reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Moja "radiostacja" nadaje już od rana :-) Wczoraj zaobserwowałam, że w prawdzie nie odwraca się na boki, ale jest coraz lepszy w obracaniu się wokół własnej osi :-)

Zaliczyłam już kościółek dzisiaj. Moja siostra wymyśliłam, że w tym roku chce jechać na Toize, aż jej pozazdrościłam. Była dwa lata temu w Barcelonie a w tym roku mają zjazd w Roterdamie ach fajnie w tym roku to z pewnością nie mam na to szans ale za rok :-) pewnie też ich nie będę miała ale mogę pomarzyć :-)

Miłej niedzieli życzę :-)
ech....tylko pozazdrościć:tak:;-):-)
Ale to zleciało. Jasiu ma już 4 miesiące :)

wszystkiego pięknego i samych uśmiechów dla Jasieńka

perfecta gratki za pierwsze próby jedzeniowe nie mleczne:-)

a my na dziś planów brak więc pójdziemy na rodzinny spacerek i może jakieś fotki uda się zrobić

pewnie jeszcze zaglądnę ale gdyby nie to wszystkim miłej i słonecznej niedzieli życzymy

reklama
Witam!
Emalia - wszystkiego najlepszego dla Jasia:-)
co do spania - mala tez spi z nami bo zawsze mam wymowke (pisalam juz Hefi;-)) ale tego ssania co godzine musze ja oduczyc i potem przeprowadzka do lozeczka - mam nadzieje
dzis w nocy polowa pierwsza w porzadku a po 3 juz pobudka co godzine - brzuszek Ja meczyl bo gazy oddawala seriami jak na wojnie;-) ale kupy do tej pory nie zrobila a zawsze rano ostatnio byla - wstalysmy ostatecznie o 6.15 a teraz mala nadrabia przysypianie
jak wstanie to mam zamiar znowu uczyc spacerowania w wozku - przez te remonty nie moglam z wozkiem wyjechac z domu przez 6 tygodni i moje dziecko zdziwione takim wynalazkiem teraz

pozdrawiam

Wątpie żeby to było złe mycie, dla mnie to wygląda tak że miała być to jest, u mnie też była ale pozbyłam się jej w 3 dni, poprostu po myciu główki małego na mokro długo czesałam szczoteczką w różne strony, on to lubił a i przy okazji wyczesałam ciemieniuchę. Spsobu mycie główki od początku nie zmieniam a ciemieniuszka była raz.

U nas też ciemieniucha się pojawiła :/ A już jej nie było dobrych kilka tygodni.
Pediatra powiedziała że to dlatego że skóra na główce może nie tolerować mydła którym kąpiemy małą i trzeba próbować może użyć szamponu już albo zmienić mydło, i przypisała nam preparat na ciemieniuszkę SVR Xerial Capillaire tylko on w aptece kosztuje 45zł więc najpierw spróbujemy ze zmianą mydła ew. szampon i jeszcze tak jak wcześniej oliwka i wyczesywanie a jak to nie pomoże to zastosujemy preparaty z apteki :D

Witam:)
Karolina chyba wróciła do poprzedniego rytmu tzn. po 22 usnęła i spała do 4 (już druga noc). Nie wiem co ją wcześniej było że zasypiała dopiero nawet o 1.
Teraz mąż w kościółku a ja szykuje obiadek. Jak wróci to pójdzie z Karoliną na spacer.

Miłej niedzieli:)

hejka dziewczyny!
co za dzien, od rana wszystko mi z rak wypada i jeszcze przypalilam Zu ostatnia marchewke jaka mialam w domu:wściekła/y: na obiadek dostala troche kaszki z przecierem jablkowym-zjadla w takim tempie ze szok i jeszcze sie poryczala jak sie skonczylo:szok:
teraz na zakupy trzeba zuzakowi kilka kiecek kupic :-)
milej niedzieli ;-)

wszystkiego dobrego dla JASIA niech rosnie zdrowo!Zobacz załącznik 290776

Perfecta- przecież ja nie piszę o przyzwoleniu na związek tylko na nie zrywanie znajomości... Jeżeli ona mu zakaże tej znajomości, będzie ją oszukiwał na pewno, bo poczuje się dodatkowo osaczony, a jeżeli nie zakaże jest szansa, że zaufanie żony okaże się mocnym ogniwem tego małżeństwa, a wglądem w jego smsy w pewnym sensie razem będą mieć wpływ na rozwój wypadków... może to trochę zamotane, ale naprawdę to głownie dzięki wyrozumiałości i wierze we mnie mojego R dziś mogę powiedzieć, że jestem wolna od innych miłostek, a gdybym wtedy nagle musiała przeprowadzić cięcie pewnie bym dostała na łeb... I jeszcze jedno- tylko pozazdrościć, jeżeli na razie nie mieliście w małżeństwie sytuacji, że ktoś przechodzi fascynację inną osobą, na świecie mnóstwo tego, ale oznaką słabości związku jest to jeżeli następuje przewartościowanie- wtedy zwykle kończy się rozwodem, jeżeli natomiast do zdrady nie doszło, bo się zawczasu zaczęło panować nad emocjami to może nawet wzmocnić związek- u nas tak właśnie było! Ale to wszystko co piszę to oczywiście zakładając, że facet nie jest draniem tylko na chwilę się zbyt rozpędził.... i to tylko moje sugestie z mojego doświadczenia, nie mówę, że jedyne i słuszne ;-)

DSC01775 [800x600].jpgwitajcie dziewczyny trochę mnie znowu nie było ale u mnie ciąg dalszy wykończeń w domu z pozytywów to mały ma swój pokoik sam dla siebie i efektem tego są całe przespane noce tzn.zasypia ok 19 i śpi do ok 7:szok::-D
nie nadrobie zaległości ale z ostatnich postów widzę gorącą dyskusję
kpi z własnego doświadczenia wiem że nie istnieje taka przeyjażń która nie kończy się w wiadomym miejscu miałam podobną sytuację no i właśnie tak się zakończyła tyle zę mojemu m zależało na rodzinie i skończył definitywnie tą znajomość ale nieufnopść pozostała choć minęło pare lat

Ostatnia edycja:
my juz po spacerku
piekna pogoda wiec korzystamy
Emalia 100 lat dla Jasia

te nasze maluchy juz sie takie fajne robia
Jas zasmiewa sie w glos jak go caluje po szyjce i buzce
takie to slodkie ze najchetniej ciagle bym go calowala

Perfecta- przecież ja nie piszę o przyzwoleniu na związek tylko na nie zrywanie znajomości... Jeżeli ona mu zakaże tej znajomości, będzie ją oszukiwał na pewno, bo poczuje się dodatkowo osaczony, a jeżeli nie zakaże jest szansa, że zaufanie żony okaże się mocnym ogniwem tego małżeństwa, a wglądem w jego smsy w pewnym sensie razem będą mieć wpływ na rozwój wypadków... może to trochę zamotane, ale naprawdę to głownie dzięki wyrozumiałości i wierze we mnie mojego R dziś mogę powiedzieć, że jestem wolna od innych miłostek, a gdybym wtedy nagle musiała przeprowadzić cięcie pewnie bym dostała na łeb... I jeszcze jedno- tylko pozazdrościć, jeżeli na razie nie mieliście w małżeństwie sytuacji, że ktoś przechodzi fascynację inną osobą, na świecie mnóstwo tego, ale oznaką słabości związku jest to jeżeli następuje przewartościowanie- wtedy zwykle kończy się rozwodem, jeżeli natomiast do zdrady nie doszło, bo się zawczasu zaczęło panować nad emocjami to może nawet wzmocnić związek- u nas tak właśnie było! Ale to wszystko co piszę to oczywiście zakładając, że facet nie jest draniem tylko na chwilę się zbyt rozpędził.... i to tylko moje sugestie z mojego doświadczenia, nie mówę, że jedyne i słuszne ;-)
Kochana broń Boże nie chciałam cię negować lub urazić! Ty jestes kobietą , wiesz czego chcesz jesteś silna i najważniejsza dla ciebie jest rodzina , kochasz swojego męża na pewno bardzo natomiast wydaje mi się że faceci to troszke inna konstrukcja i to miałam bardziej na mysli pisząc posta , może żle się wyraziłam. Faceci najpierw robią potem myslą , o fascynacji masz świetą rację.Miałam na myśli by ta kobieta jasno okresliła że nie ma zgody na takie smsy i taką formę znajomości jaka ich łączy w tej chwili , bo jak wcześniej dziwczyny pisały od takich rzeczy to krok do zdrady...

iza_tcz - ale Masz FAJOWEGO TYGRYSKA W DOMU!:)

reklama
hehe, to racja, faceci są inni ;-) Nie poczułam się urażona, tylko do dziś mam trochę wyrzuty sumienia za tamto i na wszelki wypadek tłumaczę się sama przed sobą i przed innymi ;-)

Rodzinka w ogrodzie, a ja przy garach, wrrr...
iziatcz- ale słodki tygrysek :-)

Do góry