reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mam wiadomość od ewus, pisze w SMS:
"Niestety wczoraj musiałam jechać na pogotowie bo dostałam strasznych skurczy... na szczęście szyjka zamknięta, jak narazie nie zrobili mi nawet usg.... a skurcze nie ustają i boli dalej....:(ale muszę się jakoś trzymać i wierzyć że będzie dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. smutno mi bez was"
:-:)-:)-:)-(Także dziewczyny chyba nie jest za ciekawie, już jej piszę że wszystkie trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG.

Kochana trzymaj się:tak:Oby szybciutko zrobili Ci usg. Vo i wracaj szybciutko do nas:-)

krakowianka weź no-spę jak dziewczyny radzą i odpoczywaj dużo. Trzymam kciuki żeby szybciutko przeszło:tak:

reklama
Ja też biorę aspargin też jest z potasem brzuch nie twardnieje ale wrazie czego i pytałam gin co brać jakby twardniał to przepisał właśnie nospe forte ja tak na wszelki wypadek bo poprzednio całą ciąże mi twardniał ale teraz na szczęście nie
zdec-będziesz wiedziała jakby ci się napinał jest twardy jak kamień przez kilkanaście sekund i chce się odrazu siku przynajmiej ja tak miałam w poprzedniej ciąży teraz raz na pare dni też się tak napina ale jak żadko to podobno macica musi tak ćwiczyć

Napisałam ewus że trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG. Niestety ma wiele rzeczy podobnie jak ja:-( Odpisała:
"Mam nadzieję że jutro zrobią mi USG, bo inaczej to w moim przypadku nikt nie wie czy jest tętno.... czuję ruchy ale nie jestem w stanie określić czy to oboje dzieci się rusza...narazie faszerują zastrzykami i tabletkami i kazali leżeć, ale nic nie pomaga...:( dziękuję kochane, życzę wszystkim zdrówka...."
Odpiszę jej żeby informowała nas na bieżąco.
Z drugiej strony to my czerwcóweczki mamy jakiegoś strasznego pecha, chyba jest tu raptem kilka dziewczyn zliczyć by je można na palcach dwóch rąk, które przechodzą ciążę bezproblemowo:-:)-(

rzeczywiscie duzo z nas miało/ma problemy:-:)-(
trzymam kciuki Ewus za pozytywne usg:tak:

zdec- a ten spargin to tylko magnez czy coś jeszcze?
ile razy dziennie go bierzesz i jak długo masz go brać ?

Dokładnie tak jak już ewelinka napisała aspargin jest z potasem. Biorę go dwa razy dziennie, dostałam go na słabe wyniki morfologii, ale teraz nie pamiętam na co: bo Hematokryt, Hemoglobinę i erytrocyty wszystko miałam poniżej normy.

DZĘIKI dziewczyny - zadzwoniłam jeszcze raz i powiedział, że jak twardnieje to nospę a tak to dodatkowo 2x MAGNE B6 :-). Teraz mam wrażenie, że z lewej strony jest twardy, to chyba teraz mała tam siedzi. A sikam często a wy? czuję czasem parcie takie na pęcherz ide a tam mało leci. :happy:

Napisałam ewus że trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG. Niestety ma wiele rzeczy podobnie jak ja:-( Odpisała:
"Mam nadzieję że jutro zrobią mi USG, bo inaczej to w moim przypadku nikt nie wie czy jest tętno.... czuję ruchy ale nie jestem w stanie określić czy to oboje dzieci się rusza...narazie faszerują zastrzykami i tabletkami i kazali leżeć, ale nic nie pomaga...:( dziękuję kochane, życzę wszystkim zdrówka...."
Odpiszę jej żeby informowała nas na bieżąco.
Z drugiej strony to my czerwcóweczki mamy jakiegoś strasznego pecha, chyba jest tu raptem kilka dziewczyn zliczyć by je można na palcach dwóch rąk, które przechodzą ciążę bezproblemowo:-:)-(
:szok::no::no: jestem w szoku, rzeczywiscie sporo juz bylo na naszym forum przezyc..

Zdec dobrze jej odpisalas, niech sie mala trzyma my tu wszystkie o niej myslimy i bardzo nam jej gaworzenia brakuje :tak::tak: Informuj nas jak tylko czegos sie dowiesz

krakowianka - oj sikanie to moja zmora teraz :-D niby mi sie chce już lecę, byle szybko, a tu poleci trochę i o.. po zabawie :-D
Dobrze, że już masz zalecenia :tak: ja też no-spę ciągle łykam, bo brzuch mi twardnieje, moja mała też wcześniej ciągle z lewej siedziała :-) czasem, aż to bywało bolesne, ale ją przeganiałam na srodek trochę wtedy :-p:-p

reklama
krakowianka - oj sikanie to moja zmora teraz :-D niby mi sie chce już lecę, byle szybko, a tu poleci trochę i o.. po zabawie :-D
Dobrze, że już masz zalecenia :tak: ja też no-spę ciągle łykam, bo brzuch mi twardnieje, moja mała też wcześniej ciągle z lewej siedziała :-) czasem, aż to bywało bolesne, ale ją przeganiałam na srodek trochę wtedy :-p:-p

No to mnie pocieszyłaś, bo moja mała właśnie ciągle z lewej siedzi, wypina jakąś część ciała tylko nie wiem co to, a jak się kładę to czuję bardzo wyraźnie, bo brzuch mi się z tej strony wypina hahaha :-D. a NOSPĘ ILE RAZY DZIENNIE BIERZESZ ? i codziennie ?

wczoraj zrobiłam tak mojemu mężowi :angry: bo mnie coś strzeliło :wściekła/y:

Do góry