reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie po wspanialym wiosennym weekendzie, mam nadzieje ze slonca dla wszystkich starczylo :tak:

Ja wlasnie odebralam wyniki i zelazo i biale cialka troche zanizone, glukoza ok , toksoplazmozy brak, o co chodzi z tymi bialymi krwinkami, miala ktoras z was obnizone?

Ewus dobrze ze juz w domu, no to masz juz mala probke jakie rozrabiaki ci w brzuchu rosna :-D Oby tylko wytrzymali jak najdluzej u mamy. A na lecace mleko moze stosuj wkladki do biustonosza dla karmiacych mam?

ewela28 krecha nie u wszystkich kobiet sie pojawia, ja mam od 14tyg, moja kolezanka nie miala w ogole :tak:

paula co do tego sluzu to najlepiej zapytac lekarza, czop z tego co czytalam raczej tak nie wyglada, ale lepiej to sprawdzic :blink:

gosiagro badzcie dzielni to juz ostatni kurs, mam nadzieje ze po nim bedzie juz wszystko dobrze!!

Zycze zdrowka chorowitkom, oj ale nas tu cos ciagle lapie! :shocked2:

Ostatnia edycja:
Wrocilam od tego lekarza "nie mojego" i mam wszystkie skierowania ktore chcialam w tym na usg wiec jestem jakies 225zl do przodu :) lekarka bardzo mila nie byla ale powiedziala ze moge bez problemu po te skierowania przychodzic :)

Zdec- zus ma na wypłate 30 dni od dnia wpłynięcia zwolnienie do zusu.

Ewus- dobrze ze juz jestescie w domku! Lez kochana ile sie da!

Kreski na brzuchu jeszcze nie mam. w poprzedniej ciąży juz miałam i to bardzo wyraźną. Nie wiem od czego to zalezy w sumie..?

Wracajac od lekarza zahaczyłam apteke i kupilam podkłady poporodowe, podkłady na łóżko i do przewijania malucha, Linomag, maść na brodawki dla matek karmiących, obcinaczke do paznokietkow i szczoteczke do włosków, takze moge juz zacząć torbe pakowac :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja sie tak zastanawiam jeszcze nad ta kreska na brzuchu, bo ja jej jeszcze nie mam, kiedy ona sie pojawic moze ?

Ja też jeszcze jej nie mam, hihi :-)

Co do tej glukozy to ja też niewiem w czym taki problem ide na glukoze w piątek i bardziej stresuje się tym że musze iść tam na czczo i pewnie stać w kolejce a wypicie to już sama przyjemność przynajmiej troche więcej energii odrazu w poprzednich ciążach niemiałam z tym problemów no ale co by tu dużo nie pisać ja jestem strasznym łasuchem i dla mnie zjedzenie słoika miodu czy dzemu albo czekolad w przeróżnych postaciach to norma he he:happy2:

Ja też uwielbiam słodkie rzeczy, ale ponownie tej glukozy bym nie wypiła :-)

No własnie, bo ja w poprzedniej ciazy tez miałam i to bardzo widoczna,dlatego sie tak zastanawiam czemu sie raz ma ,a potem nie, w sumie lepiej,ze jej nie ma ladniej brzuchacz wygląda :-)

W sumie to ja też nie mam tej kreski, pomimo tego że ostatnio to miałam już bardzo wyraźna:)
Ale jakoś za specjalnie za nią nie tęsknię:p

Zrobiłam sobie spacerek na pocztę:) Piękna pogoda dzisiaj:) Odebrałam ostatnią paczkę dla Natalci i jestem zachwycona szczególnie taką kurteczko-sweterkiem różowym z misia z prosiaczkiem Disney'a:) Jest przecudny, 100% piękniejszy niż widziałam go na aukcji:)

Teraz muszę się wziąć za jakąś robotę w domu, pranie już czeka na pozbieranie ze sznurków i rozwieszenie nowego z pralki:)

Lena kuruj się. Już chyba większość z nas była chora w tym miesiącu:( Więc już teraz choróska powinny się od nas z daleka trzymać:)

ewus cieszę się że już do nas wróciłaś. Odpoczywaj teraz jak najwięcej, zapomnij przede wszystkim o gotowaniu!!!!! bo wiem że wcześniej robiłaś to strasznie często i dla wszystkich!!!! Teraz to rodzina powinna się Tobą zająć i to oni powinni Ci gotować!!

ja kreseczke też mam
obiadek już zrobiłam dzisiaj krupniczek:-) słonko pięknie świeci więc zaraz zmykam na balkon buzie troche do słonka wystawić i się naładować:-) bo jakoś siedzenie samej w domu mi nie sprzyja:no:
ale to nic jeszcze godzinka i do przedszkola po Szymonka a potem mam zamiar wybrać się na poszukiwanie gałązek wierzby:-)
Ewuś-ciesze się ze już jesteś z nami:-)

reklama
Dziewczyny ja sie tak zastanawiam jeszcze nad ta kreska na brzuchu, bo ja jej jeszcze nie mam, kiedy ona sie pojawic moze ?
U mnie się zrobiła pod pępkiem gdzieś już chyba w 2 miesiącu ciąży a nad pępkiem mam kreskę tak od miesiąca. Ale nie przejmuj się bo to pewnie kwestia wysoko indywidualna i właściwie bez znaczenia.

na razie wystarczy mi wystający co raz bardziej pępek :baffled: bleee
U mnie pępek jak na razie cały czas w środku siedzi, więc nie narzekam ;-)

Ja jutro się wybieram pierwszy raz do szkoły rodzenia, a w czwartek mam wizytę, więc jak zwykle mam małego stresa.

Buziaki dla Wszystkich :-)

Do góry