zmykamy na zakupy wiec zycze Wam miłego dnia buziaczki:tak:

Do góry