reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Mówicie że ZUS już rozdziela pieniążki:-)
Muszę sprawdzić na koncie czy przyszła moja rencina:-)

Niestety jeszcze nieeeeeeee:eek::eek:

mi rozdziela pracodawca z czego sie ciesze, ze zawsze pieniadze sa na czas i dosyc szybko, a z ZUS-em to pewnie roznie bywa:no:

pieniądze na zwolnieniu w ciąży powinny być wypłacane w ten sam dzień co wypłata od pracodawcy:-)
aha i przypomniało mi się też, że wychodzi więcej, bo z zasiłku chorobowego nie pobiera się składek zdrowotnych tylko podatek, bo ZUS płaci Nam ze składek zdrowotnych, które do tej pory pobierał, a jak dostajesz normalną wypłatę to tam są te wszystkie potrącenia

cześć ciężaróweczki!

o jak mnie dawno nie było...muszę poczytać zaległości. Na razie chciałam się przywitać. Ostatnie dwa tygodnie to jakiś koszmar- ciągłe nudności i tak złe samopoczucie, że kompa nie miałam siły otworzyć. W poniedziałek była na wizycie. Kropek urósł i miał 18, 40 CRL jupiii;-) serducho bije i wszystko jest dobrze. Gdybym jeszcze tylko ja się lepiej poczuła to byłaby już wspaniale:tak:
Jak tylko dojdę do tego jak- to wkleję zdjęcie z usg fasolki.
Pozdrawiam

Dziewczyny czy macie czasami kłucia w podbrzuszu??
Jakieś 15 min temu złapały mnie takie kłucia że się zwijałam z bólu, do tego zrobiło mi się strasznie niedobrze i zwymiotowałam. Teraz kłucia są mniejsze ale odczuwalnie :eek:

cześć dziewczyny, dawno mnie nie bylo na forum ale to przez natlok spraw, za dwa tyg ślub;-) bylam dzis na usg, zaczął sie 11 tydzień, maluszek ma 4,5cm i szaleje w swoim domku strasznie, wiercil sie i wiercił ;-) jestem po badaniach na choroby zakaxne i wszystko ok, 16.12 ide na usg szczegółowe z przeziernoscia. jesli chodzi o mdlosci to mam je juz za soba, tylko po wstaniu z lozka wymiotuje ale potem jest ok i mam wilczy apetyt.pozdrawiam wszystkie czerwcowki.

Witam was dziewczyny
U mnie narazie spokojnie.Staram sie uczyc i siedze przy notatkach, synek jednak za bardzo mi nie pozwala:-(Ale szczerze mowiac juz mam dosyc i czekam do srody zeby juz bylo po wszystkim:wściekła/y:Teraz dodatkowo siedze i sie denerwuje bo rano jak bylam w toalecie i sie podcieralam mialam krew:szok::no::wściekła/y:Niby nie bylo duzo jakby zabarwione ale jedank spanikowalam.Poszlam do lekarza i powiedzial mi tylko ze jak cos bedzie sie dzialo to mam do szpitala jechac:-(Najgorsze ze maz nie zalatwil dziesiaj wolnego w pracy a ja siedzie z 2 dzieci :-(Jak narazie nic sie nie dzieje i czysto na papierze, ale boje sie bo dopiero za tydzien pierwsze usg:-(Juz nie wiem co robic a najgorsze jest to myslenie:-:)-(

reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanie o ile oczywiście będziecie chciały odpowiedzieć, gosia dostałaś 160zł więcej a jaką miałaś podstawę?
Bo ja się tak zastanawiam ile ja dostanę? Podstawy mam 2tys.

Do góry