reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Yoshe - nic nie masz na to ciśnienie przepisane? ja nie wiem, jak się ma samo obniżyć - chyba dużo pić trzeba. Trzymam kciuki, by się udało i szpital Cię ominął

odebrałam wczoraj wyniki i mam ciałka ketonowe w moczu - juz pisałyście o tym - zobaczymy co na to powie lekarz - za to hemoglobina mi się podniosła - dieta cukrzycowa robi cuda:tak: martwię się natomiast wynikiem TSH - mam chora tarczycę i obecnie wynik spadł mi nieznacznie poniżej normy - wiem, że to wynik nadchodzącej wiosny, ale dzwoniłam wczoraj od razu do endokrynologa i ... nie ma Go - dopero od przyszłego tygodnia będzie - na właśną rękę nie chcę zmieniać dawki leków, więc muszę poczekać
biorę leki na nadciśnienie i to 4 tabletki na dobę... czasem okresowo się podwyższa,a potem wraca do normy. kiedy jednak dłużej utrzymuje się na niebezepicznym poziomie 150/100 zgarniają mnie do szpitala :sorry2:
Andzia a skoro piszesz, że nieznacznie Ci się ten poziom obniżył, to może lepiej poczekać na lekarza i samemu nic nie kombinować.

zrezygnuj zupelnie z soli i pij duzo wody niegazowanej, moze pomoze przy cisnieniu, wyeliminuj tez ziola i przyprawy podnoszace cis czyli np cynamon

sprobuj moze popijac zelazo sokiem pomaranczowym z wit C, mi tak radzil aptekarz, wtedy zelazo lepiej sie wchlania
z soli już dawno musiałam zrezygnować przy moich problemach z nadciśnieniem. jedyne co, to czasem stosuję sól niskosodową (bo to sód z soli jest niezdrowy). a z tą wodą trzeba uważać, bo jak zacznie się zatrzymywać w organiźmie przy wysokim ciśnieniu to już na 100% ląduję w szpitalu ;-)
3 razy dziennie biorę witaminę C (na zakwaszanie moczu, żeby bakterie się nie utrzymywały) i jakoś żelazo nie chce się lepiej wchłaniać :-(

yoshe - mam nadzieje, ze to cisnienie się unormuje, ja bardzo często mam niskie nawet 90/50:szok::szok: a u gina zwykle 145/90:-D
a tak, zespół białego fartucha to się nazywa podobno :-D niestety ja mam podwyższone przez dłuższy okres czasu, do tego dochodzą jeszcze tzw. piki ciśnienia, czyli to o czym piszesz-nagłe skoki.
zdrówka życzę!!

dzięki dziewczyny za rady. miło mieć takie wsparcie w koleżankach z forum :-)

Witajcie Kochane w piątkowy poranek;)Ja już mam zamówione okno do sypialni;)Właśnie spisałam umowę;)

Po wczorajszych naukach małżeńskich śniły mi się jakieś koszmary;(

He he chyba więcej nie pójdę;)
lenaDTR opowiedz coś więcej o tych naukach! :-)

reklama
Witam sie ponownie dzisiaj
chciałam sie kimnąć chwilke jeszcze ale jak juz przysypialam to zadzwonila kolezanka i potem juz nie moglam zasnąć:no::no::no::no:

dziisaj jednak nie ide na zajecia nie chce mi sie strasznie jestem jakas zmeczona bolą mnie plecy i jakos dziwnie sie ogolnie czuje, ale dobrze ze malutka cały cas daje o sobie znac rano zawsze takie tańce odstwia ze pękam ze śmiechu:-D:-D:-D:-D teraz tez sie wypycha i przekreca juz od pol godziny chyba ma za mało miejsca juz i nie moze uloży sie do snu jak jej mamusia

troszke pobolewa mnie podbrzusze dzisiaj poleze w łóżku cały dzien obiadek mam zrobiony wiec bede sie lenić:tak::tak::tak:

a co do cisnienia to ja przed ciaza miałam wysokie dosc bo tak okolo 135/90 teraz w ciązy mam 100/60 jakos w tych granicach czasem nizsze
tylko u lekarza zawsze mam w normie 120/80 a w domu to zasypiam masakra

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zrobiłam sobie szybkie wyjście do sklepu po budyń i:szok::szok: jak jest ciepło. Ludzie to w cienkich kurteczkach lub samych bluzach chodzą a ja wyskoczyłam w butach i kurtce zimowej :-D :-D :-D Czyżby w tym roku nie było wiosny tylko od razu lato?? :-(

Znowu jestemdaleko w tyle...
agast22 - ''No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)''
agast22 jesli jeszcze tego nie zrobilas to prosze o dokladny opis i opinie na odpowiednim watku. Teraz nie mam czasu tego sprawdzic,ale na pewno to zrobie:) To moj pierwszy upatrzony wozek,ale opinie czytalam rozne...;/

liliti - mam nadzieje,ze do tej pory wszystko ok. Z calej sily trzymam kcuki za pomyslny rozwoj zdarzen, obys wylezala tam jak najdluzej...

krakowianka79 - no to sporo przed Toba. Trzeba byc jednak cierpliwym i dzielnym, mimo tego wszechogarniajcego bolu... Wierze,ze wszystko bedzie dobrze. Jagodka bawila sie pewnie z innymi malutkimi aniolkami :) a wiersze piszesz piekne...:)

ewelinka307 - moj krzyczy do mnie na schodach: 'no,no, turlamy sie babciu,albo kulko...'

reklama
Do góry