reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

o fu***k napisałam rano że mi się nudzi i Iga mi tak dała popalić że szok!!!!Darła się jak wściekła, chyba te zębole znowu bo ślina strumieniami się lała

Klementinka - może zmiana miejsca?

Emalia - idź idź:tak:teraz z pracą wcale nie tak łatwo. Igula zostanie z dziadkami

kasiajanicka - to ładnie Fifi pospał, moja zazwyczaj rano już nie zasypia, ale poleży sama w łóżeczku jak jej karuzelę włączę, ale baterie klękły i dupa, wzięłam ją do łóżka i już zaczęła rozrabiać.

Lena - mnie też brakuje takiego wypadu na piwko, buuuhuuuu:-D

Właśnie zauważyłam że dużo maluchów jest teraz marudnych, to chyba jednak ten sezon ząbkowy, a zanim wszystkie wylezą to trochę minie:no:

reklama
Ja sie rowniez witam, u nas nocka super, mala sie obudzila na karmienie o 2 w nocy wzielam ja jak zwykle do lozka na cyca i zasnelysmy obydwie :-D I tym sposobem przespala ladnie do 7, cwaniaczka mala. Dzis piekne slonko i jakos tak mrozno wiec idziemy zaraz na spacer wybijac wszelkie wirusy i bakterie

Kasiek super ze z kaszelkiem lepiej, mam nadzieje ze szybko minie :tak:
Lena z tym Ibupen to ostroznie, zeby nie zaszkodzic..
avena juz mi nie mow o tych zabkach grrrr :wściekła/y::wściekła/y:;-)
dorotka Ignas ma wspanialego irokeza :-):-)
Klementinka moze wyrwij sie na spacer sama, czasami pomaga na zly humor ;-)

mama kubulki - najpierw studia a później znalazłam tu faceta który obecnie jest moim mężem :-D i tak sobie zostaliśmy :)
No widzisz czasami mężowie potrafią zaskoczyć :)

avena - super nocka :D U nas właśnie dzisiaj smok nie działał :( Ale sobie już dospałam :tak: (znowu wykorzystując teściową :p ale ona bardzo chętnie przyjechała więc nie mam wyrzutów że znowu ja prosze o pomoc :sorry:)

Klementinka - witaj w klubie kiepskich nocek.

emalia - ja bym podjęła się pracy bo później tak jak mówisz może byc kiepsko :)

kasia - gratulacje z okazji mniejszej ilości cm ;) co do laktatora to nie pomogę bo miałam tylko ręczny.

Mi się wydaje że te marudzenie naszych dzieci to może być tez przez pogodę jesienną już.

Mąż już z pracy wraca, obiadek się robi :) a o 16 mykamy do znajomych więc do wieczora dziewczyny.

No myśle cały czas o tej pracy. Na razie czekam , bo ta kobieta ma sie dopiero zwolnic i mam nadzieje ze po nowym roku to sie stanie, bo chce zeby jasiek miał chociaz pół roku. Najgorsze jest ,że moja mam jeszcze pracuje i musze kogoś obcego wziąć ale zrobie to w dobrej wierze, bo chce zeby dzieci miały godną przyszłość zapewnioną. A praca fajna, bo to ciepła posadka w biurze. Może nie ma kokosów, ale to jest praca na dłuższą mete. Lenka,więcej ie zdradze, bo to nic pewnego, a poza tym ty masz lepsze kwalifikacje i mogłabyś mnie wygryźć :). Nie gniewaj się.

No myśle cały czas o tej pracy. Na razie czekam , bo ta kobieta ma sie dopiero zwolnic i mam nadzieje ze po nowym roku to sie stanie, bo chce zeby jasiek miał chociaz pół roku. Najgorsze jest ,że moja mam jeszcze pracuje i musze kogoś obcego wziąć ale zrobie to w dobrej wierze, bo chce zeby dzieci miały godną przyszłość zapewnioną. A praca fajna, bo to ciepła posadka w biurze. Może nie ma kokosów, ale to jest praca na dłuższą mete. Lenka,więcej ie zdradze, bo to nic pewnego, a poza tym ty masz lepsze kwalifikacje i mogłabyś mnie wygryźć :). Nie gniewaj się.
oby sie udalo szybko znalezc dobra nianie. Nie martw sie na pewno sie uda, a jak jest okazja to lepiej jej nie przepuszczac, wszystkim to pewnie wyjdzie na dobre :))

Emalia ja bym do pracy szla na twoim miejscu, zebys potem sobie w brode ne plula, ze taka szanse przegapilas. A za niania to juz teraz sie rozgladaj i wypytuj, zebys miala czas jeszcze ja sprawdzic przed pojsciem do pracy.
ja od grudnia ide do pracy, ale chce na pol etatu przejsc, bo jeszcze studia ciagne. Emilka z dziadkami bedzie zostawac- na szczescie na emeryturze sa i mieszkaja blisko mojej pracy, wiec bede miala po drodze, zeby mala zostawic, a potem odebrac. najbardziej mnie martwi, ze pracuje na 12h i jak tu sobie tyle mleka sciagnac na caly dzien, nie majac zamrazalnika? Juz kombinuje, zeby zamrazalnik rodzicow wykorzystac i juz w listopadzie mleko zaczac sciagac.
Lena mi bardzo brakuje wypadow do pubu ze znajomymi, ale np. ostatnio wyjechalismy na weekend do znajomych na dzialke i chociac piwko moglam tylko wachac, i tak bylo milo, a mala sobie grzecznie spala :-) I do nas zapraszamy znajomych, ktorzy nieraz wpadaja z prezentami dla Emilki, wiec mam to na pocieszenie, ze drinka z nimi nie wypije:tak:
avena mi sie tez wydaje, ze to marudzenie, to po prostu sezon zabkowy. Wprawdzie zabkow jeszcze nie widze u Emilki, ale sliny produkuje coraz wiecej, a raczki to najchetniej po paszki wsadzilaby do buzi. A dzis dalam Emilce gryzaka schlodzonego, to byla zadowolona i pakowala calego do buzi
mama kubulki ech, a z mojego kiepski kucharz:no:
Dlatego wyslalam go na spacer z Emilka, a sama obiad pichce: karkoweczka, groszek z marchewka i suroweczka z pekinki. Mniam:tak:
kasiajanicka moje gratulacje z okazji zrzucenia paru cm :) Ja wprawdzie wrocilam do wagi i ubran sprzed ciazy, ale wyglad brzucha pozostawia wiele do zyczenia i wystaje za bardzo, chociaz juz nikt mi nie mowi, ze jestem w ciazy (3tygodnie po porodzie sie zdziwilam, kiedy sasiadka sie pytala, kiedy dzidzia bedzie ;p)

Ostatnia edycja:
Hej, ja tylko na chwileczkę...Poczytam Was potem....bo dziś mamy rodzinna niedziele....Pierwsze weekend od dawna razem.....Bylismy juz w kościółku, potem na kawce i lodach w kawiarni i w parku...a teraz Polcia śpi...a my spędzamy z P. czas ze sobą...Poczytam Was wieczorem jak juz Młoda pójdzie spać na noc!!!!
A oto my w parku:

Załączniki

• DSCF4367.jpg
    DSCF4367.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCF4370.jpg
    DSCF4370.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 61
  • DSCF4366.jpg
    DSCF4366.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 66
  • DSCF4369.jpg
    DSCF4369.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 58
Agi super zdjecia a Polcia jaka zadowolona :)) Stawia pierwsze kroczki z mamusia? Fajne kozaczki masz Agus

koniczynka, mama kubulki moze wstawicie zdjecia waszych maluszkow, my tu sie czesto zdjeciami dzielimy a wy jestescie nowe wiec fajnie by bylo zobaczyc wasze bobaski , prawda ciocie BB?

reklama
Hej, ja tylko na chwileczkę...Poczytam Was potem....bo dziś mamy rodzinna niedziele....Pierwsze weekend od dawna razem.....Bylismy juz w kościółku, potem na kawce i lodach w kawiarni i w parku...a teraz Polcia śpi...a my spędzamy z P. czas ze sobą...Poczytam Was wieczorem jak juz Młoda pójdzie spać na noc!!!!
A oto my w parku:

Aguś piękne zdjęcia. Kozaki faktycznie fajne :tak: Zazdroszcze ci rodzinnej niedzieli. Mój stary spał do 12-ej. Wszystko sama. Nawet na spacer nie chciał iść. Smutno mi troche. Miało być inaczej:-(

Agi super zdjecia a Polcia jaka zadowolona :)) Stawia pierwsze kroczki z mamusia? Fajne kozaczki masz Agus

koniczynka, mama kubulki moze wstawicie zdjecia waszych maluszkow, my tu sie czesto zdjeciami dzielimy a wy jestescie nowe wiec fajnie by bylo zobaczyc wasze bobaski , prawda ciocie BB?

Zgadzam się kochana. Zaraz tu zdjęcia proszę wstawiać nowe mamuśki. Musimy się bliżej poznać:-)

Do góry