reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

No ja juz mam 7+ :wściekła/y:, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami :confused2:

j ajestem juz na maxa przerazona 8 będe u lekaza to sie zapytam ja juz się bałam ze mamzatrucie ciążowe ale jest ok
mi zawsze na wieczór tak chce się pić i wtedy wypijam całą butle a tak to w dzień normalnie
ja miałam postanowienie ze max przez całą ciąże to 15 kilo
a ja przez 2 miesiące 8 :szok: to z amiesiąc juz będe miala 15 a gdzie do czerwca :rofl2:

reklama
ja ostatnio w ciągu miesiąca przybrałam 3,60 a od poczatku 12 kg i staram sie nie opychać ograniczam słodycze na maksa a i tak waga mi leci i też nie wiem co zrobić:-(

Gryzka gratuluję synka:-) i oby ptaszek nie odleciał:-p bo jak zaczniesz zakupy robić pod kątem chłopca a tu dziewczynka by się pojawiła... hoho :-D:-D:-D a z imieniem napewno sobie poradzicie:tak:
Z ciuszkami mam spokoj - przy corce chcielismy "niespodzianki" do konca i kupowalismy same "unisexy" ;) A na potem .. no potem to sie bede rozpedzala ;) bo o ile spodenki to mamy, to bluzki i rajstopki .. same kwiatuszkowe albo inne ewidentnie dziewczece ;)

ja dziś w realu w promocji kupiłam 2 kartony pampersów:rofl2: chyba oszalałam że tak szybko bo to rozmiar 3, ale w sumie zzwyczaj już 2miesięczne dzieci takie noszą, a opłacało się więc wzięłam:-p:-p
i właśnie pytanie do Was, czy kupujecie rozmiar 1 czy od razu 2 na początek?oczywiście mam nadzieję że wszystkie będziemy rodzić w terminie, bo wiadomo że wcześniaczki to mniejsze muszą mieć.
Od razu 2jki - jesli 1nki to tylko najmniejsze opakowanie (bedzie na szpital - liczcie ze maluch na poczatku zuzywa okolo 10 pieluszek dziennie). Jakby urodzil sie malutki to dokupic - a jak nie to zdazy wyrosnac ;) 2jek tez nie kupujcie za duzo.
Z 3jkami - spokojnie - i tak zuzyjesz - a to sie nie psuje ;) Poza tym niektore maluchy inny rozmiar z pampersow a iny z huggiesow uzywaja ;D bo obie firmy maja inne "typy sciagaczy" - i zalezy jak ktore pasuja.

Swoją drogą...Wy już robicie krzywą cukrową a u mnie już 27 tydz. leci:szok:chyba muszę się spieszyć z tym badaniem:szok:
Spokojnie, wazne by robic to po 24 tygodniu ;) No i zeby nie odwlekac tego w nieskonczonosc - jakby cos jeszcze wyszlo "nie tak" to musi byc czas na poprawienie tego stanu i na 2 badanie.

No ja juz mam 7+ :wściekła/y:, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami :confused2:
Nie przejmujcie sie tym az tak co do kilogramka - i bierzcie pod uwage, ze 10kilo to Wam zejdzie po porodzie ;] No i dla wiekszosci karmienie piersia bardzo ladnie podziala na utrate wagi - mnie niestety wiem ze to omija ;/ I tylko mam nadzieje, ze nie pobije swojego rekordu z poprzedniej ciazy .. no ale jakby co mam juz wprawe w czesciowym zrzucaniu kilogramkow:>
Bierzcie tez pod uwage, ze wiekszosc z Was to kruszynki - i dlatego dodatkowe kilogramy beda "wieksze" niz u nieco mniej kruszynkowych czerwcowek ;)

ja napewno tetrowe będę kupywać,ale właśnie pytanie przede wszystkim do mam ile pieluszek tetrowych jest potrzebnych?
Tetrowych potrzeba tak okolo 10 - potem sa rewelacyjne jako wszelakie szmatki - wchlaniaja wode rewelacyjnie ;> Tanie sa na allegro - tansze niz w marketach, a i lepszej jakosci. Flanelowe warto dla nas kupowac jako "okrycia" - ja kupilam 5, ale uzywalam moze ze 2-3."Dla nas" - jako rodzacych w czerwcu. Malca warto okryc czyms leciutkim w lato na spacerze - zeby go nie przewialo, a jednoczesnie zeby nie przegrzac; ochrania takze przed sloncem. I czesto na spacerku letnim bylo tylko body + czapeczka i okrycie pieluszka wlasnie. Kocyki sa po prostu za cieple ;)

oczywiscie 10 tetrowych tylko wtedy jak chowasz na "pampersach" ;) Jak tylko na tetrze, to ponoc warto kupic ze 40 .. ale o ile malec nie ma uczulenia na "pampersy" to kto by sie teraz pakowal w tetre o_O :)

Jestem:-)
Wyniki książkowe.SZyja długa i zamknięta.Jędruś został Jędrusiem:tak:Torbielki są ale najwazniejsze ze nie mają podłoza wirusowego,mam się nie martwic :tak:Główka odpowiada wielkością rzeczywistemu terminowi ciąży24/25tyg .Kolejny 1kg na + czyli razem mam +3,5:szok::-DJak na moje poczynania jedzeniowe to bd mało.Miałam mierzony brzuch cm(macice)to zrobił oczy:szok:i powiedział ze duzy:szok:
Jutro na 12 na szczególowe USG w szpitalu.

ita podpytałam o Twoje szczawiany, więc tak,,jezeli nie masz etytrocytów i licznych nabłonków nie masz czym się przejmowac jest to normalne.

reklama
To ja babeczki zmykam,
liliti dobrze czytać dobre wieści:-) od Ciebie
olimpia72 gratuluję wizyty
izia_tcz to trzymam kciuki za weekendowe badania
gryzka to podziwiam że chcesz chować na tetrze:tak:
ja tam tymi kilogramami się już nie przejmuję bo i tak nic nie zrobię:-):no: więc z tym plusem do 9 miesiąca się pogodziłam, a co mam zrobić, że mi się chcę po prostu żreć:rofl2::-D
dobranoc czerwcóweczki;-)

Do góry