reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam z samego rana ;)) My już od 6 nie śpimy i zaraz biore się za pranie kolejnych ciuszek ... a potem musze przemeblowanie zrobić i ogólnie cały dzień znowu w biegu. Hmmm kiedy ja odpoczne? ;P
Wy to szalone jesteście ;) Jeden wieczór i mam 3 strony do nadrobienia to aż się boje co będzie jak wejde wieczorem :D:))

Karo85 śliczna sesja ... ;) Też bym taką chciała ale brak kasy :p niestety ...

Milka26 co do podnoszenia i zajmowania się moim Jasiem to robie to tak jak wcześniej. Nosze go tyle ile musze bo nie da się tego w żaden sposób przeskoczyć :) a co będzie po porodzie to nie wiem ... poradze sobie napewno i tyle. W sumie sama sobie będe musiala radzić bo mój mąż jest do niczego no ale co zrobić ;) dla maluszków dam rade ... a wyśpie się na starość :p

Zdec ja w tamtej ciąży nie miałam problemu z L4 tylko musiałam iść prywatnie. Wtedy wypisywał bez problemu tylko że ja urodziłam dokładnie w terminie ale wiem że dziewczyny które rodziły po terminie to chodziły właśnie do rodzinnego :)

LenaDTR to jest Polska ;)

No i widzicie udzielam się ale wydaje mi się że jestem tu niewidoczna,... hmm ..

reklama
cześć dziewczyny
Dziękuję Wam bardzo za słowa wsparcia. Jak zwykle wśród Was jest łatwiej...
W poniedziałek powtórzę tę betę i zobaczymy... Jestem bardzo niespokojna... Męczy mnie, że test wyszedł dodatni, a wynik hcg z krwi zaledwie przekroczył 25. Obawiam się, że to ciążą biochemiczna, albo pozostałość po porodzie...No trudno- nic nie poradzę. Pozostaje mi czekać. Zrobiłam jeszcze jeden test dziś rano. Kreska wyszła tak samo blada...Pomyślałam, ze pewnie beta nie przystasta.. Z drugiej strony nie wiem, czy przy takich małych wartościach jest jakaś różnica w wynikach testów... Obiecałam sobie, że będę spokojna, ale jakoś nie potrafię... rozum podpowiada, że nic z tego nie będzie... Serce się z nim kłóci i zyje nadzieją...
Miłego dnia kochane

Czesc dziewczyny;-)
witam sie porannie

karo- śliczne zdjecia
alusia- pewnie ze dasz rade
gniesha- bądź spokojna, Bóg wie co robi, jesli pozstanowił dać maleństwo to super, jeśli jeszcze nie teraz to ta chwila nadejdzie zobaczysz prędzej czy później zaciskam mocno kciuki i wierze ze szczęscie do Was wróci:tak::tak::tak:

ja juz po sniadanku o 7 teraz zajadam ciasto z pianką i pierniczki w czekoladzie mniam mniam
pewnie wiekszośc jeszcze sobie smacznie spi w koncu sobota:) u nas swieci słonko wiec mam nadzieje ze pogoda zacznie sie juz tylko poprawiac
Ja Wam życze spokojnego i miłego dnia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ale to nie logiczne dla tych lekarzy, że dopiero po 38 to się chodzi jak słoń;)I przede wszystkim poród może nastąpic w każdej chwili więc jak do pracy???Masakra co w naszym kraju sie dzieje...
LenaDTR z tego co wiem, najwcześniej wykorzystać urop macierzyński można tydzień przed porodem. Co jest oczywiście tylko i wyłącznie twoją decyzją. Zmień lekarza.

Hej dziewczynki:-)
Dziś sobota- laba:tak: Ha ! Akurat ! Zaplanowałam sobie tyle rzeczy że pewnie znów mi dnia nie wystarczy:no: no ale kiedyś trzeba nadgonić. Po niedzieli może wreszcie pójdę na chorobowe, całe szczęście u mnie nie ma z tym problemu:no::-)

Alusia8989 Ty to dzielna baba jesteś:tak:pewnie że sobie poradzisz:tak:a co ten Twój mąz taki? czemu nie możesz liczyć na niego? może przegapilam jak pisałaś? Jeśli tak to przepraszam:zawstydzona/y:

gniesha ciągle trzymam za Ciebie kciuki, spokojnie kochana, chociaż wiem, że łatwo powiedzieć...czekam na wieści od Ciebie:tak:

Miłej sobotki czerwcóweczki:-)

Gosiu nie pisałam nic o moim mężu a to bardzo trudny temat może z czasem cos napisze na jego temat narazie jest mi ciężko ;)

Gniesha przytulam Cię bardzo mocno !!

Witajcie brzuchatki,

I koniec spania w sobotę:-) Mój mąż się obudził i stwierdził że w związku z tym reszta rodzinki (czyt. my) też już musimy wstać;-)
Trzymam kciukasy gniesha za przyrost betki:tak: Daj znać w poniedziałek jak wygląda sytuacja:-) A teraz się nie martw, co ma być to i tak będzie:-)
Alusia przykro mi że nie masz oparcia w mężu:-( Ale warto mieć nadzieję, że to się może zmienić;-)
Kpi jesteśmy na podobnym etapie, sądzę że moja mała waży podobnie jak Twoja, bo patrzę po mojej Julci, że też nie była za duża. M.in. dlatego zaopatrzyłam się w sporo ubranek na rozmiar 56, bo sądzę że się przydadzą:-) Wizytę mam mieć 29.04 - muszę zadzwonić i się umówić:-) Wtedy też popodglądamy małą:-)

Życzę wszystkim miłego weekendu, my zaraz jedziemy do rodziców i jak już wcześniej pisałam, mam zamiar twardo usiąść nad pracą i być może już ją zakończyć.:-D(Ale to się wszystko okażę w praniu;-)) Coś czuję że zrezygnuję z ostatniego rozdziału, zostawię go sobie na pracę magisterską;-)

LenaDTR z tego co wiem, najwcześniej wykorzystać urop macierzyński można tydzień przed porodem. Co jest oczywiście tylko i wyłącznie twoją decyzją. Zmień lekarza.
Dokładnie w poniedziałek idę do innego tak kontrolnie żeby później iść na wizytę po zwolnienie:(Dlaczego ma mi odbrać prawo d dłuższego siedzenia z moim maleństwem;)
Gniesha wiara czyni cuda......
Alusia dokładnie tak jak piszesz to jest POlska właśnie.....chore ustawy,które nie pozwalają być matce z dzieckiem jak najdłużej....i niby kobieta w ciązy jest chroniona, może w jakiś tam sposób i jest ale ja tego nie odczuwam, póki co natrafiam na same ułomności naszych urzędników....

Hej witam sie z rana :-)
I już sobota nam przyleciała... Ale ten czas leci... :szok: dziewczyny nadąrzacie za nim bo ja jakoś nie..... :-D heh...

Zaraz chyba na dworek wyjdziemy ale narazie musze zjesc sniadanko... troszke późno ale... ;-)

reklama
Dzień dobry!
Gniesha - popieram Dziewczyny (i doczytałąm, że Ty też;-)) - powtórz betę i zobaczysz czy przyrasta - jak tak to do lekarza, jak nie - to znaczy, że to jeszcze po porodzie się utrzymuje - trzymam kciuki
Zdec - dasz radę z tymi egzaminami w jeden weekend? - a ile ich jest? - podziwiam Cię:szok:
Lena - szok z tą lekarką - ja mam nadzieję, że mój mi tak nie powie
Kpi - super wieści po wizycie - gratuluję - a wody - mam nadzieję, że szybko się to unormuje:tak:
Alusia - przykro mi z powodu zachowania Twojego M, chociaż skoro jesteś znowu w ciąży to chyba jakoś to sobie wyjaśniliście (jeżeli poruszam drażliwy temat to przepraszam - nie taki mam zamiar, by Cię urazić):-( I nie jesteś niewidoczna - ja czytam. Aaaa i nie wyjadaj ziemi - toxo czyha;-)
Karo - sesja super:tak: a jakie miałas cukry na czczo? Ja zamieniłam miejscami podwieczorek z kolacją (jem bardzo mało na kolację) i cukry na czczo mi spadły ponizej 90 (a na tym nowym glukometrze to zawsze koło 100 było) - myślę, że "zaowocuje" to ciałkami ketonowymi w moczu ale insuliny dało sie uniknąć. No i cieszę się, że u Twojego maluszka wszystko ok:-)

A u nas dzis słoneczko - mam zamiar w końcu wrzucić pierwszą turę ciuszków do prania. Wczoraj zakupiliśmy też w końcu monitor oddechu - teraz będę spokojna

życzę miłego dnia

Do góry