reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
hej dziewuszki :-)
nadrabiam posty z wczoraj i dziś i przyznam że przez moment miałam stracha, że się burza na bb czerwcowym zrobi
ale widzę, że wsio się wyjaśniło i dobrze :-)

perfecta trzymaj się dzielnie, mam siostrę z migreną, więc wiem że potrafi człowieka wymęczyć
a powiedz mi, jak w ciąży sobie radziłaś? a może migrena wtedy odetchnąć dała?

milka Ty wszystkim odpisujesz a sama ani słowa o Was, co u Was ;-)

hehe i za to Tymek przy badaniu zrobił siusiu:-D więc rączki sobie ubrudziła:-D:-D:-D

noooo faceci to są wariaci :-D mój na 2 wizytach na dwie obsikał doktorkę (z tymże za pierwsym razem nie trafił i poszło na ścianę ;-) ) a na usg bioderek poleciało na kartoteki :-D mina pielęgniary - bezcenna , krzyk - przegłośny, komentarz doktora - cicho, przecież wyschnie ;-) dobry człowiek ;-P

Lencja te zaproszenia bajka! poważnie, śliczne :-) podziwiam cierpliwości i chęci i w ogóle smykałki ;-)

Wracając do tematu kupy, to dzisiaj minęło już 6 dni jak Jasiek robił ostatnio. Jutro czopek, bo już mam dość czekania.:)

o rany, ja bym chyba z nerwów palce pogryzła... mój mały na modyfikowanym jest (wiem, wiem.. jestem strasznie wyrodną matką :/ ale wierzcie mi zero nerwów teraz i moich i małego, o wiele lepiej się dogadujemy, mam nadzieję że nie będę żałować te decyzji) i robi kupkę codziennie i to nawet mniej więcej w stałych porach
6 dni to sporo.. a może inne mleczko by mu bardziej podeszło? chyba że to całkiem normalne jest, w sumie nie orientowałam się jeszcze w tym temacie

wygoniłam męża bo popił ze szwagrem na kanapę obok w pokoju żeby tu malemu nie chuchał, maly śpi słodko a ja myślę ciężko czy ma sens zaczynać... pisanie bloga o_O
bo wiecie co tak sobie pomyślałam że fajnie by było :-) każdy dzien z życia malego spisywać, tyle się teraz dzieje.. kiedyś pisałam bloga i to dzień w dzień, potem poznałam mojego lubego i przestałam pisać, potem zaczynałam chyba z 3 razy na nowo i koniec - systematyczności to ja nie umiem teraz restartnąć ;-P słomiany zapał za to daje czadu ;-) pisze z Was któraś?

fajne te dzieciaczki słodziuchne :-) a dziewczynki to chyba się zgadały co do kreacji, zwłaszcza tych różowych gatek ;-)

zazdroszczę Wam meetingów, ja na takich śląskich dziurach mieszkam, że chyba jestem jedyna w okolicach ;-)

w ogóle jak fajnie widzieć jak wyglądacie ;-P z jednej strony trochę dupiato za przeproszeniem w necie tak zdjęcia swoje wystawiać, ale z drugiej sympatico jest :-) to też coś ze ślubu wkleję ;-P tylko że to skanowane i wygląda jak 10 lat temu, a jest 4
tylko nie wiem skąd ten biceps hehe o_O
DSC00038.jpga32a31e842.jpg

dobrej nocy :-)

Ostatnia edycja:
kurde znów mi posta wcieło ale to wnerwić się można pisze się pisze i dupa:angry:
A ja niewytrzymałam i na pizze męza wyciągnełam poszłam na łatwizne ale się najadłam:-)
koriander-trzeba rok na winko czekac ale warto:-pa wiedze cała to z neta biore na temat produkcji chcesz to stronke podam
karo-super są te duperelki
cytrusik-fajnie wyglądaliście

Co do smoka to ja ucze nadal tylko tez nie wychodzi dziś zakupiłam następny do kolekcji i pewnie i tak nie bedzie ssac tak jak jej starsze siostrzyczki jakies mam dzieci dziwne żadna smoka niechciała

Witam w kolejny paskudny deszczowy dzień:-( blee, nic się nie chce w taką pogodę:-(
chrzciny załatwione, teściowa załatwiła papierkową robotę i podobno nawet już zapłaciła:-):-) nic tylko iść i chrzcić, tylko żeby pogoda w miarę jakaś była:angry:

Pochwalę się, że w końcu wczoraj kupiłam blendera :-) :-) Chcę go koniecznie dziś przetestować i dlatego od rana siedzę na necie i szukam ciekawego przepisu, ale jak na złość moja ulubiona strona kulinarna nie chce się otworzyć :-( złośliwość rzeczy martwych :-)

Jeśli chodzi o zabawkę dla młodego to ja kupiłam ostatnio tego motyla CUDO ZAWIESZKA DO wózka łóżeczka WIBRACJE (1185160815) - Aukcje internetowe Allegro zresztą któraś z Was o nim wcześniej pisała. Mój mały zadowolony :-) wpatruje się w niego, pułki co bardziej podoba mu się jego biało-czarna strona ale wszystko z czasem się pewnie zmieni :-)

ewelinka mój smyk też nie che smoka :-) ale nasze dzieci nie są dziwne a jedynie sprytne :-) nie będą ssały bez sensu czegoś co nie daje mleka :-D

Pochwalę się, że w końcu wczoraj kupiłam blendera :-) :-) Chcę go koniecznie dziś przetestować i dlatego od rana siedzę na necie i szukam ciekawego przepisu, ale jak na złość moja ulubiona strona kulinarna nie chce się otworzyć :-( złośliwość rzeczy martwych :-)

Jeśli chodzi o zabawkę dla młodego to ja kupiłam ostatnio tego motyla CUDO ZAWIESZKA DO wózka łóżeczka WIBRACJE (1185160815) - Aukcje internetowe Allegro zresztą któraś z Was o nim wcześniej pisała. Mój mały zadowolony :-) wpatruje się w niego, pułki co bardziej podoba mu się jego biało-czarna strona ale wszystko z czasem się pewnie zmieni :-)

ewelinka mój smyk też nie che smoka :-) ale nasze dzieci nie są dziwne a jedynie sprytne :-) nie będą ssały bez sensu czegoś co nie daje mleka :-D

ja mam jeden przepis na ciasto blenderowe i na zupe krem:

ciasto:

kupujesz gotowy biszkopt, do pojemnika wrzuasz ananasy z puszki, misujesz blenderem na papkę, w kubeczku przygotowujesz żelatynę, mieszasz ze zmiksowanym ananasem, jak zgęstnieje nakłądasz na biszkopt, na to nakładasz ubitą śmietanę kremówkę :-)

zupa:

wywar (ja miałąm resztkę rosołu), jakaś mieszanka warzywna mrożona, ziemniaki w kostę pokrojone- gotujesz aż będą miękkie, potem do akcji wkracza blender i jes pyszna zupa-krem :-)

a ja ruszam na łowy, zakupić jakiś ciuch na chrzest synka i na komunie chrześniaka w maju, żeby już pasowało, może z końcówek letnich kolekcji przecena jakaś będzie? a potem mąż znajomych zaprosił :/ nie chce mi się, ale cóż począć?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent dla męża na 3 rocznicę ślubu??

My w niedziele mieliśmy pierwszą i kupiłam mężowi aktówkę :) (http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/82/13/27/1182132751) ale wiedziałam że jest mu potrzebna :) i portfel bo ten co ma wygląda jakby miał 100lat :)
Ja lubię prezenty praktyczne, pierdółki mąż kupuje sobie bez okazji (ostatnie jego zakupy to neocube, soczewki crazy, kostka rubika itp).

Dzisiaj coś mnie głowa boli :/ pogoda za oknem straszna więc pewnie i ze spacerku nici.
Wczoraj odwiedziła mnie moja była współlokatorka z akademika (nie widziałyśmy się ok 6 lat :szok:) fajnie tak było spotkać się po latach :)

Dzień dobry
u nas także pogoda paskudna, pewnie będzie padać cały dzień i ze spaceru nici...
Musiu śpi, lala ogląda bajeczkę więc ja z kaweczka nadrabiam zaległości lekturowe
może mi się uda:-)
ewela nono szpony jak się patrzy i udanej zabawy na weselu
ja paznokcie maluję jedynie w nocy jak dzieciaki śpią lub są "sprzedane" na spacer komuś innemu bo inaczej nie ma szans żeby lakier mógł wyschnąć
a tipsów nigdy w życiu nie miałam zawsze swoje, może na ślub zaszaleję i sobie zrobię tzn. ktoś mi zrobi ale boje się że ciężko będzie mi się przyzwyczaić
kpi podziwiam ze spacer w deszczu mi by się nie chciało
klementinka a po czym Jaś tak gorączkował? szczepiliście się? mam nadzieję że nocka ok i dzis już bez temperatury
o już doczytałam że to o szczepionce, mam nadzieje że lepiej
paula ślicznie Lenka śpi mój też musi mieć pieluszke koło główki jak zasypia
karo85 my już od jakiś 1,5 tygodnia stosujemy 3 pampersików bo właśnie w 2 nózki były jakies takie ściśniete, a lokal super:tak:
lena a może Gaja będzie bezsmoczkowa:tak:
moja Asia taka była, miała siny odruch ssania i często to ja robiłam za żywy smoczek, chciałam nauczyć ją smoka ale się nie dało, w domu miałam chyba 5-6 różnych smoczków - różne firmy, kształty, silikonowe i lateksowe....efekt taki że żadnego nie chciała, ja się poddałam po jakims czasie i juz nawet jej nie próbowałam przyzwyczajać, wychowała się bez smoczka
a u Ciebie chyba jakis wieczór panieński sie szykuje?
mam prośbę wrzuć jeszcze raz linka to zaproszeń bo nie chce mi się juz szukać:tak::-)
nadika, kalwa my ostatnio robimy sobie bardziej praktyczne prezenty, każdy mówi co by chciał albo nawet robimy wspólnie zakupy
Milka26 córcia na weselu robiła furrorę wśród wszystkich ciotek i wujków, mieli okazje do jej zabawiania :-D a o 20 zawiozłam ją do mojej mamy na noc, a Tomuś balował z nami do 2 ( śpiąc w wózku oczywiście z przerwami na karmienie)
Agast najpiękniejsze życzenia z okazji urodzin i rocznicy
kasiajanicka sporo atrakcji jak na jedno popołudnie
emalia "wyżyganie diabełka" dobre:-D
ita mimo że bez połówki to i tak udanej zabawy życzę
cytrusik fajne fotki
gosiaro super że wszystko z chrzcinami załatwione

reklama
Do góry