reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam Was dziewczynki.
mało sie udzielam bo to co się tu ostatnio działo mnie po prostu przygniotło.
jestem za słaba psychicznie :-(
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
Kolejna wizyte mam 16 marca

reklama
sealet pisze:
na temat szczawianów wapnia w moczu wiem troche z autopsji, bo jako mała dziewczynka długo sie z tym problemem borykałam. Jeżeli szczawianów jest dużo może to świadczyć o zaczynającej się kamicy szczawianowej lub tzw piaskiem. Zaradzic temu mozna poprzez picie dużych ilości płynów, żeby wypłukiwać kryształki. Ponadto trzeba ograniczyc w diecie produkty w nie bogate : szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i mocną herbatę. Z herbat najmniej szczawianów ma herbata zielona;-) Żurawina jest też dobrym pomysłem, bo zakwasza mocz i zmniejsza wytrącanie kryształów

dziękuję za rady:-) o tej diecie to nie wiedziałam:sorry:
a jedna pyralgina napewno nie zaszkodzi, oby jak najmniej tego przyjmować!

cobra18 to faktycznie na nieciekawego lekarza trafiłaś, lepiej zmień, ale idź do lekarza koniecznie;-)

dorotka28de to szerokiej drogi życzę i oczywiście udanego weekendu:-)

Ania. dobrze że zrobiłaś sobie kolejną glukozę, przynajmniej się uspokoiłaś:tak:

karo85 udanego popołudnia i wieczoru, ale myślę że taki będzie:-D ...teatr, kolacja...;-)

lenaDTR
dobrze że idziesz do lekarza, bo tak jak napisała zdec bólu brzucha w ciąży nie można lekceważyć

Witam Was dziewczynki.
Do tego mam remont w domu i bajzel taki ze nie wiadomo w co rece włozyc ale jak tylko mam chwilke to podczytuję pocichutku(choc to bardzo trudne bo piszecie bardzo duzo) co u Was słychac i trzymam kciuki za kazda z Was i przezywam z Wami kazda wizyte i nowe wiadomości z brzuszków.

Mnie zaczeła sie skracać szyjka :-( w ciągu 3 tyg z 5 cm do 3.9 cm do tego puchna mi nogi i lekarz kazał mi jak najwiecej lezeć.
Do tego mój maluch jest mniejszy niz powinien byc :-( jak byłam na wizycie w 20 tyg to powinien ważyc miedzy 350 a 500gr a wazył 300 teraz nie wiem czy przybrał bo tak sie wiercił ze lekarz zdołał tylko zmierzyć tentno i sprawdzic szyjke.
to faktycznie musisz odpoczywać i dbaj o siebie, a z tym pomiarem to może lekarz też niedokładnie zmierzył maleństwo, bo to często nie są dokładne te pomiary.
Poza tym niektóre dzieci są mniejsze a niektóre po prostu większe i tyle i wszystko jest ok

Witam Czerwcówki,
moje kłopoty ze snem nadal trwają, ale pocieszajace, że u Was jest podobnie :-).
Ja też chodzę na wizyty mniej więcej co 3-4tyg. Przez to, że musiałam zmienić lekarza, tak wypadło, że przerwa od ostatniego usg będzie trwała prawie 6 tyg i już nie mogę się go doczekać. A do 8 marca jeszcze tyyyyle czasu! :eek:
Witajcie w ten wiosenno-zimowy poranek:)Ja dzisiaj nie poszłam do pracy:(Idę do lekarza, bo brzuch mnie boli i nie wiem co jest:(Nie mam go twardego a boli jakbym miała dostać okres;(Myślicie, że to coś poważnego??:-(
nie ma co się martwić na zapas, ale lepiej jak najszybciej sprawdzić. mój lekarz mówił, że na tym etapie ciąży groźne mogą być właśnie twardniejacy brzuch i bóle jak przy miesiączce.

cobra jakim cudem tak długo nie wytrzymałaś? :szok: mnie by nerwy zjadły, że nie sprawdzam na bieżąco czy wszystko jest ok, no ale ja jestem raczej przewrażliwiona ;-)

to faktycznie musisz odpoczywać i dbaj o siebie, a z tym pomiarem to może lekarz też niedokładnie zmierzył maleństwo, bo to często nie są dokładne te pomiary.
Poza tym niektóre dzieci są mniejsze a niektóre po prostu większe i tyle i wszystko jest ok

ja tez się pod tym podpisuje i wagą dzidzi się nie przejmuj, bo napewno dziecko nadrobi i wszystko jest w porządku:-)

gosiagro dziękuję, jak jeden oddział to faktycznie lepiej nie ryzykować. moja teściowa będzie też miała radioterapie po chemii i pytali się jej czy małe dzieci są w rodzinie, albo kobiety w ciąży. od razu jej powiedzieli że nie będziemy mogli jej odwiedzić, ani ja ani mąż, bo raz że oddział napromieniowany, a dwa to i od niej będzie emanować. ja tylko nie wiem czy to tylko pierwszego dnia po naświetlaniu nie możemy się z nią widzieć, czy przez kilka dni...:confused2::confused2::confused2: oczywiście jeżeli wyjdzie od razu ze szpitala...

Witam Was dziewczynki.

witam dziewczynki :-)
troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

w Uk nie ma badania ginekologicznego do końca ciązy :cool:

jak bede tutaj to powiem lekarzowi moze mnie obejży od dołu :rofl2:

troszkę sie przestraszyłam, ponieważ ja jesczcze nie byłam badana w ciąży "od , dołu" i tez tak puchne - moze tez powinnam jak najwięcej lezeć

mi za każdym razem bada szyjkę, jak kiedyś miał wątpliwości to od razu USG szyjki zrobił.
jednak polska służba zdrowia nie zawsze najgorsza...:cool:

reklama

Jak to chcesz powiedziec ze połozna która sie Toba zajmuje nie sprawdza co sie TAM dzieje???:szok:

Do góry